Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Support
Word lid Mijn CJP
Op welk personage van Ryan Gosling zou jij het kunnen?
13 MEI 2016 • Door Martine Bakker • Meer blogs over Film

Op welk personage van Ryan Gosling zou jij het kunnen?

Robuuste baardgroei, blonde stekels en een gephotoshopte sixpack: Ryan Gosling, dames en heren. Wat een man. Hij mag me wakker bellen, ook als ik er niet flawless van wakker wordt. En ik zou mijn leven lang ijsjes met hem willen likken.

Het maakt niet zoveel uit welke rol Ryan speelt; hij is altijd het epicentrum van sexyness. (Ben je meer van de vrouwen? Check dan CJP’s Scarlett Johansson-versie van deze ode.) Wij selecteerden vijf van zijn rollen in vijf verschillende films: welke Ryan Gosling past het best bij jou?

Drive

In dit verhaal speelt Ryan een mysterieuze Hollywood-stuntman die naast zijn filmwerk ook nog een dodgy chauffeur is. Een man met een spijkerjas die keihard rijdt, zonder bekeuringen te krijgen. Dat is zijn persona in Drive. Hij manoeuvreert onverwacht en trapt gaspedalen diep in. Soms ramt hij uit het niets iemands gezicht helemaal tot moes. In de lift bijvoorbeeld. Hij heeft een vriendin die eigenlijk al getrouwd is met een crimineel. Die affaire maakt hem heel erg living on the edge en extra erotiserend. 

Half Nelson

Blauwe overhemden, loshangende stropdassen, zonnebrilletje, en een stapel boeken onder zijn arm. Bij deze versie van Ryan kun je jou echt opdweilen. Je houdt van de manier waarop hij lesstof kan overbrengen, jonge meiden helpt en crack in zijn longen absorbeert. ‘Think globally act locally’ is jouw lijfspreuk en jij vindt het sexy dat Ryan in deze films statements maakt tegen opgesloten zitten in instituten, zoals school en werk. In deze film ziet de hotte ster eruit als de guy next door. Een sexy buurjongen die zowel schoolmeester als drugsverslaafde is. Yummy.

The Notebook

Jouw ultieme fantasie? Een man die zichzelf verwaarloost na jullie vakantiefling en dan jaren later met een deken over zijn schouders uit een houten huis komt rennen. Je houdt van kermissen, met grijpmachines en botsauto’s, én van spanning waarbij je niets gemeen hebt met elkaar, maar voornamelijk valt voor elkaars uiterlijk. Jep, deze Ryan is jouw man. Een gast die zich suïcidaal gedraagt door aan een reuzenrad te hangen. Iemand die heel weinig verdient per uur. Een vent die je brieven schrijft, ook al bestaan er gewoon telefoons.

Crazy, Stupid, Love.

Mannen met gelikte openingszinnen en perfecte pakken zijn jouw lievelings. Iemand die zijn versier-skills zover doorvoert dat hij je kan optillen in Dirty Dancing-stijl. Een vent die controle heeft over zijn mannelijkheid en met een afgetraind lichaam niets anders nodig heeft dan een wit handdoekje over zijn schouder. Dat is Ryan in deze kaskraker. In zijn rol als professionele player is hij jouw ware Jacob. Zijn buik lijkt gephotoshopt en hij heeft een huis met een zwembad waar op dramatische wijze regen in valt. Dit gaat verder dan een natte droom.

The Nice Guys

Rechts- én pistool-dragend. Rokend in een Hawaii-blouse of met zijn broek op zijn enkels een krantje lezend op de wc. Hou op met me. In deze film heeft Ryan baardgroei met extra veel aanzet rondom het snor-gedeelte en loopt hij rond in een seventies-stijltje. Heter kan bijna niet. Ryan is in The Nice Guys een man met een lichamelijke afwijking, waar hij gips voor nodig heeft. Zijn privédetective-versie is jouw ultieme lover. Vooral als onze held de dood van een pornoster onderzoekt en er overal waar hij komt bosjes doden vallen.

Ja, we mogen ons gelukkig prijzen in dezelfde tijd te leven als Ryan Gosling. Zin om hem te zien? The Nice Guys draait nu in de bioscoop. Met je CJP-pas krijg je € 2,- korting op je filmticket bij Pathé of Vue Cinemas.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.