Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Apple valt niet met peren te vergelijken
21 JUN 2016 • Door Sophia Blijden. Beeld: Flickr • Meer blogs over Shoppen

Apple valt niet met peren te vergelijken

De iPod die precies goed in je hand valt, de enige oortjes die ook echt in je oren blijven zitten en de laptop die je geen hernia bezorgt. Wie de wegen van Apple bewandelt, wil (bijna) nooit meer terug.

Ik hecht niet per se veel waarde aan merken (behalve bij chips, Croky is echt niet te vreten), maar ik moet bekennen dat ik toch wel bij de Apple-freaks van deze wereld hoor. Nou wil dat niet zeggen dat ik met mijn slaapzak voor de winkel kampeer bij een nieuwe iPhone-release, maar wanneer ik iemand (eens in het jaar) een sms stuur en mijn bericht blijft groen, ga ik wel een klein beetje twijfelen aan de desbetreffende vriendschap. Toch kent ook mijn relatie met de baby van Steve Jobs zijn ups & downs.

Het begin: 2008 – 2010

Mijn eerste Appleproduct was een knalroze iPod nano van de tweede generatie. Een hele verademing na mijn mp3-speler met 256MB geheugen. Hiermee luisterde ik eindeloos naar het album van Laura Jansen (die chick die Use Somebody coverde) en obscure hipsterbands zoals Race Horses (bestaan ze nog?). Na een jaar of wat raakte mijn iPod enigszins in de vergetelheid en was ik klaar voor een nieuw avontuur: de iPhone. Ik weet het nog als de dag van vandaag. Het was de iPhone 4 en ik kreeg hem van mijn ouders voor mijn zeventiende verjaardag. Ein-de-lijk kon ik meedoen met Wordfeud, Draw Something en – natuurlijk – WhatsApp. Er ging een wereld voor me open.

Het vervolg: 2010 - 2013

Die goeie ouwe loebas hield het maar liefst drie jaar vol. Toen was het echt tijd om afscheid te nemen. Met een thuisknop die het vaker niet dan wel deed viel nog te leven. Het grootse probleem was dat wanneer ik belde, ik de persoon aan de lijn wel kon horen maar zij mij niet. Dit resulteerde in hilarische gesprekken waarbij ik vrienden belde en zij vervolgens moesten raden waarvoor precies. ‘Je bent er over tien minuten? Je wilt weten hoe mijn sollicitatiegesprek ging? Ah! Je hebt de trein gemist?’. Voor iemand die een hekel heeft aan telefoneren, was het best een aangenaam gebrek.

Drie dagen voordat mijn nieuwe iPhone binnen zou komen, legde ik mijn oude op de rand van het bad. Ik dacht nog: ‘dit is een gevaarlijke spot’. En ja hoor. Mijn iPhone gleed van de rand af en belandde met een dreun op de tegels van de badkamervloer. De voorkant naar beneden. Ik deed nog een schietgebedje voordat ik hem oppakte maar het mocht niet baten: het scherm was verbrokkeld in duizenden stukjes. Ergens wel ironisch. Ik stuurde een printscreen naar mijn beste vriendin met het onderschrift: ‘haha kijk nou: mijn scherm is na drie jaar gebroken!’ Niet alleen mijn iPhone was aan diggelen, maar ook mijn gezonde verstand.

R.I.P.

Mijn tweede iPhone, de 4S, had een kort maar krachtig leven. Mijn telefoon in mijn achterzak stoppen leek een prima plan. Tot ik naar de wc ging. Met een dikke plons viel mijn geliefde iPhone in het water. Om het nog net wat erger te maken legde ik mijn telefoon bij gebrek aan rijst in een bak quinoa. De volgende dag was het water uit mijn telefoon getrokken, maar de quinoa erin. Elk holletje was gevuld met deze overpriced gezondheidshype. Zelfs de GSM-shop kon hem niet meer redden. Mijn iPhone was klaar, finito, done for.

Duistere tussenfase: 2014

Door gebrek aan geld besloot ik het ondenkbare te doen: ik kocht een ander merk smartphone. Het werd een LG (Lekker Goedkoop). Ik hield mezelf voor dat deze telefoon eigenlijk best prima was en verkondigde mijn mede Apple-freakvrienden zo vaak dat ik ‘echt blij was met mijn telefoon’, dat ik het zelf ging geloven. LG was mijn new way of life en het was helemaal leuk. Behalve dat het helemaal niet leuk was. De camera was zo slecht dat ik op elke selfie een wazig spook leek, foto’s van concerten waren te donker voor Instagram (dus was ik er dan wel echt geweest?) en WhatsApp gesprekken openden zo langzaam dat ik er moedeloos bij neer viel. Mijn sociale leven ging in sneltreinvaart achteruit. Ik wilde mijn oude leven terug.

Zo voelde ik me door mijn LG

Nu: 2015 – 2016

Inmiddels heb ik de LG alweer een tijdje ingeruild voor een iPhone 5s en we zijn onafscheidelijk. We gaan samen naar de film, we houden elkaar gezelschap in de trein en bezoeken zo nu en dan een museum. Over niet al te lange tijd breid ik mijn Apple-familie uit met een Macbook, die ik met een fikse CJP-korting kan scoren. Tja, wat kan ik zeggen? Apple is mijn oogappel, mijn appeltje voor de dorst en met CJP ook nog bijna voor een appel en een ei te koop.

Zweer jij ook bij Apple? Of ben je toe aan verandering? CJP gaf al gigantische kortingen op MacBooks, maar nu komt Apple ook nog met de Back to School actie. Als jij student bent en een product van Apple koopt, krijg je er gratis een koptelefoon (van Dr. Dre) bij. Je pakt deze korting door hier in te loggen met je CJP gegevens en dan word je vanzelf doorverwezen naar de site van Apple. 

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.