Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
CJP’s Cultuurknallers Week 17
25 APR 2016 • Door Janet Lie. Beeld: Monsieur Chocolat. • Meer blogs over Muziek Film Festival Theater Expo Lezen

CJP’s Cultuurknallers Week 17

Deze week draait het om oranje boa's en met liters bier smijten tijdens Koningsdag. Maar wat doe je als de zure kater weer voorbij is? CJP heeft genoeg cultuurtips om je deze week bezig te houden. Dus ook voor mensen die Koningsdag haten.

Muziek

25 april: Kuma: Red Rack’Em, Axel vd Lugt, Hylke de Graaf
De dj’s van Kuma staan klaar om de gruwelen van jouw maandagblues te verdoven. Een eclectische mix van house, disco en afro-beat geven je een instant dosis genot.
Sugar Factory, Amsterdam // € 2,50 CJP-korting // Meer info

27 april: Armin van Buuren presents King’s Day
Zweet de rood-wit-blauwe schmink van je gezicht tijdens dit dance-festijn. Heb je al andere oranje-gerelateerde festiviteiten? Geen zorgen. Op 30 april kun je naar de supergeheime sneak preview van zijn wereldtournee Armin Only Embrace.
Gravenmarkt, Leiden // 20% CJP-korting // Meer info

29 april: Southern Culture on the Skids
Deze rockabilly band uit North Carolina maakt al meer dan dertig jaar mensen blij met hun zuidelijke charme. De blend van surf, swamp pop en americana zorgt ervoor dat je jezelf in een Amerikaanse vlag wil wikkelen op de countryside.
Patronaat Haarlem // € 1,- CJP-korting // Meer info

30 april: Rollerdisco

Rol als een heuse discotijger rond op funky beats. Bang om face first op de dansvloer te vallen? Voor aanvang wordt een spoedcurses rolschaatsen gegeven om dodelijke ongelukken te voorkomen.
Duycker, Hilversum // € 2,- CJP-korting // Meer info

Festival

30 april: Drop In Festival met o.a. Fresku en Orgaanklap
Hiphop en rock zijn dik vertegenwoordigd op dit mini-festival, dat in elkaar geflanst is door de lokale skaterscene. Beats van Hollandse hiphop-artiesten dreunen in de grote zaal, terwijl de kleine zaal wordt verbouwd door snoeiharde punkbands.
De Duycker, Hilversum // € 2,- CJP-korting // Meer info

Film

26 april: Wan Pipel
Speciale vertoning van ‘de eerste Surinaamse speelfilm’, uit 1976. De Surinaamse Roy studeert in Nederland, maar belandt in een pijnlijk dilemma: in Nederland blijven met de Hollandse Katinka, of terug naar Suriname en trouwen met de Hindoestaanse Rubia? Oftewel: settlen in een nieuw land of Suriname helpen opbouwen na de onafhankelijkheid?
EYE Filmmuseum, Amsterdam // € 1,50 CJP-korting // Meer info

Évolution
Surrealistische film over een obscure kustplaats waar alleen moeders met hun zoontjes wonen. Maar waar zijn de vaders? Als de jongetjes achter de bizarre waarheid komen, is het niet wat je verwacht.

Tomorrow
De aarde gaat langzaam dood terwijl je dit leest. Milieuvervuiling is echt, maar je hoeft geen ecologische Jason Bourne te zijn om de wereld te redden. In deze docu laten mensen uit alle hoeken van de wereld zien hoe kleine beetjes helpen, zodat ons planeet nog lang door het heelal kan zweven.

Monsieur Chocolat
Als de allereerste zwarte clown in de Franse geschiedenis, maakt Rafel Padilla (een hilarische Omar Sy van Les Untouchables) in de negentiende eeuw furore. Ondanks zijn succes en rock ’n roll levensstijl in de Parijse showbizz, kan hij niet ontsnappen aan onstuimig racisme.

Afhankelijk van de bioscoop krijg je tot € 2,50 korting met je CJP-pas.

Expo

30 april: CJP Exclusief: Workshop zeefdrukken
Zeefdrukken, ook wel print screening genoemd, was een populaire techniek bij Warhol, Rembrandt en Picasso. Vergaap je na de workshop aan het rauwe werk van Aboriginal kunstenaars in dit museum. Als CJP’er krijg je bij aankomst ook nog een gratis linnen tasje.
Aboriginal Art Museum Utrecht // € 3,- met je CJP-pas // Meer info

30 april: CJP Exclusief: Workshop fotografie
Foto’s vangen de ziel. Daarom leer ook jij, gewapend met een camera, de fijne kneepjes van zieltjes vangen in een stoomcursus portretfotografie. 
FOAM Amsterdam // € 20,- met je CJP-pas // Meer info

Opgeraapt Opgevist Uitgehakt
De grond waar we nu op lopen, kruipen en kotsen is miljoenen jaren oud. Weinig mensen weten dit, maar ook het saaie Nederlandse landschap is rijk aan fossielen. De scheldels van mammoeten, reuzenharten en sabeltandtijgers worden in deze tentoonstelling gepresenteerd als mooie taartjes op een rijkeluisbruiloft.
Natuurhistorisch Museum, Rotterdam // € 3,50 CJP-korting // Meer info

Het geluk daar is niet zoals hier
Wat is vrijheid? Je klem zuipen in de vroege uurtjes, zonder dat je moeder je telefoon laat ontploffen? Of een dag leven zonder dat je huis wordt gebombardeerd? Bij deze multimedia-installatie kruip je in de hoofden van vluchtelingen en zie je 'vrijheid' vanuit hun perspectief.
Museon Den Haag // €1,50 CJP-korting // Meer info

Theater

Cirque du Soleil: Amaluna
Het menselijke sprookjescircus is weer in de stad, met artiesten die zo lenig zijn dat je zelf spontaan een hernia krijgt. Amaluna gaat over een eiland met godinnen, maar alles wordt in de war gegooid als een groepje knullen aanspoelen. Naast heftige acrobatiek dus ook nog een sexy plot.
P2 Amsterdam Arena // 30% CJP-korting // Meer info

26 april: Cash
Stel dat je net zo rijk was als de Kardashians, hoeveel kaviaar zou je dan op je gezicht smeren voor de gein? Het is fijn om te fantaseren over geld, geld en geld. De personages in deze hyperactieve show zijn net zo geobsedeerd en plegen een bankoverval á la Ocean’s Eleven.
Rotterdamse Schouwburg // Tot € 3,- CJP-korting // Meer info

30 april: Peter Pannekoek: Zacht van binnen

De huis-comedian van De Wereld Draait Door heeft zijn eigen theatershow. Peter ontleedt de actualiteit alsof het een dode pad is tijdens biologieles. Met veel precisie knutselt hij koddige inzichten in elkaar, die het publiek confronteren én aan het lachen maken. 
De Hofnar, Valkenswaard // € 2,- CJP-korting // Meer info

1 mei: Zonder jullie geen #ik
Als je social media gelooft, heeft iedereen die je kent een perfect leven vol olifantenritjes in het buitenland, en ontbijten ze met organische havermout en een halve avocado. Dit is een theatershow over de afstand tussen jouw ‘ik’-versie op social media en de echte jij.
Dolhuys Haarlem // € 2,50 CJP-korting // Meer info

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.