Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Support
Word lid Mijn CJP
Op welk personage van Scarlett Johansson zou jij het kunnen?
13 MEI 2016 • Door Rick van Veluw. Beeld: • Meer blogs over Film

Op welk personage van Scarlett Johansson zou jij het kunnen?

Blonde lokken, volle lippen en een sexy stem: Scarlett Johansson, dames en heren. Wat een vrouw. Ze mag me wakker bellen in mijn brakste dagen, ik zou mijn leven lang beschuitjes met haar willen eten.

Het maakt niet zoveel uit welke rol Scarlett speelt; ze is altijd het epicentrum van sexyness. (Ben jij meer van de mannen? Check dan CJP’s Ryan Gosling-versie van deze ode.) Wij selecteerden vijf van haar rollen in vijf verschillende films: welke Scarlett Johansson past het best bij jou?

Vicky Cristina Barcelona

Voor ons gewone schepselen is dit de meest aanraakbare Scarlett. Doorsnee Amerikaanse vrouw gaat op vakantie naar Barcelona en raakt verwikkeld in een liefdesdrama. Dat is een geloofwaardig verhaal. Als Cristina is Scarlett in deze rol precies zoals je haar ooit zou willen ontmoeten: spontaan, avontuurlijk en ontvankelijk voor romantische escapades. Zo ontvankelijk zelfs dat ze het aanlegt met Penélope Cruz én Javier Bardem. Een driehoeksverhouding ja. In deze samenstelling kan jij Javier Bardem zijn, laat dat even tot je doordringen. 

Under The Skin

Als je Under The Skin gezien hebt, sla je een busritje met Scarlett misschien beleefd af. Misschien ook niet, want hé: het is Scarlett Johansson en dood ga je toch. (sorry voor de spoiler) In deze mysterieuze scifi-film spreekt hét sekssymbool van Hollywood met een Brits accent, gaat ze gekleed in een dikke bontjas en draagt ze een zwarte pruik. In haar busje toert ze door aftandse Britse wijken en lokt ze mannen haar wagen in. Scarlett toont hier nauwelijks karakter; de hele film lang blijft ze één groot mysterie. Woest aantrekkelijk natuurlijk, vrouwen waar je geen hoogte van krijgt. 

We Bought A Zoo

Even een vet contrast met Under The Skin: in het gezapige We Bought A Zoo speelt Scarlett een ambitieuze dierenverzorger in een dierentuin. Gaap. Maar hier geldt hetzelfde als in Vicky Cristina Barcelona: Scarlett lijkt hier net een gewone vrouw. Dat is ze natuurlijk niet, maar kijkend naar We Bought A Zoo lijkt een gelukkig leven met Scarlett, twee kinderen, een hypotheek en een labrador ineens heel bereikbaar. Dat wordt dan wel een vrijstaand huis, want Scarlett wordt binnen no time gepromoveerd tot dierentuindirectrice. Een burgerlijk leven met Scarlett Johansson, wie had dat gedacht.

Her

In Her moeten we het even doen zonder die blonde lokken en volle lippen, maar we krijgen Scarletts sexy vocalen wel 126 minuten lang vol baan. Ze spreekt immers de stem in van computer Samantha, die een relatie opbouwt met hoofdpersoon Theodore Twombly (Joaquin Phoenix). Samantha is lief, intelligent en geïnteresseerd: de ideale computervrouw. Een avondje uit met haar behoort alleen is alleen geen optie en ze zal ook niet snel een lekker maaltje voor je koken. Je kan haar dan wel weer gewoon uit zetten als een ruzie escaleert. Digital love!

Captain America: Civil War

Onze Scarlett is in verschillende Marvel-films te zien als de Russische spionne Natasha Romanoff aka The Black Widow. Een klassieke portrettering voor de klassieke man: een lekker hapje in een leren pakje. In de nieuwste Captain America verandert weinig aan die formule. The Black Widow is sexy en gevaarlijk. Dit is een vrouw met wie het nooit saai wordt. Een etentje kan zomaar uitmonden in een episch gevecht tussen superhelden en schurken. Jij hoeft niet mee te doen; kijk vanuit je luie stoel hoe Scarlett afrekent met het gespuis. In haar leren pakje.

Ja, we mogen ons gelukkig prijzen in dezelfde tijd te leven als Scarlett Johansson. Zin om haar te zien? Captain America: Civil War draait nu in de bioscoop. Met je CJP-pas krijg je € 2,- korting op je filmticket bij Pathé of Vue Cinemas.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.