Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Oerol-tips voor een awesome leven
16 MEI 2016 • Door Martine Bakker • Meer blogs over Festival Theater

Oerol-tips voor een awesome leven

Het is weer bijna zover: hét eilandfestival dat de Ibiza’s van deze wereld doet verbleken. Voor veel mensen de leukste tien dagen van het jaar. Maar waarom zou je alleen juni in Oerol-stijl doorbrengen?  

Van interactieve kunstwerken op het strand tot mimevoorstellingen in een groots duintheater. Oerol is de plek om dans, (straat)theater, muziek en beeldende kunst (met 20% CJP-korting) te zien op Terschelling. Het aanbod is nogal overweldigend. Gelukkig zie je als CJP’er door de bomen de duinen weer, want voor € 95,- boek je een pakket met boot, fiets, camping, festivalbandje en twee theatertickets. Denk je dat het leven niet leuker kan? Dan zijn hier tips om altijd Oerol-achtig te leven.

Dit kan jouw leven zijn.

Zorg dat je een boot tot je beschikking hebt

Oerol is op het Waddeneiland Terschelling: een plek die je bereikt per boot. Of wadlopend, maar als je geen waterbestendige laarzen of het postuur van een zeemonster hebt, is dat misschien niet echt voor jou weggelegd. Dus neem je de boot. Boten zijn niet alleen handig om je over water te verplaatsen, je kunt er ook van alles in stoppen. Zo zet je een opblaasboot in je woonkamer vol met bier en ijsblokjes of met gekleurde ballen zodat je altijd je eigen ballenbak tot je beschikking hebt. Zo is je leven iedere dag de belichaming van een inspirational quote.

Plan niet te veel op één dag

Soms kan in het leven FOMO de overhand nemen. Probeer niet in paniek te raken en denk: ‘ik ga voor kwaliteit boven kwantiteit’. Het is tijdens Oerol fysiek haalbaar om maximaal vier à vijf voorstellingen op een dag zien, zonder dat de stresshormonen permanent door je bloedbanen stromen. Ga bijvoorbeeld naar het concert van Fresku, waar je relaxted meezingt met Kreeft, om vervolgens het samenspel tussen Roos Rebergen en André Manuel te zien tijdens hun muzikale formatie Tjing Tjing. Hetzelfde geldt voor je normale leven. Drie verjaardagen, twee concerten én een date op dezelfde avond is gewoon niet haalbaar.

Ga overal op de fiets naartoe

Tijdens Oerol krijg je doorgaans een bak haat over je heen als je denkt dat je overal wel even met de auto naartoe rijdt. De fiets is jouw transportmiddel. Of het nou regent, waait of zonovergoten is. Bijkomend voordeel: je bent lekker gezond bezig. Zo hop je van Cello8ctet Amsterdam Instant Happiness naar het African Salsa Ochestra in Westekeyn met de door je benen aangestuurde wagen. Ook top om in het dagelijks leven meer fiets aan je bestaan toe te voegen. Ga je een dag naar je ouders? Doe het eens op de fiets. Grote kans dat het niet langer dan acht uur duurt om er te komen en je ziet gelijk iets van Nederland.  

Eet meer cranberry’s

Een blaasontsteking is de hel op een festival. Dat snappen de mensen op Terschelling en daarom krijg je te pas en te onpas cranberry’s voor je bakkes. In de taart, op een pizza, of een handje bij de koffie. Zo kom je minder snel in de problemen als je ’s nachts te beroerd bent om naar de camping-wc te lopen of met een blote rug in de wind hebt gefietst. (Heel even over die camping. CJP’ers kunnen met het speciale CJP-pakket zeker zijn van een slaapplek op camping Terpstra.) Mocht je in het dagelijks leven cranberry’s heel erg goor vinden, maar Zombie van de band The Cranberries wel te gek, dan raden we je aan om naar muziek van Yakumo Orchestra, Rob Dekay of Freez te luisteren als je op Oerol bent. Of thuis.

Buiten je comfortzone ontdek je toffe dingen

Tijdens Oerol ervaar je: het leven begint buiten de grenzen van je comfortzone. In de duinen bijvoorbeeld. Of in een dorp, het bos, op het strand, in een schuur of ergens random op straat. Zodra jij de veiligheid van je hotelkamer of tent verlaat ervaar je bijvoorbeeld de oer-opera Dijkdrift over de ondergang van een eilandbevolking of muziek van Calefax Rietkwintet, een klassiek ensemble met popelementen. Lekker in je element dus.

Van 10 tot 19 juni is het Oerol op Terschelling. CJP’ers krijgen 20% korting op alle voorstellingen en je kunt een pakket kopen met fiets, boot, camping, festivalbandje en twee theatertickets in één. Boek je met z’n tweeën? Dan krijg je een KarTent (t.w.v. € 30,-) bij je aankoop. Dat is een tent die al voor je staat opgebouwd, dus dat scheelt een hoop sjouwwerk. Kosten per persoon: € 95,-. Check hier de deal.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.