Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
R-rated remakes van kinderseries
07 APR 2016 • Door Janet Lie • Meer blogs over Film

R-rated remakes van kinderseries

Op zondagochtend tekenfilms kijken was vroeger hemel op aarde. Tegenwoordig heb je een smaak ontwikkeld voor goed uitgewerkte cinema die jouw volwassen ziel prikkelt. Maar wat als de beste hedendaagse regisseurs je favoriete kinderseries remaken met een R-rated kijkwijzerstempel?

Spongebob Squarepants

Regisseur: Eli Roth
Genre: horror/torture porn
Spongebob en Patrick reizen naar het wereldkampioenschap kwallenvissen, maar nemen per ongeluk de verkeerde bus. Ze belanden in een onbekend deel van de Diepzee, waar ze noodgedwongen in een hostel overnachten. ’s Avonds worden ze gedrogeerd door de eigenaar van het pand, een louche blobvis. Spongebob ontwaakt in de keuken van een ijzige studentenflat, waar hij tot zijn verbijstering door een sadistische kreeft wordt gebruikt om ranzige borden af te wassen. Maar de kreeft struikelt over een plasje studentenkots en Spongebob ontsnapt. Met noedels hangend uit zijn sponsgaten rent hij door de kille gang, langs verschillende martelkamers waar afgrijselijk gegil uitkomt. Hij vindt Patrick vastgebonden aan een tafel, klaar om gevijfendeeld te worden door de blobvis. Spongebob pakt de dichtstbijzijnde kettingzaag en zaagt de blobvis doormidden. Ze komen tot de schokkende ontdekking dat ze ontvoerd zijn door een geheime elitaire club van ’s werelds beste seafood-chefs, die grof geld betalen om zeedieren te martelen.

Niet voor kinderogen bestemd.

Pokémon

Regissuer: Francis Ford Coppola
Genre: misdaad/drama
Er worden illegale Pokémon-gevechten gehouden in Poké-Gyms, die in handen zijn van één machtige familie. Het hoofd van de familie, de gerespecteerde Don Brocco, is stervende en wil het zakenimperium aan zijn oudste zoon Brock overdragen. Brock is gym leader in de Pewter Gym, maar als hij de jonge Pokémon-trainer Ash ontmoet, wordt hij voor het eerst verliefd. Hij wil stoppen met de illegale gevechten en met zijn nieuwe minnaar over de hele wereld reizen. Ondertussen doet Don Giovanni, het hoofd van de bende Team Rocket, Don Brocco een voorstel dat hij niet kan weigeren: de Yacfotersh, een legendarische Pokémon, in ruil voor van de machtige familie bescherming. Als blijkt dat Don Giovanni het bestaan van deze Pokémon helemaal uit zijn duim heeft gezogen, worden de zaken steeds schimmiger. Brock wil zich erbuiten houden, maar als hij wakker wordt met een Onyxhoofd in zijn bed, staat hij voor een hartverscheurend dilemma: de eer van de familie hoog houden of alles achterlaten en zijn hart volgen?

Dora the Explorer

Regisseur: Michael Moore
Genre: politieke documentaire
Privé-detective Dora the Explorer neemt contact op met documentairemaker Michael Moore. Samen met haar aapje Boots is ze op avontuur om de gebeurtenissen die leidden tot Donald Trumps presidentschap te onderzoeken. In geheime documenten van het Pentagon vindt ze een connectie tussen de Trump-familie en terreur-organisatie IS. Omdat Trump zeventig procent van de Amerikaanse media-outlets beheert, kon hij door middel van haatzaaiing in de media inspelen op de angsten van Amerikaanse burgers en hiermee een meerderheid van de stemmen winnen. Wanneer Dora de geheime informatie aan het publiek onthult, wordt aap Boots door de Amerikaanse overheid in Guantanamo Bay geplaatst en gemarteld. Men opent een klopjacht op Dora, die in de media wordt geframed als een illegale Mexicaanse terrorist.

We exposed the American government!

Beugelbekkie

Regisseur: Dick Maas
Genre: horror
Nadat Sharon haar beugel krijgt, gebeuren er vreemde dingen om haar heen. Radio’s en televisies gaan opeens aan, de verwarming fluctueert van graad noordpool tot de tropen. Wanneer een enorme speaker tijdens het schoolbal bovenop haar aartsvijand Nina valt, wordt Sharon gekroond tot homecoming queen. Er beginnen steeds meer doden te vallen. Klasgenoten worden verminkt door op hol geslagen apparatuur in het techniek-lokaal en de lift in haar flat eet bewoners op. Sharon vermoedt dat haar beugel erachter zit en smeekt de orthodontist hem eruit te halen. Tijdens de behandeling springt de lachgaskraan opeens open, waardoor Sharon haar bewustzijn verliest. Als ze weer wakker wordt, ziet ze de orthodontist met de zuigslang om zijn nek. Zijn levenloze lichaam is doordrenkt van het kwijl van alle patiënten die ’s ochtends langskwamen. De beugel keert zich tegen Sharon en begint haar van binnenuit te slachten.

Teletubbies

Regisseur: Darren Aronofsky
Genre: drama
Na het einde van de hitserie proberen de Teletubbies om te gaan met hun vergane glorie. Tinky-Winky’s tassenlijn is mislukt en hij worstelt nog steeds met zijn hetero-identiteit. Po is drie keer gescheiden, waaronder twee keer van Charlie Sheen. Dipsy staat nu op de zwarte lijst van Hollywood, nadat hij Mark Wahlberg mishandelde op de afterparty van de Oscars. Laa-Laa is onherkenbaar door haar overmatig gebruik van plastische chirurgie. Wanneer hun oude vriend De Zon overlijdt tijdens een bloederig ritueel van sekte De Zonnegroeters, komen de Teletubbies voor het eerst sinds jaren weer bij elkaar. Nu de nacht permanent is gevallen, willen de voormalige tv-sterren hun tijd in Teletubbieland wanhopig doen herleven. Ze zoeken hun heil in Brown Sunshine, een experimentele drug die de effecten heeft van LSD, heroïne en hoestdrank. Wat volgt is een angstaanjagende neerwaartse spiraal waarin de heuvels steeds hoger worden en de stofzuigerslang langer.

Deze films bestaan helaas (nog) niet, maar CJP heeft alvast patent op de ideeën aangevraagd. In de tussentijd kun je genieten van een andere 'volwassen' versie van een kinderverhaal: The Huntsman: Winter's War, de prequel van Snow White and The Huntsman. Als CJP'er krijg je korting op bijna alle bioscopen waar deze film draait.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.