Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
CJP's Cultuurknallers Week 15
11 APR 2016 • Door Janet Lie. Beeld: The Jungle Book • Meer blogs over Muziek Film Festival Theater Expo Lezen

CJP's Cultuurknallers Week 15

Een horrorfestival, dancehall-feest en een expositie over schimmelkleding: onze culturele agenda is deze week nog diverser dan de Verenigde Naties. Wat heb jij een geluk dat je een CJP-pas hebt.

Muziek

12 april: Tricky
Deze legendarische producer is de Johan Cruijff van de Engelse triphop scene. Op zijn nieuwe album Skilled Mechanics blaast hij ons opnieuw omver met donkere atmosferische synths en stevige beats.
Melkweg, Amsterdam // € 2,50 CJP-korting // Meer info

14 april: Overkill
Ouderwetse thrash metal van de hoogste plank. Ga keihard moshen alsof je op de Drie Dwaze Dagen in de Bijenkorf bent.
Gebr. de Nobel, Leiden //€ 2,50 CJP-korting // Meer info

15 april: Rasta Nation
Jamaica is een muzikale goudmijn. Naast reggae is het land ook het thuisfront van hiphop, dubstep en dancehall. Vanavond wordt er kapot gedanst op diepe dubs en loopt je hart over van de positive vibes.
Paard van Troje, Den Haag // € 2,50 CJP-korting // Meer info

17 april: Dr. Lonnie Smith
Met zijn volle grijze baard en tulband is Dr. Lonnie Smith een opvallend verschijnsel in de jazzwereld. Hij speelt al sinds de jaren zestig funky jams op het orgel en vanavond mag het jazzorkest van het Concertgebouw de grond kussen van deze ‘Organ Guru’.
Patronaat, Haarlem // € 1,- CJP-korting // Meer info

14 en 15 april: Diamantfabriek
Normaal hangen oververmoeide Amsterdamse studenten rond dit gebouw, maar voor twee dagen wordt het omgetoverd tot een festival waar muzikale uitblinkers als Lucky Fonz III en Janne Schra hun kunsten laten zien.
CREA, Amsterdam // 15% CJP-korting // Meer info

14 april – 24 april: Imagine Film Festival
Gil het uit bij de bloederigste horrorfilms, droom weg bij speelse fantasy of waan je in de (nabije) toekomst met de meest inventieve sci-fi. Freaks en geeks komen bij elkaar op het meest lugubere filmfestival van Nederland. En daarom doet CJP ook dit jaar verslag.
EYE Filmmuseum, Amsterdam // € 2,50 CJP-korting // Meer info

Film

Mammal
Een vrouw zegt vaarwel tegen het moederschap door haar zoon te laten opvoeden door zijn vader. Wanneer de jongen op 18-jarige leeftijd vermist raakt, probeert ze het gat in haar hart te dichten door een andere, getroebleerde puberjongen in huis te nemen. Hou die tissuedoos maar gereed.

Kollektivet
Een groep mensen in een commune doen alles samen, zoals af en toe naaktzwemmen. Maar het is niet alleen peace and love: want de komst van een nieuwe bewoner dreigt alles kapot te maken.

The Jungle Book
Epische verfilming van het Disney-verhaal over het jongetje Mowgli, dat tussen wilde dieren opgroeit. De levensechte 3D-dieren klinken als oude zakenmannen in de kroeg, terwijl Scarlett Johansson’s stem zelfs van een python een zeer sensueel personage weet te maken.

Demolition
Iedereen gaat anders om met rouw. In deze film probeert Davis (Jake Gyllenhaal) de dood van zijn vrouw te verwerken door epische klachtbrieven te schrijven en apparatuur te slopen.

Afhankelijk van de bioscoop krijg je tot € 2,50 korting met je CJP-pas.

Expo

Uit liefde voor de stad
Een stad is net een mini-kosmos. De Chinese kunstenares Yin Xiuzhen brengt een ode aan reizen door wereldsteden na te maken in koffers. Na Shanghai, New York en Berlijn, heeft ze nu ook Groningen in het klein gemaakt.
Groninger Museum // € 3,- CJP-korting // Meer info

Nieuwe Lusten
Zonder Jeroen Bosch was er geen Salvador Dali. Tijdens de donkere Middeleeuwen maakte deze surrealistische genie zijn meesterwerk De tuin der lusten, die tot op de dag van vandaag een inspiratiebron vormt voor kunstenaars en mensen die tripreports schrijven op het drugsforum. Een expo met een diepe analyse.
MOTI Museum of the Image, Breda // 50% CJP-korting // Meer info

Fungal Futures

Waarom schimmels uit je keuken schrapen als je ze ook kunt dragen? Kunstenaars en designers onderzochten de pluspunten van deze harige nachtmerries.
Universiteitsmuseum Utrecht // €3,50 CJP-korting // Meer info

Je kijkt nooit meer normaal naar de schimmelige pizzadozen onder je bed (Beeld: universiteitsmuseum.nl).

Ziezo Marokko
Stap in het vliegtuig en maak een rondreis door Marokko. Voor iedereen wiens beeld over het land niet verder komt dan de islam en Shouf Shouf. Tip voor Wilders.
Tropenmuseum, Amsterdam // €1 CJP-korting // Meer info

Theater

14 april: Vers Bloed: Diversiteit & identity politics
De hokjesgeest moet dood. In deze variété-show met een soort radicale TedTalks presenteren jonge mensen nieuwe ideeën over racisme, uitsluiting en diversiteit.
De Balie, Amsterdam // Gratis voor CJP'ers // Meer info

13 april: Collegetour met Wilfried de Jong
Op zijn bomvolle cv staat werk als theatermaker, schrijver en tv-presentator. Vraag creatieve duizendpoot De Jong nu eindelijk het hemd van het lijf. De eerste 25 CJP’ers kunnen gratis naar dit evenement.
Arminius, Rotterdam // Gratis voor CJP’ers // Meer info

16 april: Johan Goossens: Daglicht (op=op)
In deze theatershow vertelt Goossens hoe hij zich staande houdt als docent op een ROC in Amsterdam en een vriendengroep waarin bijna iedereen gesettled is. Met af en toe een platte anekdote over zijn seksleven als tussendoortje.
Domijnen, Sittard // 35% CJP-korting // Meer info

SKY de Musical

Met een 3D-bril op je snufferd volg je het gepeste meisje Sky, dat na een overdosis in een drugscoma belandt. Een soort Alice in Wonderland mash-up met Requiem for a Dream. ‘Cause drugs are bad m’kay?
Theater Amsterdam // 25% CJP-korting // Meer info

Lezen

16 april: The Night Shift
Ben jij de nieuwe Herman Brusselmans? Zet de pot koffie klaar, want de nachtelijke schrijfcursus gaat namelijke weer van start. Dus neem je oogdruppels mee, kruip achter je laptop en laat je mentale gezondheid achter.
Me We, Rotterdam // € 5,- CJP-korting // Meer info

16 april: Signeersessie On The Edge of Gone en Q&A met Corinne Duyvis
Nederlands zijn en je boeken in het Engels schrijven? De Amsterdamse Corinne Duyvis publiceert haar boeken al jaren in Amerika, waar ze lovend worden ontvangen. Vraag haar het hemd tijdens de Q&A en pak meteen 10% CJP-korting op haar nieuwe boek On The Edge of Gone.
American Book Centre // 10% CJP-korting // Meer info

Kun je er geen genoeg van krijgen? Check elke week de cultuurknallers voor de leukste cultuurtips mét korting.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.