Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Spice up your day met deze playlist
27 MEI 2016 • Door Rick van Veluw. Beeld: Wikimedia • Meer blogs over Muziek

Spice up your day met deze playlist

Er zijn van die dagen dat er zand in de machine zit. Je zit een uur te prutsen met een eenvoudig klusje, komt maar niet van de bank af of vindt geen oplossing voor een probleem.

Op dat moment heb je een beetje olie nodig om de radertjes weer soepel te laten draaien. Niets werkt beter dan muziek. Zet die ene hit op en je ziet het licht weer schijnen. Wij maakten een Spice Up Your Day-playlist met liedjes die je er juist dan doorheen slepen.

Vuur!

De situatie: Iedereen om je heen is druk aan het werk. Jij zit met een ogenschijnlijk simpel klusje, maar je bakt er he-le-maal niets van. Drie keer begin je opnieuw. Er is al een uur verstreken. Waarom lukt dit #*@&! niet?!
Het nummer: Tightrope van Janelle Monaé. Hoe diep de put ook is, Janelle trekt je er altijd weer uit. Je werktempo volgt automatisch de groovy baslijn. Binnen vijf minuten is alles af. Tijd voor andere dingen. Je slingert het hele album van Janelle Monaé aan en rolt fluitend door de dag.

Actie!

De situatie: Al de hele ochtend lig je op de bank. Het is nu een maand geleden dat je ontslagen bent. In de afgelopen weken is opstaan van de bank één van de moeilijkste dingen in het leven geworden. Je ververst Instagram nog eens, maar niemand heeft iets nieuws gepost. Zucht.
Het nummer: Move On Up van Curtis Mayfield. Je dode ziel wordt plotseling tot leven gewekt. Curtis Mayfield swingt op deze single bijna 9 minuten de pan uit. Het geeft je genoeg tijd vacatures te zoeken en tenminste één vlammende sollicitatiebrief te schrijven. Na vijf brieven pak je vol goede moed de afwasborstel op om nog meer werk te verzetten.

Bam!

De situatie: De UB zit ramvol. Het is tentamentijd en er moet keihard geleerd worden. Je zit in de stilteruimte te blokken op statistiek. Rechts een verkouden jongen, links een meisje met haar koptelefoon op standje burenruzie. Een medewerker van de UB schuifelt langs met piepende zolen. Je wordt woest van irritatie.
Het nummer: Pedestrian At Best van Courtney Barnett. Dankzij de ziedende nineties rock zet je je agressie om in werklust. Het omgevingsgeluid valt volledig weg en dankzij de piep die in je oren blijft hangen heb je de hele middag geen last meer van andere studenten.

Halleluja!

De situatie: Op de mat ligt een brief van de Belastingdienst. Je moet € 350,- terugbetalen, zeggen ze. Op de fiets naar werk breekt een helse sneeuwbui los. Net voor kantoor klap je tegen de grond door de gladheid. Met een pijnlijke knie sleur je jezelf naar de 12e etage, want de lift is kapot. Daar vind je een uitgestorven kantoor. Het is namelijk zaterdag.
Het nummer: Ultralight Beam van Kanye West. Juist nu heb je iets zalvends nodig, een troost van grote gospelproporties. Tijdens de verse van Chance The Rapper breekt buiten de zon door. Met wind mee fiets je naar huis. De belastingbrief bleek voor de buurman bestemd.

Volhouden!

De situatie: De kater is monumentaal. Door een woud van omgevallen bierflesjes baan je jezelf een weg naar de keuken. In de wasbak heeft iemand gekotst. Zonder er erg in te hebben schenk je bedorven melk in je muesli. De misselijkheid dringt zich in alle hevigheid op.
Het nummer: Kaytranada met One Too Many. Na een halfuurtje boven de wc-pot gehangen te hebben, voel je de kracht in je ledematen terugkeren. Je hebt misschien one too many gehad, maar dankzij dit after-kater anthem van Kaytranada lukt het om het huis enigszins toonbaar te maken.

Aan de slag!

De situatie: Er is domweg niets te doen. Het is donderdag en al het werk voor die week is al af. De concentratie zakt naar het nulpunt en je pendelt tussen Facebook en Twitter. Voor de vierde keer deze ochtend haal je een kop koffie. Je googelt ‘kunnen mensen doodgaan van verveling’.
Het nummer: Multi-Love van Unknown Mortal Orchestra. Meezingen doe je gegarandeerd. Resistance is futile. Muuuuuuuuultiiiiii Loooooooveee! Collega’s vragen wat er met je aan de hand is. Je biedt ze hulp aan. Even later zit je met Harry van de administratie nota’s door te nemen. Het wordt nog een hele productieve donderdag.

Voor het gemak hebben we deze nummers maar even in een Spotify playlist gegooid, plus nog een dozijn aan andere oppeppende hits. Volg CJP op Spotify!

 

 

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.