Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Hoe overleef je een festival zonder telefoon?
20 MEI 2016 • Door Martine Bakker. Beeld: Jelmer de Haas • Meer blogs over Festival

Hoe overleef je een festival zonder telefoon?

CJP geeft je ultieme tips om je vrienden, een scharrel of de weg te vinden zónder dat je iedere drie seconden naar een scherm kijkt.

Op 2 juli vindt festival deBeschaving plaats in de Utrechtse Botanische Tuinen. Hier kruisen muziek en wetenschap elkaar. Zo leer je enerzijds over stress en kunstnieren en is er anderzijds een muzikale line-up met klappers als Indian Askin en My Baby. Leuk dus voor Instagram. Of niet! Want jij kunt dit event offline beleven. HEFTIG STATEMENT HÈ! Lees rustig door terwijl je in een plastic zakje ademt. Festival deBeschaving doet dit jaar onderzoek naar smartphone-verslaving en bezoekers mogen meedoen aan een offline experiment. Omdat je beter naar muziek of bier kunt verlangen dan naar je mobieltje, zijn hier de beste offline alternatieven voor veelgebruikte apps.  

1. WhatsApp

Praat met je vrienden, terwijl je heel onregelmatig naar adem hapt. Zo symboliseert je ademhaling de normaal zo overdadige enter-functie in een WhatsApp-conversatie. Ben je je maten kwijt? Dan is er bij deBeschaving een offline meetingpoint op het hoofdveld.

2. Shazam

Zorg ervoor dat er een vriend(in) in je partygang zit die altijd alle nieuwe platen als eerste kent. Schrijf op je hand de namen van artiesten die hij/zij tip en zorg ervoor dat je diezelfde nacht nog op je hand slaapt, zodat de herinnering ’s morgens in your face is.

3. Twitter

Zie je een groepje vrienden overleggen met elkaar naar welk optreden ze gaan? Tetter door hun gesprek heen dat ze naar de voordracht van Ronald Giphart moeten in plaat van naar het concert van De Likt. Of andersom natuurlijk. Als je maar een andere mening geeft en articuleert in kapitalen.

4. Tinder

Stel je voor dat je in Ludacris’ video Move Bitch zit. Terwijl je door de botanische tuinen flaneert, veeg je iedereen die je niet moet naar links. Zie je wél een leuk exemplaar? Geef dan een directe linkse op zijn of haar rechterwang, zodat jullie speelse modus gelijk ‘aan’ staat.

Je auto hoef je niet af te plakken. Beeld: Berry Kragten.

5. Spotify

Op een festival heb je het groene rondje met de drie zwarte kromme streepjes helemaal niet nodig! Je luister hier gewoon naar real life muziek. *hemel-openend-geluid* Denk aan muziek van Dotan, Jett Rebel of Blupaint. Er staat tijdens deBeschaving ook een rits aan 3FM Serious Talent-talenten geprogrammeerd.

6. Google maps

Vanaf Utrecht centraal is er een directe busverbinding met het festivalterrein, dus je hebt geen Google maps meer nodig. Ben je op het festival de weg kwijt? Altijd links vooraan gaan staan.

7. Instagram

Neem een polaroidcamera mee of focus tijdens een concert vijftien seconden heel intensief op het podium. Het leuke van offline zijn is dat je het leven weer intens ervaart en niet door een camera. Heb je het leven liever mét filter? Draag dan een bril met roze glazen.  

8. Air horn-app

Het ultieme geluid dat je altijd hoort in iedere zelf-respecterende hiphop-track. Schreeuw heel hard ‘peeeeenggggpepepepeeeeuuuwww’, iedere keer als een artiest een statement maakt. Zo heb je gelijk een intiem onderonsje met andere hiphopliefhebbers.

Tijdens deBeschaving krijg je op vertoon van je professioneel afgeplakte telefoon – het bewijs dat je meedoet aan het grootschalige wetenschappelijke onderzoek naar smartphoneverslaving – toegang tot een super spannende offline area. Als je mee wilt doen, zorg dan dat je bovenstaand lijstje van te voren uit je hoofd leert of uitprint, want ook de CJP-blog is tijdens een offline dag niet te bezoeken natuurlijk.

Ben je helemaal om? Zorg dan dat je bij dit event bent. Festival deBeschaving combineert indie-pop, rock en elektronische muziek met de laatste wetenschappelijke inzichten. Denk: een botanische tuin vol geheime feestjes, foodtrucks en experimenten. CJP’ers krijgen € 5,- korting.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.