Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Snap jij Snapchat?
11 MEI 2016 • Door Rick van Veluw. Beeld: Wikimedia. • Meer blogs over Lifestyle

Snap jij Snapchat?

Op Facebook en Instagram reed je de eerste keer al zonder zijwieltjes, maar je debuut op Snapchat eindigde in de sloot. Is niet erg hoor, wij loodsen je er doorheen met een razendsnelle tutorial.

Drie hoofdschermen

Snapchat heeft drie hoofdschermen: een lijst met contacten, de camera en de verhalen van de snappers die je volgt. Alles gaat via swipen; klikken is zó 2012. Het loont sowieso om in elk menu naar boven, beneden, links en rechts te swipen. Op die manier ontdek je alle functies van Snapchat. Vanaf het scherm van je contactenlijst kun je nog eens naar links swipen. Zo kom je in een chatmenu, dat alleen gebruikt wordt door oude mensen. In je verhalenscherm kun je ook nog eens naar rechts swipen. Daar zie je de verhalen van media als CNN, VICE en Comedy Central, die via Snapchat hun multimediale verhalen aan de man brengen. En binnenkort ook CJP?

Hier stallen media hun mooie verhalen.

Contactenlijst

In de contactenlijst vind je de namen van de snappers die je hebt toegevoegd. Links van hun naam staan iconen: een grijs praatwolkje als je nog nooit snaps met iemand hebt uitgewisseld, een leeg vierkant als iemand jouw snap ontvangen heeft en een pijl als iemand die geopend heeft. Is het vierkant rood? Gefeliciteerd, je hebt een snap van iemand ontvangen! Tik aan met je vinger en geniet van een fantastische snapcreatie.

Al mijn contacten met een mooie zwarte streep.

Camera

Als je de app opent, kom je altijd in dit scherm terecht. Met een camera op een smartphone zijn we allemaal wel bekend. Maar na het nemen van een foto begint de fun pas. De bekendste functie van Snapchat vind je in dit scherm: de filters. Laat je vinger rusten op je gezicht en er verschijnen vanzelf filters waar je doorheen kunt scrollen. Rechtsboven kun je kiezen uit drie opties: het toevoegen van emoji’s, tekst of kleur. Links onderin bepaal je hoe lang iemand deze snap te zien krijgt en kun je hem opslaan op je telefoon als je écht een meesterwerk hebt gecreëerd.

De camera en het silhouet van het Snapchat-spookje.

Met de pijl rechts onderin verstuur je de snap vervolgens naar iemand uit je contactenlijst of zet je ‘m in ‘Mijn Verhaal’. Voor het nemen van een foto zie je links onderin een (rood) vierkant: daar zie je of iemand je in de tussentijd een snap gestuurd heeft. Rechts onderin een (paars) vierkant, dat je vertelt of iemand zijn of haar verhaal heeft voorzien van een nieuw snaphoofdstuk. Zie je dat spookje bovenin? Swipe omlaag en kom in weer een ander menu, waar je vrienden kunt toevoegen en ziet wie jou heeft toegevoegd.

Verhalen

Dankzij de verhalen op Snapchat is het mogelijk de volledige zomervakantie van je vrienden te volgen. Met het plaatsen van snaps in Mijn Verhaal geef je volgers een indruk van je dag. Klik op de drie puntjes naast je verhaal om te zien wie de snaps bekeken heeft. Een losse snap is uit je verhaal te verwijderen als je er toch niet zo tevreden over bent. In het verhalenmenu kun je verder de verhalen van snappers die je volgt bekijken.

De verhalen van de snappers die je volgt.

Zijn er nog vragen? Volg ons op Snapchat onder de username CJP_nl! Alleen vandaag krijg je gegarandeerd reactie als je een snap stuurt.   

 

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.