Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
CJP's Cultuurknallers 22
30 MEI 2016 • Door Janet Lie. Beeld: 151. • Meer blogs over Muziek Film Festival Theater Expo Lezen

CJP's Cultuurknallers 22

Breek de tent af tijdens een snoeiharde punkshow, ga naar mini-colleges over seks of gooi je liefde naar Fresku tijdens zijn nieuwe theatervoorstelling.

Muziek

30 mei: Metz
Harde baslijnen en raggende gitaren volgepompt met adrenaline. Een concert van deze brute noisepunkband klinkt als een muzikale achtbaan die elk moment kan instorten.
Nieuwe Noir, Heerlen // € 3,- CJP-korting // Meer info

2 juni: Hockey Dad + Apneu + Black Tarantula
De twee Australische surferdudes van Hockey Dad brengen je meteen in een good mood met hun chille garagerock. Apneu’s catchy ouderwetse pop is ook van de partij en tot slot de psychedelische surfrock van Black Tarantula, die doet denken aan kitschy B-films uit de jaren zestig.
Gebr. De Nobel, Leiden // € 2,50 CJP-korting // Meer info

4 juni: SMIB X Veldentaal
Nederlandse hiphopcollectieven SMIB en Veldentaal slaan de handen ineen en vegen Den Haag van de kaart. De line-up is royaal gevuld met verse rappers van Hollandse bodem, zoals de nieuwe it-boy Bokoesam.
Paard van Troje, Den Haag // € 2,50 CJP-korting // Meer info

5 juni: FONK presenteert Vette trek
Als je geen zin hebt om als een hoopje ellende thuis te zitten, kun je van 16:00 uur tot 19:00 uur de zondagskater wegdansen. Of leun achterover en luister naar funky tunes uit de jaren zeventig en tachtig.
Sugarfactory, Amsterdam // € 2,50 CJP-korting // Meer info

Festival

4 juni: Free Your Mind Festival
Hap urenlang stof en beuk gedachteloos op een voormalig oorlogsgebied. De line-up bestaat uit de beste techno en house artiesten, zoals Sub Division, The Martinez Brothers en Miss Melera.
Stadsblokken, Arnhem // € 6,- CJP-korting // Meer info

5 juni: Boogie Down Festival
Hiphopfestival met karakter en een dikke line-up. Boogie down op de crème de la crème van de hiphopwereld, met onder andere Fresku, Typhoon, Akua Naru, De Likt en Yung Internet.
Ketelhuisplein, Eindhoven // € 5,- CJP-korting // Meer info 

Film

Bugs
Red het milieu en eet ook insecten. In deze docu wordt gezocht naar de lekkerste recepten: curry met larven, gefrituurde reuzenwaterwantsen of toch een proteïneshake met krekels?

The Idol
Wij huilen niet, onze ogen zweten gewoon heel erg. Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Mohammad Assaf, een jongen uit de Gazastrook die zijn stem – en die van andere Palestijnen - liet horen door de Arabische Idols te winnen.

Of ik gek ben
Snuiven en drinken in het Amsterdamse Bos: wat kan er misgaan? Benjamin weet niks meer van die avond en nu zit hij opgesloten in een verdomde tbs-kliniek.

Strike a Pose
Madonna’s Blonde Ambition Tour in 1990 was haar meest controversiele tour ooit. Voor degenen die te jong waren: het waren die optredens met de puntbeha. Haar zeven mannelijke dansers toonden tijdens het aidstijdperk aan dat je ook homo én normaal kon zijn. Na 25 jaar komen ze weer bij elkaar om te praten over hun leven na Madonna.

Afhankelijk van de bioscoop krijg je tot € 2,50 korting met je CJP-pas.

Expo

19 februari – 19 juni: Lichte zeden
Mannelijke kunstenaars zoals Vincent van Gogh, Edgar Degas en Pablo Picasso waren fan van prostitutie. Ze schilderden vrouwen met het oudste beroep ter wereld tijdens Moulin Rouge-achtige taferelen. Maar ze lieten ook de minder de mooie kanten zien, zoals gevangenissen voor prostituees en soa’s.
Van Gogh Museum, Amsterdam // € 3,- CJP-korting // Meer info

9 april - 4 september: Banksy & Warhol
Zelfs als je onder een steen leeft en helemaal niks met kunst hebt, doen deze twee namen een belletje rinkelen. Moco brengt een ode aan pop-art icoon Warhol en straatlegende Banksy. Hoewel die laatste vooral straatmuren onderspuit, maakt hij ook veel werken op canvas.
Moco Museum, Amsterdam // Geen CJP-korting // Meer info

Dit stuk straat wordt dus níet eruit gehakt.

3 juni – 24 juli: Motion Comics
Stripverhalen komen op je smartphone of tablet tot leven. ‘Motion comics’ zijn remixes van klassieke strips met animaties, sound effects en muziek. Zo krijg je de jeugd wel aan het lezen.
ABC Architectuurcentrum, Haarlem // Gratis voor CJP’ers // Meer info

4 juni – 21 augustus: All you can art
Het creatieve talent puilt uit op Curaçao. Kunstenaars van het eiland exposeren in Rotterdam hun maatschappijkritische sculpturen, gedetailleerde tekeningen en rauwe schilderijen.
Kunsthal, Rotterdam // € 6,- CJP-korting // Meer info

Theater

1 juni: Welkom bij de Fresku show
Rapper Fresku werd bekend van zijn typetjes op YouTube: gangster Gino Pietermaai en PVV’er Willy Keurig. Hij bestormde vervolgens de Nederlandse hiphopscene en nu beklimt hij de toneelplanken voor zijn eigen onemanshow. Waarschijnlijk zijn Gino en Willy er ook.
Theater Bellevue, Amsterdam // € 2,50 CJP-korting // Meer info

31 mei: Episch: De beste tot nu toe
Danscollectief 155 (éénvijfvijf) hijst zichzelf in strakke spacepakjes voor jouw vermaak. Rubberen ledematen, acrobatiek, dikke beats en bonte visuals komen allemaal samen. Vanavond spelen ze hun laatste voorstelling, maar niet getreurd: na afloop hop je gewoon naar de afterparty.
Theater Zuidplein, Rotterdam // € 5,- CJP-korting // Meer info

Beauty & The Beast
Dansende kopjes en Stockholm Syndroom zijn nog nooit zo swingend geweest. Vanaf 1 juni kun je vooruit boeken op deze Disney-musical met 50% CJP-korting. Je hoeft dus niet meer last-minute ‘s ochtends aan de telefoon te hangen voor die dikke korting.
AFAS Circustheater, Scheveningen // 50% CJP-korting // Meer info

Afwassen is de hel.

4 juni: The 7 Deadly Dutch Sins
Wij Nederlanders klagen over het weer, eten stipt om zes uur en we kunnen behoorlijk gierig zijn. Als antropologen observeerden de expats van Boom Chicago de Hollanders en leggen ze ons keihard een spiegel voor. Lach (of huil) om deze confronterende comedy show.
Boom Chicago, Amsterdam // € 13,25 CJP-korting // Meer info

Lezen

31 mei: Universiteit van Nederland: Zintuigen
Bam, binnen anderhalf uur ben jij tien keer wijzer. 5 mini-colleges over zintuigen, die elk 15 minuten duren, volgen elkaar in rap tempo op. Je krijgt antwoord op vragen zoals: ‘Waar komen onze associaties bij geuren vandaan?’ en ‘Hoe kun je een dove weer laten horen en een blinde weer laten zien?'
AIR, Amsterdam // € 5,- CJP-korting // Meer info

1 juni: Universiteit van Nederland: Seks
Als we toch bezig zijn: de volgende dag volgt er een collegereeks over seks. Kan iemand die seksueel misbruikt is weer genieten van seks? Hebben de media en jouw opvoeding invloed op jouw seksleven? Hier kom je vanavond achter.
AIR, Amsterdam // € 5,- CJP-korting // Meer info

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.