Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
CJP's Cultuurknallers Week 20
16 MEI 2016 • Door Janet Lie. Beeld: Nobody Home. • Meer blogs over Muziek

CJP's Cultuurknallers Week 20

De gouden tips liggen als warme broodjes klaar om jouw honger naar cultuur te stillen. Ga naar zoveel events als je wil, maar wij zijn niet verantwoordelijk voor culturele obesiteit. Dan weet je dat.

Muziek

16 mei: Sólstafir
In IJsland geloven veel mensen in elven. Geen wonder dat de muziek van deze IJslandse black metalband zo dromerig klinkt, met delicate pianonoten en strijkinstrumenten.
Patronaat Haarlem // € 1,- CJP-korting // Meer info

18 mei: Kevin Garrett
Hij ziet eruit als de klasgenoot waar je oneindig veel potloden van leent. Maar dan eentje met een zwoele stem. Zijn sexy R&B-achtig electropop zorgt er ongetwijfeld voor dat je door de zaal glibbert.
Paradiso, Amsterdam // Minstens € 2,50 CJP-korting // Meer info

18 mei: OIJ en Yakumo
Het muzikale duo Yakumo combineert Afrikaanse ritmes met fabriekachtige techno beats. Je verdwaalt in de diepe baslijnen, die meer lagen creeëren dan een ui. Ze worden bijgestaan door OIJ, die met zijn ’cinematic electropop’ voor een zweverige sfeer zorgt.
Sugarfactory // € 2,50 CJP-korting // Meer info

20 mei: Brooklyn Funk Essentials
Deze eclectische acid jazzband kan zelfs het grootste chagrijn in een uitbundig dansmachine veranderen. De funk zit er al sinds 1994 in, dus langer dan sommigen van jullie op deze aardbol rondlopen.
North Sea Jazz Club, Amsterdam // € 3,- CJP-korting // Meer info

Festival

18 mei – 17 juli: Vis à Vis
Theatergezelschap Vis à Vis maakt openluchttheater. Ze hebben geen vaste setting. Alles is mogelijk en er worden dingen gebruikt die ze buiten vinden, zoals racewagens en loodsen. Ga achterover zitten, adem de zon in en zie hoe ze misschien het podium in de fik steken.
Almere // € 12,- CJP-korting // Meer info 

19 t/m 28 mei: SPRING!
Liefhebbers van dans, beeldende kunst en theater kunnen hun culturele high komen halen. Ga bijvoorbeeld naar de filmische Re-enactment of the Now over datgene waar Al Gore nachtmerries van krijgt: klimaatverandering. Met een chille soundscape op de achtergrond zie je de eerste cli-fi documentary.
Diverse locaties in Utrecht // Tot € 25,- CJP-korting // Meer info

Film

19 mei – 21 mei: Leiden International Film Festival - Summer Special
Gratis film kijken in de nachtelijke buitenlucht: fijner wordt het niet. Nee hoor grapje, dat wordt het wel. Speciaal voor CJP’ers geeft het festival namelijk 5x2 VIP-pakketten weg. Alleen voor de eerste vijf CJP’ers dus: dus zet maar alvast een tentje op.
Pieterskerkplein, Leiden // Gratis // Meer info

X-Men: Apocalypse
De nieuwe X-Men komt uit en geeks staan weer te trappelen. Na een winterslaap van een paar duizend jaar ziet de legendarische mutant Apocalypse hoe walgelijk de wereld is geworden. Tijd om hem te vernietigen. Oh, en professor Charles Xavier is nu eindelijk kaal.

Le Nouveau
Als 13-jarige jongen heb je vaak kwalen: je wordt geteisterd door puisten en omdat je de baard in de keel krijgt, slaat je stem over als een kapotte accordeon. Benoît heeft er nog een probleem bij: hij is nieuw op school en vrienden maken is moeilijker dan rocket science. Daarom besluit hij met behulp van zijn sleazy oom een feest te geven. 

Truman
De Spaanse Julián heeft niet lang meer te leven. Opeens staat zijn jeugdvriend Tomás voor de deur en samen regelen ze de laatste zaken voor zijn dood: de begrafenis, het testament en een nieuwe thuis voor zijn hond Truman.

Expo

Zonde
Het bekendste werk over de zeven zonden is – op de Bijbel na dan - de film Seven, met een moordlustige Kevin Spacey die je nekharen overeind doen staan. In deze expo vertalen zeven kunstenaars ieder een Bijbelse zonde naar het doek.
Bijbels Museum, Amsterdam // € 2,- CJP-korting // Meer info

De jaren 80: begin van het nu?
Permanentjes, hair metalbands met meer make-up dan Kim Kardashian en schoudervulling als een American Football-speler. Mainstream trends uit de jaren tachtig kent iedereen, maar hoe zit het met de alternatieve cultuur? De Nederlandse tegencultuur, Black Art uit Engeland en de anti-totalitaire Neue Slowenische Kunst komen aan bod.
Van Abbemsueum, Eindhoven // € 6,- CJP-korting // Meer info

Crime Scenes – Honderd jaar foto als bewijs
Pics or it didn’t happen. Elf case studies uit de geschiedenis worden gepresenteerd, die de foto als bewijsstuk gebruikten in rechtszaken. Denk aan moorden, bombardementen en concentratiekampen. Supergezellig dus.
Nederlands Fotomuseum, Rotterdam // € 5,- CJP-korting // Meer info

Wojciech Weiss
Deze kunstenaar is een historische rockster in Oost-Europa. Maar omdat Oost- en West-Europa een halve eeuw van elkaar gescheiden werden door het IJzeren Gordijn, brengen de meesten onder ons alleen een pijnlijk ‘eh, wie?’ uit bij het horen van zijn naam. Gelukkig maken we nu kennis met deze Poolse grootmeester.
Gemeentemuseum Den Haag // € 3,50 CJP-korting // Meer info

Theater

17 mei: Guess who’s back?
Hij heeft een lange baard en veranderde water in wijn voor de lol. Jezus komt na tweeduizend jaar weer koekeloeren in deze experimentele voorstelling. Swingende gospel en dikke beats inbegrepen.
Theater Bellevue, Amsterdam // Tot € 2,50 CJP-korting // Meer info

18 mei: Daria Bukvic - Nobody Home
Vier mensen worden in 1989 geboren in verschillende oorlogsgebieden: Bosnië, Iran en Syrië. Ze vluchten naar Nederland en kruizen later elkaars pad op de Toneelacademie in Maastricht. Samen maken de grappige voorstelling Nobody Home, die eerder weg heeft van een satire. De werkelijkheid is gewoon vreemder dan fictie.
Parkstad Limburg Theaters, Heerlen // 10% CJP-korting // Meer info

20 mei: Da Bounce Comedy Night
Stand-up comedians uit het land van Donald Trump worden naar Nederland gevlogen. Hun in your face grappen zorgen voor buikpijn en misschien rugpijn. Pas dus op dat je niet in de soulfood stikt.
Theater Zuidplein, Rotterdam // € 1,50 CJP-korting // Meer info

22 mei: Kadim Al Sahir
De politieke teksten van deze Iraakse artiest zorgden ervoor dat zijn nummer Ladghat El Hayya op de Iraakse tv werd geboycot. Niet dat hij er wakker van ligt, want later chillde hij met Lenny Kravitz en namen ze samen het lied We Want Peace op.
Carré Amsterdam // 40% Last-minute CJP-korting // Meer info

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.