Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
CJP's Cultuurknallers Week 19
09 MEI 2016 • Door Janet Lie. Beeld: Heart of a Dog. • Meer blogs over Muziek Film Festival Theater Expo Lezen

CJP's Cultuurknallers Week 19

Deze week herrijzen muzieklegendes Ian Curtis en Miles Davis uit de dood. Of ga naar een exclusieve CJP Serveert met kriebelige kunst.

Muziek

10 mei: Quantic Live
De Britse muzikant en producer speelt een warme blend van latin, jazz en soul. Zijn zwoele uptempo sound bezorgt je meteen zweet-in-je-naad zomergevoel.
North Sea Jazz Club, Amsterdam // € 2,50 euro // Meer info

12 mei: Joy Division Undercover
De mannen van Joy Division waren de pioniers van de post-punk scene. Melancholische tieners over de hele wereld raakten in een collectieve rouw toen frontman Ian Curtis op 23-jarige leeftijd zelfmoord pleegde. Omdat hij dit jaar zestig zou zijn geworden, brengt deze coverband een droefgeestige ode de beste man en zijn iconische band.
Duycker, Hilversum // € 2,- CJP-korting// Meer info

13 mei: Miles!
Ook jazzlegende Miles Davis, die vijfentwintig jaar geleden overleed, wordt weer tot leven gebracht. Laat je meevoeren door de cool jazz die voortkwam uit zijn geniale hersensappen.
North Sea Jazz Club, Amsterdam // € 2,50 CJP-korting// Meer info

14 mei: Vunzige Deuntjes
Schud je lekkere lijf zo hard tot je een menselijke milkshake bent. Het feest met de smakelijkste r&b, hiphop en dancehall is weer in town.
Neushoorn, Leeuwarden // 25% CJP-korting // Meer info

Festival

12 t/m 16 mei: Rollende Keukens
Koreaanse bibambap of toch een verse Indiase curry? Laat maar, jij gaat vast voor de discopannenkoeken. Op het Westergasterrein staat een leger aan foodtrucks klaar om jouw smaakpapillen tot hogere sferen te tillen.
Westergasfabriek, Amsterdam // Gratis // Meer info

Film

Quand on a 17 ans
De Franse Damien wordt dagelijks gepest door de agressieve loner Tom. The shit hits the fan wanneer Toms moeder ernstig ziek wordt. Damiens moeder besluit namelijk om de jongen in huis te nemen.

Barbershop: A Fresh Cut
De barber shop wordt van oudsher als een testosterondomein gezien, waar baarden worden getrimd, kapsels strak geknipt en denkbeeldige varkens aan het spit geroosterd. Wanneer Calvin’s shop uit financiële wanhoop moet fuseren met een schoonheidssalon, blijkt zijn mannelijkheid fragieler dan gedacht.

Next To Her
De Israëlische Chelli zorgt 24/7 voor haar ernstig verstandelijk gehandicapte zus Gabby. Als Chelli verliefd wordt op een man, is de liefde voor haar zus is zo groot dat ze in een ongezonde driehoeksverhouding belanden.

Heart of a Dog
Kunstenares Laurie Anderson maakt een impressionistische film over haar overleden hond, die schilderde en piano speelde. Hondje Lolabelle laat zelfs de meest zwartgallige ziel wenen.

Afhankelijk van de bioscoop krijg je tot € 2,50 korting met je CJP-pas.

Expo

13 mei: CJP Serveert: HAAR! in mode en kunst
Zeehonden word doodgeknuppeld en vossen worden anaal geëlektrocuteerd voor bont. Maar waarom wordt mensenhaar nooit als haute couture gedragen? De ontwerpers en kunstenaars in deze expo laten zien dat ook jouw vettige haar tot mode verheven kan worden.
Centraal Museum, Utrecht // € 12,50 voor CJP-pashouders // Meer info

Babe door Zhu Tian (Foto: Centraalmuseum.nl)

Street Couture
Straatmode wordt steeds meer gebruikt en gesampled door de high fashion industrie. Leer meer over ‘street couture’ en hopelijk zien we je pittige sportsokken-in-badslippers-stijl ooit op de catwalk.
Tassenmuseum Hendrikje, Amsterdam // € 5,- CJP-korting // Meer info

Vanaf 13 mei: Rhythm & Roots
Van rock-’n-roll tot house, en van blues tot techno: de hedendaagse muziekcultuur heeft z’n wortels in de Afrikaanse en Afro-Amerikaanse culturen. Maak een muzikale tijdreis en chill met Chuck Berry, Jimi Hendrix en andere grootmeesters.
Tropenmuseum, Amsterdam // € 1,- CJP-korting // Meer info

Koffie?
Koffie is de sociale lijm die vreemdelingen dichter bij elkaar brengt. Elke keer als fotograaf Ivo van der Bent bij BN'ers langskomt, krijgt hij eerst een bakkie leut. Van deze zalige koffiemomenten heeft hij één grote fotocollectie gemaakt. 
Fotomuseum Den Haag // € 2,- CJP-korting // Meer info

Theater

11 & 12 mei: Het jaar van de kreeft
Zakenman Pierre en de chaotische Toni krijgen een heftige affaire, maar hun liefde gaat kapot door haar seksuele en psychische problemen. Na een jarenlange radiostilte krijgt Pierre te horen dat Toni kanker heeft. Welkom in de emotionele achtbaan.
Koninklijke Schouwburg Den Haag // € 5,- CJP-korting // Meer info

13 mei: Roué Verveer – Op het laatste moment
Krijg de slappe lach en train tegelijkertijd je beachproof body bij deze koddige onemanshow. Roué vertelt over de ironie van die ene keer toen hij werd aangereden door een lijkwagen. En over over zijn vaderschap, waarin hij pleit voor een corrigerende tik in de opvoeding: oftewel de ‘doe normaal mep’. 
Theater Zuidplein, Rotterdam // € 1,50 CJP-korting // Meer info

11 t/m 14 mei: NDT – Separate Ways
De choreografie van deze dubbele voorstelling is één groot bewegend kunstwerk. Verdwijn als een zoutzak in je stoel en bekijk Shut Eye van het choreografenkoppel Sol León en Paul Lightfoot. Vervolgens komt Clowns, wat minder IT-achtig is dan je verwacht, van Hofesh Schechter.
Nationale Opera & Ballet, Amsterdam // € 10,- CJP-korting // Meer info

15 en 16 mei: Batsheva Dance Company – Last Work
Dit Israëlische gezelschap onder leiding van Ohad Naharin is één van de grootste namen binnen de danswereld. Naharin trainde Natalie Portman voor haar rol in de meest lugubure balletfilm ooit: Black Swan. Gelukkig word je bij Last Work niet geteisterd door psychotische visioenen.
Stadsschouwburg Amsterdam // € 5,- CJP-korting // Meer info

Lezen

14 mei: The Night Shift
Een schrijfworkshop voor de slapelozen. Van 21.00 uur tot 3.00 uur ga jij achter je laptop de meest uitzinnige nachtbraaksels schrijven. Ook CJP zal deze editie van de partij zijn en een zenuwslopend, met caffeïne doordrenkt verslag brengen.
Me We, Rotterdam // € 5,- CJP-korting // Meer info

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.