Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
CJP's Cultuurknallers Week 21
20 MEI 2016 • Door Janet Lie. Beeld: Daisies. • Meer blogs over Muziek Film Festival Theater Expo

CJP's Cultuurknallers Week 21

Met CJP knal jij zo door je sleur heen. Deze week doe je een museummarathon, kijk je naar stand-up comedy over Donald Trump en luister je naar Sahara-rock.

Muziek

26 mei: Roy Ayers
Hij is 76 jaar, maar deze jazzlegende heeft meer levenslust dan de gemiddelde twintiger die na rondjes fietsen al half crepeert. The Godfather of Acid Jazz laat zien hoe het moet en schudt de boel los in Rotterdam.
BIRD, Rotterdam // € 4,- CJP-korting // Meer info

27 mei: Bombino
De hotste gitarist uit de Sahara doet denken aan een reïncarnatie van Jimi Hendrix en Ali Farka Touré. Zijn psychedelische rock met reggae-invloeden maakt van hem een cultheld in thuisland Niger. Ook speelde hij de hoofdrol in de docu Agadez, the Music and the Rebellion, over Tureg-nomaden in de woestijn.
Melkweg, Amsterdam // € 2,50 CJP-korting // Meer info

27 mei: Jungle By Night Releaseshow
Ingrediënten: Afrobeat, Turkse funk, rock en Ethio-jazz. Gooi het in de blender, schenk het in een glas en je hebt je eigen Jungle By Night milkshake. De Amsterdamse band brengt hun vierde album en hopelijk blijven de muren overeind staan.
Paradiso, Amsterdam // € 2,50 CJP-korting // Meer info

28 mei: Tides From Nebula
De instrumentale muziek van deze Poolse band is perfecte huiswerkmuziek. Maar ook als je je niet kapot stresst op je kamer, brengt de zweverige postmetal die je in hogere sferen.
De Neushoorn, Leeuwarden // € 2,50 CJP-korting // Meer info

Festival

29 mei: Ancienne Belgique X Melkweg
Moppen over Belgen en Nederlanders vlogen ongetwijfeld in het rond, toen de Melkweg de handen ineen sloeg met het Brussels poppodium Ancienne Belgique. Het resultaat is een eclectisch minifestival waar rustige rootsmuziek wordt afgewisseld met dikke hiphop en dansbare electropop.
Melkweg, Amsterdam // 50% CJP-korting // Meer info

24 mei: Buma Music in Motion
Alle zolder-dj’s, wannabe-producers, gamefreaks, en iedereen die in de creatieve (muziek)industrie wil werken: opgelet. Op deze supercoole conferentie komen de grootste talenten en business people uit de wereld van muziek, film en games bij elkaar. Leer alles over de bliepjes in videogames, dramatische muziek in Heineken-reclames en filmsoundtracks.
Tolhuistuin, Amsterdam // € 20,- CJP-korting // Meer info

Film

25 mei: Daisies
Anarchie in de vorm van twee tienermeisjes die de boel op stelten zetten. De communistische Tsjechische partij wilde deze film verbieden en de overheid gaf regisseur Vera Chytilová tot 1975 een werkverbod. Des te meer reden waarom deze film zo punk is.
EYE Filmmuseum, Amsterdam // € 1,- CJP-korting // Meer info

Creative Control
Satire over überhipsters die ‘iets creatiefs’ doen. David heeft stiekem een relatie met de vriendin van zijn beste vriend. Maar niet echt, want hij doet het alleen met een virtual reality avatar die haar uiterlijk heeft.  

That Sugar Film
Damon Gameau sterft langzaam af door twee maanden lang veertig theelepels suiker te eten. Een soort Supersize Me, maar dan met dan zo zoet dat je tandglazuur ervan af springt. 

Rebels
Scandinavië staat bekend als een paradijs waar alles perfect is: de meubels, de gehaktballen, de kledingstijl en het schoolsysteem. Toch stoppen veel Noorse pubers vroegtijdig met school. In deze docu proberen rebelse jongeren die door de maatschappij zijn opgegeven hun leven weer op de rails te krijgen.

Expo

28 mei: Museumnacht Leiden
Vanaf 20:00 uur kun je een museummarathon doen: ren door de Hortus Botanicus, eet sushi in het Japanmuseum, bekijk mummies in het Rijksmuseum van Oudheden. Genoeg cultuur opgesnoven? Ga naar de klote op de afterparty.
Diverse locaties in Leiden // € 2,50 CJP-korting // Meer info

Bloodywood: Filmposters From Ghana 1987-2007
Afgehakte handen die los rondlopen, prinsessen die half cobra zijn en James Bond die aangevallen wordt door een kooikarper: Ghanese bootleg filmposters zijn heerlijk bizar. De beste freaky eye candy wordt tentoongesteld.
Kunsthal Rotterdam // € 6,- CJP-korting // Meer info

Die romcoms worden steeds beter. (Foto: Kunsthal.nl)

Jacht met de camera
Ze verschuilen zich urenlang in struiken, trappen dagelijks onbewust in kak en zijn hoogstwaarschijnlijk aangevallen door een zwerm bijen. Natuurfotografen doen alles om de perfecte foto te schieten van wilde dieren. Een collectie van deze hardcore natuurliefhebbers is nu te zien.
Nederlands Fotomuseum, Rotterdam // € 5,- CJP-korting // Meer info

Calais: From City to Jungle
Een vluchtelingenkamp in Frankrijk is de laatste tien jaar veranderd in een kleine stad. Er is een kerk gemaakt van kartonnen dozen, waar boven een houten kruis prijkt. Henk Wildschut maakte een fotoserie over deze plek, die de bijnaam ‘de Jungle’ heeft.
FOAM Fotomuseum Amsterdam // € 4,25 CJP-korting // Meer info   

Theater

Don Carlos
Je wordt verliefd op een meisje, maar dan trouwt jouw vader – de koning van Spanje – met haar uit politieke redenen. Nu is je crush je stiefmoeder. Tijdens de Tachtigjarige Oorlog probeert kroonprins Don Carlos met deze awkwardness om te gaan en tegelijk het land in de goede richting te sturen.
Toneelschuur Haarlem // €1,- CJP-korting // Meer info 

Operadagen: Agatha Christie meets R. Kelly
Een R&B-opera is gebaseerd op Agatha Christie’s The Mousetrap en R. Kelly’s Trapped in the Closet. Deze whodunnit is spannend, zenuwslopend en hopelijk bevat het opengeknoopte witte overhemden.
Rotterdamse Schouwburg // € 7,50 CJP-korting // Meer info

Song From Far Away
Een droombaan in New York: de meeste mensen zouden een voet en een hand ervoor afhakken. Maar deze jonge bankier moet de stad verlaten om de begrafenis van zijn broer in Amsterdam bij te wonen. Alleen: hoe verwerk hij rouw als hij nooit echt contact heeft gehad met zijn broer?
Theater aan het Spui, Den Haag // € 3,50 CJP-korting // Meer info

Angry White Men: Trump up the Volume
Misschien wordt het machtigste land ter wereld binnenkort gerund door een Oempa Loempa met een geel toupetje. De comedians van Boom Chicago grappen elke week over de Amerikaanse verkiezingen en denken hardop na over wat er gebeurt als President Trump een feit wordt.
Boom Chicago, Amsterdam // € 13,25 CJP-korting // Meer info

De onderdrukte witte man. (Foto: boomchicago.nl)

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.