Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Waar je haar ook voor kunt gebruiken
25 APR 2016 • Door Martine Bakker. Beeld: HAAR! Centraal Museum Utrecht • Meer blogs over Expo

Waar je haar ook voor kunt gebruiken

Je kunt het natuurlijk nonchalant uit je haarzakjes laten groeien. Maar er bestaan meer experimentele dingen die je met je strengels DNA kunt doen.

Op 13 mei zie je tijdens CJP Serveert in het Centraal Museum de tentoonstelling HAAR! Naast gratis bier en bitterballen in je mik ontdek je hier welke fascinerende kunst én mode je allemaal kun maken van je kapsel. Na een avond rondstruinen over de tentoonstelling, inclusief mini-college, ben je een wandelende kennisgids en denk jij bij het woord ‘haar’ alleen nog maar aan statements, uitdrukkingen van identiteit en een weelderige geschiedenis. Want wat kun je eigenlijk nog meer van haar maken dan het in een messy bun of mannenknot?

Gel-strak in het pak. Beeld: Anouk van Klaveren.

Unieke sieraden

Weg met die bling bling units of edelstenen die je hormoonhuishouding in balans brengen. Sieraden van haar zijn pas echt aanlokkelijk. Wil je de liefde van je leven ten huwelijk vragen? Draai gewoon een baard- of teenhaar om die vinger. Een vriendschapsketting bestaat vanaf nu uit een hele lange lok waaraan je een bedeltje van jullie favoriete Netflix-serie hangt. Of het bierdopje van jullie eerste proostmoment tijdens het heropende festivalseizoen. Een dikke haar is perfect om door je wenkbrauwpiercing of neusbot te trekken. Hashtag swag. 

Kekke kleding

Je eigen lokken als kledingstuk dragen is het nieuwe shoppen bij een vintage-winkel. Zonder dat de boel naar tweedehandswasmiddel ruikt en je moet graven in allerlei bakken vol nineties neonkleuren. Want wat is er authentieker dan je eigen DNA hergebruiken? Je kunt er piekfijne creaties van maken. Denk bijvoorbeeld aan een buiktruitje van navelpluis. Of een skinny stonewash baggy flared jeans van beenhaar. Altijd al een keer een naaktstrandervaring willen hebben, maar zie je op tegen niets dragen? Laat gewoon een bos staan.

Lekker kort en pittig jurkje. Beeld: Shoplifter. 

Multifunctionele meubels

Bij haar in combinatie je interieur denk je misschien gelijk aan je verstopte doucheputje, maar je kunt ook minder gore creaties maken. Types die haar tot hun billen hebben hangen, kunnen hun lokken vlechten tot hangmat of douchegordijn. Je kunt ook een hap uit je pony nemen en dat als basis-ingrediënt gebruiken voor een warm vloerkleed. We hebben zelfs een idee voor mensen die lijden aanforniphilia (een alternatieve vorm van bondage, waarbij het lichaam wordt gebruikt als meubelstuk). Mensen met extreem veel rughaar fungeren namelijk geweldig als voetenbank.

Authentieke borduursels

Breien met wol leek even op te komen onder jeugdige granny’s: jonge mensen die het liefst op zaterdagavond onder een deken liggen met een boek en een kop thee. Of die op festivals nog even in de tent hun punnikwerkje afmaken, voordat ze het terrein op rennen richting de workshop biodanza. Wil je deze levensstijl naar een hoger level tillen? Ga dan niet voor schapenwol in je borduurwerkjes, maar voor je eigen vacht. Hartstikke groen en er hoeven ook geen schapen of angorakonijnen voor door de pijngrens te gaan. Bijkomend voordeel: je kun haarfijn werk verrichten.

Don't you know pump it up. Beeld: Zhu Tian Babe.

Kunstige schilderijen

Een replica van de Mona Lisa lonkt nóg verleidelijker naar je als je haar ogen beplakt met je eigen wimpers. Of neem De Kus van Gustav Klimt. Dit is een DIY voor iedereen met weinig budget en veel haar. Koop een Ikea-variant van het werk van deze Oostenrijkse schilder en beplak de oksel van de grote man met plukken haar. Dit geeft een realistischer beeld van de liefde. Gegarandeerd dat je bezoek gefascineerd naar het schilderij blijft staren en vraagt of je deo in huis hebt.

Vrijdag 13 mei opent Centraal Museum Utrecht speciaal voor CJP haar deuren. De complete avond staat in het teken van maar liefst drie ton menselijk haar. Een gedurfde expo vol fraaie kapsels, maar ook harige kunstwerken, kleding en meubels. Erbij zijn? Een kaartje voor CJP’ers kost maar € 12,50. Vrienden zonder CJP-pas zij ook welkom. Zij betalen € 18,50.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.