Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Likkebaardend Lekkere Luisterlijst week 16
21 APR 2016 • Door Rick van Veluw. Beeld: Anais Photography • Meer blogs over Muziek

Likkebaardend Lekkere Luisterlijst week 16

Dankzij CJP’s Likkebaardend Lekkere Luisterlijst ben jij in één klap helemaal bij met de hipste muziek van het moment. Met in deze editie een Nederlandse roadtrip, sonnetten van Shakespeare en de zon in een flesje. 

Kevin Morby – Singing Saw (album)

Met zijn nieuwste plaat Singing Saw scoort Kevin Morby een hattrick: drie albums op rij met louter topsongs. De 28-jarige songwriter is als kind in een pot met prachtige liedjes gevallen. Het lijkt alsof Morby ze zo uit zijn mouw schudt, maar niets is minder waar. Dorothy is bijvoorbeeld rijkelijk aangekleed met blazers, een achtergrondkoor en piano-akkoorden. Een liedje als Drunk And On A Star dekt de lading dan weer volledig: dit wil je ’s avonds draaien, met een fles rode wijn bij het kampvuur. Al zou Morby het ook goed doen op een brakke festivalzondag. Laat die lange, lome zomer maar komen.

Amber Arcades – Fading Lines (track)

Dikke kans dat Amber Arcades waarschijnlijk pas gisteren weer op adem gekomen is na Eurosonic Noorderslag. De Nederlandse band rond Annelotte de Graaf speelde maar liefst tien shows op het showcasefestival. En dat allemaal voor een plekje in CJP’s Likkebaardend Lekkere Luisterlijst. Debuut Fading Lines verschijnt 3 juni, maar de titeltrack staat al op Spotify. Van uitputting is niets te horen. Al krijg je wel het gevoel dat Amber Arcades veel on the road is. Fading Lines luistert als een roadtrip, met een sixties-randje en uitwaaierende gitaarlijntjes. Annelotte steekt haar hoofd uit het raampje van een Amerikaanse auto, haar zilvergrijze haren wapperen in de wind. Op weg naar een nieuwe show.

Bleached - Welcome the Worms (album)

Zoek je nog een soundtrack om verveeld mee uit het raam te staren terwijl je voeten op tafel liggen en je kauwgombellen blaast? Nou, dan hebben wij Bleached voor je. Dit rammelende dameskwartet brak in 2013 door met een zonnig fuzzrockalbum en nu is er opvolger Welcome the Worms. Met iets meer gruis in de machine en een jaren zeventig rocksound. Muziek die je hard moet luisteren dus. Vooral als je een beetje chagrijnig bent op je huisbaas, je moeder of vriend(in). Gewoon heel hard aanzetten en wachten tot ze boos worden.

Rufus Wainwright - Take All My Loves: 9 Shakespeare Sonnets (album)

‘Tijdloos, leeftijdsloos en van een futuristische kwaliteit’. Het is wel duidelijk: Rufus Wainwright is dol op de sonnetten van Shakespeare. De Engelse artiest had er tien jaar voor over om een album te maken waarop de gedichten van Shakespeare in verschillende gedaantes tot leven worden gewekt. Zo worden sonnetten gereciteerd, maar ook gezongen, zowel in opera- als popversies. Wij zijn dan weer dolblij dat hij Florence Welch van Florence And The Machine heeft weten te strikken voor een eigen versie van When in disgrace with fortune and men’s eyes. Het is haar op het lijf geschreven, met haar stem als een klok in middeleeuws decor. Horen we daar nu een luit?

Kempi – Rap ’n Glorie (EP)

Celdeuren zijn voor Kempi geen belemmering om muziek uit te brengen. De Eindhovense rapper moet een jaar zitten voor illegaal wapenbezit, maar vond tijd om nieuwe tracks op te nemen en een EP te droppen. De producer met wie hij samenwerkte voor Rap ’n Glorie is niet de minste: The Alchemist, die eerder beats maakte voor Eminem, Nas, Ghostface Killah en Snoop Dogg. De single Ik Wil Nikes heeft nu een indrukwekkende clip waar een jonge gozer na een tijdje in de gevangenis direct weer op het slechte pad raakt. ‘En mama zegt me zoon, ga niet hangen / Met die jongens met die Benz en die dikke rims nee / Mama heb gelijk, maar mama ik wil Nikes / En een dikke chain’. Hopelijk verdient Kempi zijn geld na zijn tijd in de cel alleen nog maar met rappen.

Sleepers' Reign - 9000 Years (album)

Zon in een flesje: dat zou nou echt een topuitvinding zijn. Dat je een grauwe herfstmaand doorkomt door even naar de drogisterij te vliegen en warme zonnestralen aan te schaffen. Okay, zoiets bestaat niet, maar met 9000 Years van Sleepers’ Reign is er een heel goed surrogaat. De Belgische band brak vier jaar geleden door in Humo’s Rock Rally en liet toen niets meer van zich horen. En nu komen ze ineens met deze knaller, een zonnig synthpopnummer a la Graffit6. Maar dan volledig over the top. Pas op voor een dubbele dosis vitamine D als je 9000 Years draait terwijl de zon schijnt.

Volg onze Likkebaardend Lekkere Luisterlijst-playlist op Spotify. We updaten deze wekelijks met de nieuwste, tofste of opvallendste muziek. Als CJP’er krijg je korting op albums bij je favoriete platenzaak. 

 

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.