Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Support
Word lid Mijn CJP
Weg met de democratie, leve de dictatuur
15 APR 2016 • Door Rick van Veluw. Beeld: Paul Luberti, IIVeaa, Janneman, Top Notch, Ronn • Meer blogs over Film

Weg met de democratie, leve de dictatuur

London Has Fallen is dé spektakelfilm van het moment, vol ontploffende bruggen en terroristen met raketwerpers. In al die chaos ligt de macht bij één duo: de Amerikaanse president en een geheim agent. Hoe zou Nederland gedijen onder een duo-dictatorschap?

Nick & Simon

Twee weken na hun beëdiging krijgen Nick & Simon het voor elkaar het volledige dorp Volendam te bombarderen tot UNESCO Werelderfgoed. De Tweede Kamer blijft in bedrijf, maar dient als advieskamer met vrienden Jan Smit, Kees Tol, Jan Dulles en iedereen die de achternaam Schilder of Keizer heeft. Het Wilhelmus wordt vervangen door Kijk Omhoog en Koningsdag wordt ingeruild voor Palingdag. Tijdens diplomatieke meetings is niet iedereen gediend van hun gewoonte altijd een akoestische gitaar mee te nemen naar gesprekken. Op NPO1, NPO2 en NPO3 zijn 24 uur per dag programma’s te zien waarin bekende Volendammers op vakantie gaan en hard lachen om elkaars grappen.

Kijk omhoog, naar de zon. Zoek niet naar een antwoord.

Lil' Kleine en Ronnie Flex

In een referendum zegt Nederland ‘ja’ tegen MDMA en ‘nee’ tegen drugs met een C. Het gooien van bier wordt strafbaar gemaakt door Ronnie en Kleine, evenals het dragen van goedkope kleding. De KLM wordt door Kleine opgeheven. Op nationale Drank&Drugs-dag delen de twee rappers champagneflessen met sterretjes uit en voorzien ze het Nederlandse volk van pillen. Met 0900-1212 wordt een hotline in het leven geroepen voor als je bitch wil chillen. De twee hiphopdictatoren brengen soms een bezoek aan een onderdaan als dat geen probleem is en komen dan zelden alleen. Kleine koopt het Okura-hotel en gaat daar wonen met first lady Monica Geuze; Ronnie legt de hand op de gehele gemeente Capelle aan den IJssel, waar hij zich vaak terugtrekt met zijn adviseur Spinvis.

De nieuwe nationale vlag.

Barbie en Michael

Het centrum van de macht verschuift niet bij het aantreden van Barbie en Michael: dat blijft gewoon Den Haag. Door het hele land worden zonnebanken geplaatst, die gratis te gebruiken zijn. Het Huis van Oranje maakt plaats voor het Huis van Roze, de Nederlandse leeuw wordt vervangen door een Haagse chihuahua. Barbie en Michael halen de diplomatieke banden met Griekenland aan en kopen een tweede villa in Chersonissos. De NOS wordt ontheven van zijn nieuwstaak en brengt in journaals louter nog reality-tv. Michael wordt opperbevelhebber van het Nederlandse leger en verplicht iedere soldaat anabolen te slikken.

Binnenkort op elke straathoek.

Viktor & Rolf

Het tv-programma Modepolitie is niet langer fictie na het aantreden van Viktor & Rolf. Op het dragen van een foute kleurcombinatie staat € 50,- boete. Sokken in sandalen kosten je € 125,-, behalve als je het ironisch bedoelt. Er komt een ministerie van Mode & Cultuur dat ieder seizoen nieuw beleid maakt. Nederlandse burgers worden geacht een portret van Viktor & Rolf in zwartwit op te hangen in de woonkamer. De belangrijkste exportproducten van Nederland worden afgestoten: voortaan is het Koninkrijk der Nederlanden één groot modehuis. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima mogen blijven, maar lopen alleen nog modeshows in het buitenland.

Een nieuw landswapen: de V en de R, van Viktor & Rolf.

Henk en Ingrid

Iedereen die er volgens Henk en Ingrid niet Nederlands uitziet, wordt het land uitgezet. Er gaan miljoenen euro’s extra naar het leger en aan de landsgrenzen wordt een gigantische muur gebouwd. Knorr Wereldgerechten zijn verboden, net als kebabzaken en Vlaamse friethuizen. Alleen enkele Chinese afhaalrestaurants mogen blijven, want Henk en Ingrid houden erg van babi pangang. Radiostation 100% NL krijgt een prominente plek op de ether; TV Oranje wordt gebombardeerd tot publieke zender. Cultuursubsidies worden stopgezet. Omdat Henk en Ingrid de politiek verachten, geven zij Geert Wilders, Frans Duijts en Thierry Baudet het mandaat te regeren en de belangen van het Nederlandse volk te beschermen.

Frans Duijts overmand door emoties na zijn beëdiging.

Zo slecht hebben we het nog niet in onze democratie. Nieuwsgierig geworden naar London Has Fallen? Met je CJP-pas krijg tot € 2,50 korting op je toegangskaart bij onder andere Pathé en Vue Cinemas. 

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.