Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Op reis met je blauwe vriend
22 APR 2016 • Door Rick van Veluw. Beeld: Ekaterina Belova, Wikimedia, Pixabay, Maurice, • Meer blogs over Lifestyle

Op reis met je blauwe vriend

Ha CJP-pashouder! Wat ben jij toch een gezegend mens. Het leven is voor jou één grote cultuurkorting. Wist je dat je nu bij aanschaf van een pas een 100% stedengids cadeau krijgt én het blauwe geluk zelfs onze landsgrenzen ontstijgt?

Met je rechthoekige vriend scoor je namelijk ook wagonladingen korting in het buitenland. Op je pas vind je het logo van EYCA: European Youth Card. Dankzij EYCA bespaar je iedere minuut van je stedentrip in Praag, Kopenhagen of Barcelona geld. Het aantal kortingen kan oplopen tot duizelingwekkende hoogte: wij maakten een ranglijst van Europese steden waar je het voordeligst uit bent met je favoriete reismaatje*. (*Dat is dus je CJP-pas)

9. Amai zeg! 

Antwerpen - 12 kortingen 
Amai zeg! Dichtbij huis liggen de kortingen al voor het oprapen. In Antwerpen bezoek je een voorstelling van het symfonisch orkest deFilharmonie met een korting van € 8,-. Het Maagdenhuismuseum spant de kroon: je hoeft daar maar € 1,- te betalen als je even met je CJP-pas wappert! Dat hebben onze Zuiderburen toch leuk geregeld.

8. Tsjechië kan nóg goedkoper

Praag - 60 kortingen 
Geen korting op bier, want dat heb je in het spotgoedkope Praag toch niet nodig. Maar je gaat wel voor een studentenprijs naar de film als je je pas onder de neus van een Tsjechische kassamedewerker drukt. Bij het Reznicke-theater krijg je maar liefst 50% korting en je loopt ook zomaar voor de helft van de prijs het iconische Vysehrad-fort binnen met je plastic makker in de hand.

Het prachtige Praag met een prachtige 100% stedengids.

 7. Pizza, pasta en geldbesparing

Rome - 181 kortingen
In Rome kan je het heel bont maken met je CJP-pas. Het Forum Romanum is van jou voor maar € 3,- en in de grootste theaters van de stad scoor je minimaal 10% korting. Als het je allemaal teveel wordt, kan je naar de wellness bij aquaMadre Hammam. Kost ook minder met je rechthoekige maatje. Als het écht slecht gaat: de psycholoog staat voor je klaar. Met 10% korting op een consult. CJP is er altijd voor je.

6. Leven als een god in Zweden (voor je 30ste)

Stockholm - 241 kortingen
Zweden, het land waar je normaliter pas heengaat als je twee kinderen het huis uit zijn en de hypotheek bijna is afgelost. Niet als je een CJP-pas hebt: dan wandel je lachend door het Koninklijk Paleis (Kungliga Slottet) omdat je net de helft van de prijs betaald hebt. Of geniet je van een opera in Folkoperan waar je ook al 50% korting pakt. Leve EYCA!

Moet je nou eens kijken wat er op het Colosseum staat.

5. Portugal ama CJP

Lissabon - 270 kortingen
In Portugal willen de mensen graag dat je lekker slaapt, dus daarom geven ze 10% korting op een NH-hotel in Lissabon als je je CJP-pas in al zijn glorie toont. En als je er dan toch bent, kun je net zo goed een bezoekje aan de dierentuin brengen. Waar je 12% korting krijgt natuurlijk. De 60% korting bij het Musea di Musica klinkt ons trouwens ook als muziek in de oren.

4. Want ik heb Pest, en Buda, en Buda, en Pest

Budapest - 277 kortingen
Als je altijd al naar het Karinthy Theatre in Boedapest hebt gewild, maar je dacht dat het te duur was: met je CJP-pas wordt die droom verwezenlijkt. Je krijgt er namelijk 10% korting Verder zijn de kortingen in Boedapest erg avontuurlijk. Neem je vrienden mee naar escape room Szobafogság of avonturenpark Challenge Kalandpálya. Ja, ook daar krijg je k to the orting.

Jongens, volgens mij ligt er een reisgids in de Donau.

3. Krakakakakakakokokokorting

Krakau - 516 kortingen
We zijn inmiddels in de top-3 beland van deze megakortingranglijst. Krakau gaat er met het brons vandoor. In de charmantste stad van Polen kan jij je geluk niet op met een beurs die maar niet leeg raakt. De botanische tuinen, het archeologische museum, de opera: korting, korting, korting. Als je in Krakau je pas in de lucht houdt, komen de gereduceerde tarieven en percentages er gewoon op afvliegen.

2. Bedevaartsoord voor CJP'ers

Madrid - 1737 kortingen
Spanje, het Mekka van de kortingen. Madrid sluit pashouders liefdevol in de armen. Flamenco-concerten, musea, theaters en zelfs een bezoekje aan het Estadio Vicente Calderon levert je korting op. Het zou zomaar kunnen dat je tijdens je reis geld verdiend.

1. Koning, Keizer, Korting

Barcelona - 1838 kortingen
Je hebt altijd baas boven baas en in dit geval is dat Barcelona. De Spaanse stad vaagt de concurrentie weg met 1837 kortingen. Waarschijnlijk bespaar je in Barcelona al geld als je ademhaalt met een CJP-pas in je broekzak. Zelfs grote culturele kanonnen als de Sagrada Familia en Camp Nou laten je voor een gereduceerd tarief binnentreden.

De deur van de Sagrada Familia is tegenwoordig een 100% stedengids.

Wat een duizelingwekkend verhaal. Deze kortingen wil je niet mislopen. Als je nu een CJP-pas aanschaft, krijg je er een 100% stedengids bij! Zo weet je zeker dat jouw stedentrip een unaniem belachelijk groot succes wordt.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.