Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Likkebaardend Lekkere Luisterlijst - week 21
26 MEI 2016 • Door Martine Bakker • Meer blogs over Muziek

Likkebaardend Lekkere Luisterlijst - week 21

Deze week knallen tunes van Bob Marley’s nageslacht door je speakers, komt Flume met nieuwe muziek én waan je je in Nashville. Kortom: we hebben ons best gedaan om er een fissa van te maken.

Murda – We doen ons best (album)

Je kunt wel meer dan je best doen. Namelijk je album een motiverende naam geven. We doen ons best is het debuutalbum van Murda a.k.a. Turk a.k.a. Murda Turk. Hij heeft de pokoe samen met zijn vrienden gemaakt en die club mensen om hem heen is niet mis. Denk aan: Ronnie Flex, Ali B., Jonna Fraser en Adje. Zo is het nummer Fine$$e, dat hij met zijn maat Ali B. maakte, een ode aan het geld. Dat de in Nederland geboren Turkse Önder Dogan - Murda’s echte naam - een tijdje in Spanje én Turkije woonde, hoor je terug in zijn Franse track Je pens a toi. Want: als je je best doet, spreek je alle talen.

Flume – Skin (album)

De Australische dj-producer en muzikant maakte in 2012 de wereld een stuk mooier. Toen slingerde hij zijn debuut, met de verrassende titel Flume, de wereld in. Nu geeft hij ons nog meer futuristische elektronica-sounds die een bijdrage leveren aan de leukheid van het leven. Hier even een Flume-feitje van Wikipedia gejat: de artiest maakte zijn eerste muziek als puber met een muziekprogramma dat bij de cornflakes zat. Hoe cool! Zo zie je maar: keep on holding on en je kunt bergen verzetten. Op het album hoor je onder andere stemmen van Little Dragon en Tove Lo en… die van Flume himself.

Willemijn May – Chapter 18 (EP)

Je kunt haar misschien kennen van haar coverduet dat ze opnam met singer-songwriter Stef Classens: I will fall. Ze hoorde dit liedje voor het eerst in de countryserie Nashville en was verkocht. Nu komt Willemijn May met een EP die je mentaal door de straten van Nashville laat lopen. Met je ogen dicht hoor je Willemijn in café the Bluebird zitten. Althans: mensen die de Netflix-serie volgen dan. Maar vergis je niet. Dit is popfolk van een oer-Hollandse singer-songwriter uit Bodegraven. Chapter 18 staat vol ballads en popliedjes die ze schreef samen met Rupert Blackman van Causes.

Car Seat Headrest – Teens of denial (album)

Lekkere indie-rock van een Amerikaans bandje en volgens CJP-redacteur Rick ‘het beste album van het jaar’. Gelukkig kan hij iedere dag net zo enthousiast zijn over een andere plaat. Alhoewel: wij nomineren Teens of denial wel als album met originele tracknamen. Zo is er een nummer dat (Joe get kicked out of school for using) drugs with friends (but says this isn’t a problem) heet. En Destroyed by hippie powers. Een ding is zeker: deze nummer zijn zeer geschikt om met vrienden naar te luisteren, want: functionerend als tripmiddel. Verder zit je ook ontzettend in het moment als je Teens of denial luistert, dus hebben de hippies je inderdaad vernietigd met hun krachten.

Ziggy Marley – Ziggy Marley (album)

Het fijne van legendes is dat ze blijven voortleven. In het geval van Bob Marley is dat in zijn dito getalenteerde zoon Ziggy. De oudste offspring van Bob won al vier Grammy’s voor zijn aanstekelijke reggaeplaten. Ook zijn nieuwe album staat vol vrolijke zomerse reggae en is zeer geschikt voor zwoele zomeravonden. Zo is Marijauanaman een track voor iedereen die graag wil chillen op een Fatboy met zijn of haar voetjes in het zand.  

Lonely the Brave – Things will matter (album)

Het nieuwe album van Lonely the Brave is er eentje die er toe doet. De lang verwachte tweede van de jongens uit Cambridge is een cirkelpit van een plaat. Een mix van post-hardcore, shoegaze en alternatieve rock komt heerlijk je gehoor binnen druppelen. Melancholisch en rockend. Frontman David Jakes heeft een bizar goede stem waardoor je je biertje bijna onaangeroerd laat. Waarom? Omdat je mond bezig is met openhangen. Het leuke aan de performances is dat David heel verlegen in zijn eigen wereld staat te zingen, terwijl de band het wereldrecord snaar-aanslag verbreekt. Denk: kwetsbaar en krachtig tegelijk. Op 30 mei staat Lonely the Brave met CJP-korting in de Melkweg. 

Volg onze Likkebaardend Lekkere Luisterlijst-playlist op Spotify. We updaten deze wekelijks met de nieuwste, tofste en opvallendste muziek. Als CJP’er krijg je korting op albums bij je favoriete platenzaak.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.