Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Alternatieve blokkenschema's: dit moet je zien
23 MEI 2016 • Door Rick van Veluw. Beeld: Femmy Weijs, Zwarte Cross, Best Kept Secret, Outlook Festival, Run The Trap, Krate Wars. • Meer blogs over Festival

Alternatieve blokkenschema's: dit moet je zien

Blokkenschema’s van festivals zijn overweldigend: er is zóveel te zien. Wij helpen je een handje met een alternatief schema voor Best Kept Secret, WOO HAH! en Zwarte Cross met de acts die je móét zien.

Zwarte Cross – zaterdag 23 juli

15.00 – 16.00: Een dag Zwarte Cross, daar heb je nou écht zin in. De reis naar de Achterhoek verloopt moeizaam door een haperende TomTom, maar gelukkig is het geluid van de cross een wegwijzer.
16.00 – 16.30: Net op tijd zijn jullie binnen voor de stand-up van Henry van Loon. Deze droogkomische cabaretier trakteert de Zwarte Cross op een absurd halfuurtje. Je moet huilen van het lachen, zonder nog maar één biertje gedronken te hebben.
16.30 – 17.15: Wat is de Zwarte Cross zonder cross? Helemaal niets. De crème de la crème van de Nederlandse crosswereld staat aan de start van de Superklasse. In een adembenemende race prolongeert Tanel Leok zijn Gouden Helm.
17.15 – 19.00: Zo. Nu is het wel tijd voor bier, en niet zo’n beetje ook. Je pendelt bijna twee uur lang tussen je vriendengroep en de bar, met zakken vol muntjes.
19.00 – 20.00: De pilsjes beginnen aardig aan te tikken, maar je wilt absoluut De Staat zien. Torre Florim en co spelen op het hoofdpodium een fantastische show. Tijdens Witch Doctor ontstaat een kolkende massa. Je danst woest om Torre heen in een circle pit en voelt je het gelukkigste festivalmens op aarde.
20.00 – 21.00: De honger is ineens gigantisch. Je bestelt twee hamburgers en krijgt ze makkelijk weg, zij het onder het genot van een paar gele rakkers.
21.00 - ….: Vanaf dat moment wordt Zwarte Cross leuker en leuker. Je weet niet helemaal meer precies wat je ziet en doet, maar het is het beste festival ooit.

CJP tipt: de zaterdag van de Zwarte Cross.

Best Kept Secret - zaterdag 18 juni

8.00 – 11.00: Slapen. Bij kou opgerold in je slaapzak met twee paar sokken aan, bij ziedende hitte buiten op je matje. Als het echt niet meer lukt om weg te dommelen, kun je de festivalheld uithangen en koffie halen voor je vrienden.
11.00 – 12.00: Een uurtje nabespreken wat er gisteren allemaal gebeurd is. Waarom raakten we elkaar zo vroeg op de avond al kwijt? Wat vonden jullie van de show van Beck? En heeft vriend(in) X iemand zijn of haar tent binnen gesleurd?
13.00 – 14.00: Ontbijten! Om 1 uur! De blikken knakworst gaan open, iemand vindt nog een zak krentenbollen en als toetje zijn er Sultana’s. Feest!
14.00 – 15.00: De wandeling naar het terrein begint. Die verloopt langzaam, want minstens twee vrienden vergeten hun zonnebril en voor de poort moeten de meegebrachte biertje op.
15.00 – 18.30: Slenteren, bandjes kijken, biertje drinken: je laat je meevoeren door je vrienden langs Blossoms, Rat Boy en Sleaford Mods. Jouw tijd om te vlammen komt nog.
18.30 – 19.30: Op naar podium Five, op naar Ulrika Spacek! Dit Londense vijftal brak dit jaar door met het piekfijne The Album Paranoia en opereert ergens tussen Deerhunter en Television. Gooi die bak fuzz maar open! Jij en je vrienden worden een uur lang meegezogen in een krautrocktrip.
19.30 – 20.30: Zo, even bijkomen. Gelukkig is het eten op Best Kept Secret restaurantwaardig en worden jullie culinair bevredigd met een burger van Burgermeester en een vegan kebab van Just Like Your Mom.
20.30 – 21.30: De avond valt zoetjesaan en dat is het ultieme moment om Air te zien. Het Franse duo heeft met Moon Safari nog altijd het ultieme dreampopalbum gemaakt. In het gras dromen jullie weg bij All I Need.
21.30 – 0.00: Vrienden raken kwijt/dronken, het wordt nu echt donker en Editors speelt zo hard dat je niemand meer verstaat. Gelukkig hebben jullie afgesproken bij Sevdaliza.
00.00 – 00.45: Daar wordt het weer helemaal stil. Vol ontzag staren jullie naar Sevdaliza, de grootste popster van Nederland. Met haar ruimtelijke triphop á la FKA twigs overdondert ze stage Three.
00.45 - …. Vrij spelen!

CJP tipt: de zaterdag van Best Kept Secret.

WOO HAH! - zaterdag 2 juli

13.00 – 14.00: In de trein naar Tilburg. Alweer een tijdje geleden dat je daar was, een jaar om precies te zijn (de vorige editie van WOO HAH!)
14.00 -  15.00: Je inspecteert het terrein. Is er veel veranderd ten opzichte van vorig jaar? Ze hebben in ieder geval gin-tonic aan de bar, dus WOO HAH! 2016 is nu al een succes.
15.00 – 16.00: Je baant je een weg door het publiek voor de eerste act van de dag: Little Simz. De Britse Simbi Ajikawo rapt sneller dan het licht en is qua vernieuwingsdrang het vrouwelijke equivalent van Kendrick Lamar en Chance The Rapper. ‘Een vroeg hoogtepunt’, zo schreeuw je in het oor van je vriend(in).
16.00 – 18.30: De honger overvalt je. Met een patatje ga je ergens zitten en raak je aan de praat met fans van Young Thug. Jullie discussiëren over de beste Slime Season-tape.
18.30 – 19.30: Net op tijd kom je er achter dat dé grime-held van het moment zo meteen acte de presence geeft. Jullie haasten je naar het podium waar Skepta opkomt met That’s Not Me. WOO HAH! gaat vanaf de eerste track helemaal plat op de Britse bars van Skepta. Tijdens Shutdown wordt een kleine aardbeving gemeten in Tilburg.
19.30 – 22.30: In de pit bij Skepta raak je je pet kwijtgeraakt. Na een halfuur zoeken vind je een verfrommeld hoopje stof voor het podium. Je laat je goede humeur er niet door verpesten en geeft een rondje aan de bar. Na de show van Skepta moeten jullie even op krachten komen.  
22.30 – 23.00: De grote headliner van WOO HAH! laat op zich wachten. Future is te laat, maar dat geeft jullie mooi tijd om nog wat mensen opzij te duwen en een goed plekje te bemachtigen.
23.00 – 0.30: Daar is ‘ie dan eindelijk, de koning van Atlanta. In sneltreinvaart jaagt Future er hits als Fuck Up Some Commas, Move That Dope en Stick Talk door heen. WOO HAH! is extatisch.
0.30 – 2.15: De lange terugreis naar huis begint. Dag Tilburg, tot volgend jaar.

Omdat WOO HAH! nog geen timetable heeft, hebben we maar even een kekke collage gemaakt met Future, Skepta en Little Simz.

Als je nu nog geen zin hebt gekregen in een festival, dan weten wij het ook niet meer. Met CJP krijg je € 10,- korting op Best Kept Secret en de Zwarte Cross, en € 5,- op WOO HAH!.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.