Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
CJP doet een boekje open (zomereditie)
29 JUN 2016 • Door Sophia Blijden en Martine Bakker • Meer blogs over Lezen

CJP doet een boekje open (zomereditie)

Wij tippen je een rits boeken die jouw zomer perfect maken. En je hoeft niet eens moeite te doen. Alleen maar even op play drukken!

Slippers uit en ruwe korrels zand tussen je tenen. Kuil graven. Een ijskoud biertje binnen handbereik. Een kind dat te dichtbij staat met een strandbal finaal uitkafferen en dan stiekem kijken naar de topless batmintonners. Och. Wat is de zomer toch verrukkelijk. Vooral dat ultieme moment dat je met je plakkerige zonnebrandhanden een boek opent. Weet je niet welk boek? Check onderstaande video’s voor leesinspiratie.

Vaders en zonen

Redacteur Rick heeft een fascinatie voor Vaders en zonen van Ivan Toergenjev. Niet alleen omdat hij zelf een zoon is van een vader, maar vooral omdat het leven in Russische boeken zo ontzettend moeilijk, moeilijk, moeilijk moet zijn.

Americanah

Redacteur Martine is zó verliefd op het boek Americanah van Chimamanda Ngozi Adichie, dat ze er een spraakgebrek van krijgt. Gelukkig is Google to the rescue.

To Kill a Mockingbird

Redactie-stagiair Sophia heeft de allermooiste cover ooit van To Kill a Mockingbird van Harper Lee en is door de pagina’s heen gerickrolled door haar vrijgevige vriendin.

Knielen op een bed

Cultuur-stagiair Yan ging op vakantie. Alsof dat nog niet zwaar genoeg was, las hij daarnaast ook nog Knielen op een bed violen van Jan Siebelink. Vijf jaar laten doet hij een shout-out naar de schrijver.

Zo zie je maar weer: niets is leuker dan een gekapte boom bedrukt met inkt tot je nemen. Heb jij ook een favoriet zomerboek? Tip het in de comments!

CJP schrijf niet alleen de leukste verhalen over cultuur in de breedste zin van het woord, we maken nu ook filmpjes. Abonneer je op ons YouTube-kanaal en blijf op de hoogte van al onze video-updates.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.