Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
CJP's Cultuurknallers Week 18
02 MEI 2016 • Door Janet Lie. Beeld: Orgaanklap. • Meer blogs over Muziek Film Festival Theater Expo Lezen

CJP's Cultuurknallers Week 18

Deze week wordt de vrijheid gevierd in de vorm van tegendraadse Nederpunk, provocatieve kunst en schoonheidsbehandelingen in de Gazastrook.

Muziek 

2 mei: Motorpsycho 
Deze oude Noorse muzikanten mixen psychedelische rock met elementen van jazz en metal. De band is opgericht in een Trondheimse garage in 1989 en ze gaan nog steeds harder dan de meesten onder ons.
Doornroosje, Nijmegen // 20% CJP-korting // Meer info

4 mei: Orgaanklap + De Geweldigheid 
Tepelpleisters, strakke speedos en kruisglitters: Orgaanklap belichaamt snoeiharde Nederglampunk. De hyperactieve, uit de kluiten gewassen knullen delen het podium met de even krankzinnige electropunkband De Geweldigheid.
De Neushoorn, Leeuwarden // 25% CJP-korting // Meer info

6 mei: Will and the People 
Lion in the Morning Sun werd kapot gedraaid in 2012, maar de Engelse band heeft meer te bieden. Hun vrolijke indierock met ska-invloeden tovert elke zaal om tot een zomers buitenfestival waar je het gras bijna kunt proeven.
Patronaat Haarlem // € 1,- CJP-korting // Meer info

7 mei: Great Lake Swimmers 
De naam van deze folkrockband alleen al doet je verlangen naar de open natuur. Hun melodieuze akoestische klanken laten je ziel wenen bij een denkbeeldige open haard.
Sugarfactory Amsterdam // € 2,50 CJP-korting // Meer info

Film 

Dégradé 
In de Gazastrook houden vrouwen een ‘beautymiddag’ bij de plaatselijke salon. Buiten klinken vuurschoten, wanneer iemand een leeuw uit de dierentuin steelt en bonje krijgt met Hamas. Ondertussen willen de vrouwen godverdomme gewoon een pedicure.

Bad Neighbours 2 
In het eerste deel werd een getrouwd stel geterroriseerd door een mannelijke studentenvereniging, die tegenover ze ging wonen. Dit keer worden ze wakker gehouden door, hoe verrassend, losgeslagen vrouwelijke studentes die hun oprit doordrenken met tequilakots.

Louis Theroux: My Scientology Movie
Tom Cruise, John Travolta en andere stinkend rijke celebs geven elk jaar tonnen uit aan de Scientology-kerk. Ondanks dat hij wordt geweerd, probeert Louis Theroux in de supergeheime organisatie te komen. In een groot mindfuck-moment blijkt de unheimische kerk tegelijkertijd een film over hém te maken.

Men & Chicken 
Na de dood van hun vader komen twee broers erachter dat ze geadopteerd zijn. In een zoektocht naar hun biologische ouders, reizen ze af naar een verlaten eiland en ontmoeten ze hun krankzinnige halfbroers. Eentje doet het met kippen.

Afhankelijk van de bioscoop krijg je tot € 2,50 korting met je CJP-pas.

Expo 

Jack Davison (tot en met 5 juni)
Grauwe zwart-wit portretten die doen denken aan het werk van August Sander en Diane Arbus. De 25-jarige Davison heeft nooit kunst of fotografie gestudeerd, maar raakte als tiener vanuit zijn plattelandshuisje verslaafd aan Flickr-communities. Zo nutteloos zijn millenials dus nog niet.
FOAM Fotomuseum Amsterdam // € 4,25 CJP-korting // Meer info

Museum of Everything (tot en met 22 mei)
De buitenstaander wordt gevierd. Bekijk het rauwe werk van kunstenaars die niet aan een academie studeerden. Zoals de geniale collages van de ooit dakloze Roemeen Ion Bîrlădeanu, of de extreem gedetailleerde mens-dier-hybride tekeningen van de Chinese ex-fabriekswerker Guo Fengyi.
Kunsthal Rotterdam // € 6,- CJP-korting // Meer info

100 Jaar Dada (tot en met 18 september)
Marcel Duchamps gesigneerde urinoir was het glimmende gezicht van de dada-beweging. Dadaïsten vormden de opstandige kinderen van de kunstwereld, die de waarde ervan ontkenden. Anti-kunst-kunst dus.
Museum Drachten // € 2,50 CJP-korting // Meer info  

Nieuwe Wilden (tot en met 23 oktober)
Het Duitse neo-expressionisme, ook wel ‘de punk van de schilderkunst’ genoemd, was booming in de jaren tachtig. De agressieve kleuren en vormen waren een reactie op de vage avant-garde beweging. Bekijk het in your face werk van o.a. Hans Peter Adamski, Elvira Bach en Ina Barfuss.
Groninger Museum // € 3,- CJP-korting // Meer info

Jiří Georg Dokoupil, Zonder titel (Foto: groningermuseum.nl/Nieuwe-Wilden).

Theater 

Toetssteen presenteert: Meidagen
Zes middelbare scholieren maken zich druk om verliefdheid, vriendschappen en hun toekomst. Klinkt als de doodnormale tieners van Spangas. Alleen is het 1940 en staat de oorlog voor de deur. Deze heftige voorstelling loopt van 4 t/m 8 mei en 11 t/m 13 mei.
Doelenzaal, Amsterdam // € 3,- CJP-korting // Meer info

5 mei: FRESH door José Montoya 
José houdt, net zoals de meesten, elk jaar een grote birthday bash inclusief dj. Alleen weet hij niet wat zijn echte geboortedag is, omdat hij als kind in een tehuis werd geplaatst. Een voorstelling over adoptie, identiteit en het leven vieren.
Maaspodium, Rotterdam // € 4,- CJP-korting // Meer info

6 mei: Sven Ratzke’s Late Night Show 
Excentrieke types verzamelen zich in de Nederlandse versie van Cabaret’s Kit Kat Club. Een obscure variété-show met o.a. een undergroundstripper, een burlesque ster uit New York en een stand-up comedian uit Londen.
Stadsschouwburg Utrecht // € 2,50 CJP-korting // Meer info

7 en 8 mei: Borgen
Een theatershow van tien uur lang. Ja, je leest het goed. De extreem populaire Deense serie wordt erg letterlijk naar het podium vertaald, inclusief dramatische cliffhangers en ‘wat eraan vooraf ging’-fragmenten. Neem een deken mee en laat je gezond verstand thuis bij deze heftige bingewatch-sessie.
Koninklijke Schouwburg Den Haag // € 2,50 CJP-korting // Meer info

Lezen 

8 mei: Paradisolezing - De Oerknal
De big bang: het begin van het heelal. Door mensen die creationisme en wetenschap met elkaar combineren ook wel ‘de scheet van God’ genoemd,. Maar wat was er vóór de oerknal? Professor Pieter van der Schaar legt het haarfijn uit, zonder scheetgrappen.
Paradiso, Amsterdam // € 7,- CJP-korting // Meer info

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.