Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Support
Word lid Mijn CJP
CJP's Cultuurknallers 23
06 JUN 2016 • Door Sophia Blijden. Beeld: Jean-Louis Fernandez • Meer blogs over Theater Muziek Film Festival Expo Lezen

CJP's Cultuurknallers 23

Dans de weilanden op Terschelling kapot tijdens Oerol, lach om de dood bij de theatershow van Purcey Benita of test je Google-kennis in Paradiso (zónder te googlen).

Muziek

8 juni: Peter Bjorn and John
Deze drie heren kennen we natuurlijk van Young Folks. Maak ons ‘s nachts wakker en we neuriën de herkenbare deun zo mee. Voor wie niet kan fluiten: bij de andere nummers hoef je alleen met je heupen mee te wiegen en in de maat te klappen. Dat moet wel lukken, toch? 
Melkweg, Amsterdam // € 2,50 CJP-korting // Meer info

10 juni: Omar
Waar in de zaal je je ook bevindt, tijdens Omar kun je niet stil blijven staan. Zijn heerlijke stem danst mee op de funky, jazzy beats en de soulful basslines worden afgewisseld met briljante blaasinstrumenten.
BIRD, Rotterdam // € 3,- CJP-korting // Meer info

11 juni: Spain
Muziek die je opzet terwijl je op je bed naar het plafond ligt te staren. Het zet je aan het denken. Wie ben ik? Wat brengt de toekomst? Is er leven na de dood? Het concert is basically een therapiesessie. Gaan dus.
Paard van Troje, Den Haag // € 2,50 CJP-korting // Meer info

Festival

4 – 26 juni: Holland Festival
De naam zet je een beetje op het verkeerde spoor. Dit is namelijk hét internationale podiumkunstenfestival. Talent uit alle hoeken van de wereld (dit jaar bijvoorbeeld Syrië, Oekraïne, China) verzamelt zich in Amsterdam om te filosoferen, inspireren en provoceren.
Compagnietheater / Stadsschouwburg / Muziekgebouw aan ’t IJ / Carré / Westergasfabriek / Gashouder, Amsterdam // tot € 37,- CJP-korting // Meer info

10 – 19 juni: Oerol
Eens in het jaar verlaten de boeren van Terschelling het Waddeneiland om plaats te maken voor een enorm scala aan creatief talent. Of je hart nou sneller gaat kloppen van emotioneel drama, een levende poppenkast of gepingel op een piano: Oerol heeft het.
Zuid Midslandweg, Terschelling // € 5,- CJP-korting // Meer info

41-jarige choreograaf Akram Khan (rechts) danst zelf ook mee

Film

Compostella
Van Santiago naar de Compostella. In deze documentaire volgen we drie mensen op de voet (ha) tijdens hun pelgrimstocht. Een emotionele achtbaan door het adembenemende landschap van Spanje.

Ella
De veelbesproken thriller van Paul Verhoeven draait nu eindelijk in de theaters. Heftig? Yep. Maar zien moet je hem zeker.

Les Ogres
Deze film over een rondtrekkend theatergezelschap herinnert ons aan een wijze les: houd werk en privé gescheiden (tenzij je van lekker veel drama houdt).

Noma, my perfect storm
Achter ‘een triootje van eend gesmoord in cranberrysaus op een bedje van zongedroogde aubergine’ (wat?) schuilt meer dan goed kunnen koken. In deze documentaire volgen we het verhaal van de culinaire genieën achter restaurant Noma. Dat smaakt naar meer.

Afhankelijk van de bioscoop krijg je tot € 2,50 korting met je CJP-pas.

Expo

heel juni: Crime Scenes
CSI, Cold Case, Criminal Minds... Kun je er geen genoeg van krijgen? De tentoonstelling Crime Scenes laat zien hoe foto’s al 150 jaar lang essentieel zijn in de criminologie. Zet Netflix een middagje op pauze en duik de geschiedenis in.
Nederlands Fotomuseum, Rotterdam // € 5,- CJP-korting // Meer info

27 mei – 26 juni: Martijn van de Griendt: Ik ben zeventien
Kun je je ‘de’ spot nog herinneren, waar je vroeger altijd te vinden was? Martijn van de Griendt fotografeerde jongeren die rondhangen op de banken voor het Stedelijk Museum. Dat leverde krachtige platen op, die af en toe pijnlijk herkenbaar aanvoelen.
Melkweg, Amsterdam // Gratis // Meer info

3 juni – 18 september: Second Skin
We maken selfies in het beste licht, fotoshoppen de beginnende rimpels uit ons gezicht en gebruiken snapchatfilters alsof ons leven ervan af hangt. Waar ligt de grens tussen het leven net wat mooier maken dan het is en de boel totaal bedriegen? In deze tentoonstelling wordt manipulatie kritisch onder de loop genomen.
FOAM, Amsterdam // € 2,- CJP-korting // Meer info

Theater

8 – 11 juni: Project Solaris in de stad
‘Als u denkt dat u het snapt, heeft u er niets van begrepen’. Zo eindigt de trailer van Project Solaris en inderdaad: wij hebben geen idee. In deze tentoonstelling lopen werkelijkheid en fantasie dwars door elkaar heen.
Ostade A’dam, Amsterdam // € 2,- CJP-korting // Meer info

8 – 11 juni: Koning van de Lach & Laten we het in godsnaam gezellig houden
De shows van Martijn Koning zijn als een tenniswedstrijd: hij speelt nooit precies hetzelfde. Voor Sander van Opzeeland moet het vooral gewoon gezellig blijven. Twee totaal verschillende grappenmakers op één avond.
Theater Bellevue, Amsterdam // € 1,50 CJP-korting // Meer info

9 – 10 juni: The corridor & the cure
Medea kennen we als het gestoorde wijf dat haar kinderen vermoordde en Orpheus is de mafkees die zijn grote liefde doodde met een blik. De wegen van deze twee beruchte figuren uit de Griekse mythologie kruisen elkaar in de vorm van een opera. Als dat maar goed gaat.
Muziekgebouw aan ’t IJ, Amsterdam // € 27,- CJP-korting // Meer info

9 - 11 juni: Folestu sera stul
Je verzint het niet: een theatershow over begrafenissen. Nou, wel dus. Je zakdoekjes kun je echter thuis laten, want de Surinaamse uitvaarten blijken een stuk hilarischer dan de Hollandse koffie met cake. Purcey Benita’s anekdotes maken je aan het huilen van het lachen (dus neem die zakdoekjes toch maar mee).
Theater Zuidplein, Rotterdam / Theater Diligentia, Den Haag // € 1,50 CJP-korting // Meer info

Lezen

9 juni: Het Google-Examen
Een dag niet gegoogled is een dag niet geleefd. Maar hoeveel weten we nou echt van deze almachtige zoekmachine? Joris Luyendijk test onze kennis tijdens het Google-Examen in Paradiso. Voor één avond terug de schoolbanken in, maar dan wel met een biertje in de hand.
Paradiso, Amsterdam // € 2,50 CJP-korting // Meer info

9 juni: ARTtube Academie & ARTtube on stage
In De Brakke Grond delen kenners ’s middags hun wereld van ‘online storytelling’. Van vloggen tot marketing, voor ieder wat wils. Wil jij liever de hele dag met Netflix in bed liggen? Dan kun je ook gewoon ’s avonds terecht voor een portie kunst, mode en vormgeving.
De Brakke Grond, Amsterdam // Tot € 3,50 CJP-korting // Meer info

11 juni: Zwarte markt voor kennis
Kennis is te koop. Op de zwarte markt voor kennis althans. Ga jij naar huis met het nieuwe beste idee van Nederland? Onderhandel over informatie, ontmoet je toekomstige businesspartner of praat als Brugman en bluf je door de dag heen.
De Brakke Grond, Amsterdam // € 2,- CJP-korting // Meer info

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.