Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 18
05 MEI 2016 • Door Martine Bakker • Meer blogs over Muziek

Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 18

Happy hemelvaart y’all. Wij zijn zo vrij geweest om de lekkerste releases op een rij te zetten, zodat jij genoeg tracks hebt om bevrijdende vreugdedansjes op te doen.  

Celine Cairo – Hello Love (single)

Nummers waarbij de luisteraar wordt begroet, doen het altijd lekker. Denk aan killerhits van Adele en Lionel Richie. De Amsterdamse Celine Cairo gooit het over een vergelijkbare boeg met de eerste single van haar debuutalbum. Hello Love heeft een ander geluid dan haar eerder uitgebrachte EP’s. Het singer-songwritergevoel is nu getransformeerd in een geluid vol gelaagde poptonen, een grootse band en elektronica. Dat komt door haar trip naar L.A., waar ze samen met producer Bill Lefler (Laura Jansen, Dotan) werkte aan haar plaat. In mei en juni tourt ze met haar nieuwe geluid op in Nederland, van de Rotterdamse Bird tot aan de Amsterdamse Paradiso.

Skepta – Konnichiwa (album)

We blijven in de begroetende sferen, want iedereen heeft de vrijheid om gedag te zeggen. Dit keer in het Japans: Konnichiwa. In de Britse stad Manchester zit een club met dito naam. Een groep studenten begon deze partylocatie en zij organiseren nu grime-feesten door Engeland. Daardoor wint het hiphopgenre aan populariteit en Skepta, de koning van de grime, bedankt hen met een naamsvermelding als albumtitel. Man is een track waar je lekker op kunt rammen, net als Shutdown en That’s Not Me. De plaat is aangevuld met gastbijdragen van onder andere Wiley, Pharrell Williams en A$AP Nast die het geluid extra body geven. Say Konnichiwhaaaaat!

The Fire Harvest - Singing, Dancing, Drinking (album)

Zingen, dansen en drinken: dat is toch ultieme vrijheid? De nieuwe plaat van The Fire Harvest is vernoemd naar deze basis-ingrediënten voor een uitbundig leven. Verwacht alleen geen carnavalskrakers, maar bereid je voor op melancholische indierock waar je bij kunt wegdromen. Zo is Working man een dramatisch verhaal over het leven van werkende types. Een gestage drum, een echoënde gitaar en stem van zanger Gerben Houwer klinken alsof je in een slow-motion over de prairie rijdt. Of langs de Domtoren. Want de artiesten komen uit Utrecht.  

RY X – Dawn (album)

Deze Australische man met een klinkerloze artiestennaam kun je kennen van bands als The Acid en Howling. Ryan Cuming, de artiest achter de muziek, is iemand die graag alle smaken probeert. Van gruizige noise tot deephouse met akoestische elementen. Eind 2014 bracht hij voor het eerst een EP uit als RY X. Melancholische gitaaraanslag, elektronische tonen en zijn dromerige stem die doen denken aan Jack Garratt en Ben Howard. Dawn is een perfect album om bij een kampvuurtje te luisteren na een dag surfen. Zo zou RY X het ook doen, want hij is in zijn vrije tijd surf dude.

Kaytranada – 99.9% (album)

Kun je niet genoeg krijgen van door J Dilla-geïnspireerde muziek? Dan is dit album van de Canadese producer Kaytranada echt voer voor jouw subwoofer. Soulvolle melodieën en funky baslijnen met vocalen van BadBadNotGood, Vic Mensa en Anderson .Paak. Zelfs Craig David is uit de kast getrokken om mee te zingen op het studioalbum van de talentvolle producer. Drive me crazy is een goed nummer om uit je hoofd te leren en te rappen, terwijl je in de rij voor de chemische wc’s staat bij een bevrijdingsfestival. Dan mag je zo right in front of iedereen.

Jonna Fraser – Goed Teken (EP)

Eén van die gasten uit New Wave met een tof eigen geluid. Jonna Fraser is een poëtische jongen. Als je alle tracknummers achter elkaar plakt, krijg je een klein gedichtje. Een goed teken vinden wij dat. ‘Door jou is mijn motion een problem. Do or die, jou & mij. Ik kan je niet laten, mijn bitch. Balans is life is soms money, soms broke.’ Jonna heeft een divers geluid. Zo hoor je invloeden uit de jaren '90 en soul. Do or die met Broederliefde is onze favoriete zomertrack. Je hoort ook aanvullingen uit de ruige keeltjes van Sevn Alias, Jay Jay en Murda.

Volg onze Likkebaardend Lekkere Luisterlijst-playlist op Spotify. We updaten deze wekelijks met de nieuwste, tofste of opvallendste muziek. Als CJP’er krijg je korting op albums bij je favoriete platenzaak.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.