Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
CJP's Cultuurknallers Week 14
04 APR 2016 • Door Janet Lie. Beeld: The Huntsman: Winter's War • Meer blogs over Muziek Film Festival Theater Expo Lezen

CJP's Cultuurknallers Week 14

Het is maandag, dus je moet weer aan de arbeid. Niet getreurd, want dankzij onze gouden cultuurtips blijf jij in die avontuurlijke weekend vibe.

Muziek

7 april: Monomyth
Stap in je denkbeeldige raket en maak een psychedelische ruimtereis met Monomyth. Deze Haagse band overspoelt je met spacende soundscapes en complexe, haast wiskundige muzikale lagen.
Burgerweeshuis, Deventer // € 2,- CJP-korting // Meer info

8 april: Moke
Ze waren muzes voor Karl Lagerfeld en de oogappeltjes van Matthijs van Nieuwkerk. Tien jaar na de oprichting van Moke trakteren de mannen ons met hun vierde studio-album The Time Has Come op de typische Nederlandse versie van de Britpop-sound.
Gebouw-T, Bergen op Zoom // € 1,- CJP-korting // Meer info

9 april: SBMG
Chivv en Henkie T, twee jongens uit het Amsterdamse Kraaiennest, werden in 2013 onder de vleugels van hiphoplabel TopNotch genomen. Hun muziek is rauwer dan de gemiddelde lunch van een veganistische hipster.
De Duycker // € 2,- CJP-korting // Meer info

10 april: Tribute2BobMarley by Rootsrider
King of Reggae, Jamaicaans icoon en papa van (tot nu toe bekend) twaalf kinderen: Bob Marley verwarmde vele ijskoude harten. Voel de positive vibrations die zijn tributeband op je afvuurt.
Vorstin, Hilversum // € 1,- CJP-korting // Meer info

Festival

Tweetakt
Een lopend buffet van theater, dans, muziek en kunst. Bekijk de muzikale versie van Fight Club in voorstelling The Basement, of neem een nuchtere trip met de dansende komkommers en preien in Grrrrroenten. Het festival duurt nog tot en met 29 mei.
Diverse locaties in Utrecht // € 6,- CJP-korting // Meer info

8 en 9 april: Motel Mozaique
Stijlvol festival, met de nieuwste en meest obscure performers van het moment. Dans bijvoorbeeld op de politieke teksten van Afrobeat/reggae-artiest Nneka of zweef mee met de surrealistische droompop van zangeres Pixx.
Diverse locaties in Rotterdam // Tot € 5,- CJP-korting // Meer info

Film

9 april: CJP Serveert Go Short!
Tegenwoordig hebben de meesten van ons de aandachtspanne van een aap met ADHD. Gelukkig kun je op dit kortefilmfestival zoveel mogelijk films in zo min mogelijk tijd zien. Ook tijdens deze editie van CJP Serveert word je als een dikke sultan op zijn troon gevoerd met bier en bitterballen.
LUX, Nijmegen // € 7,50 CJP-korting // Meer info

Trumbo
Jaren vijftig: het klassieke Hollywood-tijdperk. Eerst rolde scenarioschrijver Dalton Trumbo (Bryan Cranston) met de celebs, daarna werd er een communistenjacht op hem geopend en belandde hij op de zwarte lijst van Hollywood. Toch wist hij op sneaky wijze zijn scripts door de figuurlijke douane te krijgen en wint hij de ene na de andere Oscar.

Stonewall
Homo, lesbienne, transgender, man, vrouw, alles ertussen en erbuiten vechten keihard voor LGBT-rechten tijdens de Stonewall riots in New York City. In 1969 werd een revolutie geboren.

The Huntsman: Winter’s War
De prequel op Snow White and the Huntsman, zónder het sipgezicht van Kristen Stewart. Na het verraad van haar zus, de Evil Queen Ravenna (Charlize Theron), bevriest Freya (Emily Blunt) het hele land. Een soort gewelddadige versie van Frozen.

Expo

8 april: Binnenstebuiten. Kimono’s van Mieke de Waal
Een echte Japanse kimono kost soms tienduizend euro en het vergt veel bloed, zweet en tranen voordat je volledig bent aangekleed. Geïnspireerd door deze traditie, maakte Mieke de Waal soft sculptures die op de kimono lijken.
Japanmuseum Sieboldhuis, Leiden // € 3,50 CJP-korting // Meer info

Rocket to the Moon door Kristina Prokhorova (Kunsthal.nl).

The Amazing Adventures of Jules Verne
Schattige illustraties, gebaseerd op de sci-fi verhalen van Jules Verne. In zijn tijd werd hij als een fantasierijke excentriekeling gezien, maar na zijn dood kwamen veel van zijn voorspellingen uit. Cool of creepy: wij zijn in ieder geval fan.
Kunsthal, Rotterdam // € 6,- CJP-korting // Meer info

Nicholas Hlobo
‘Apartheid’, het enige Nederlandse woord dat wereldwijd bekend is. Het is ook het thema van de Zuid-Afrikaanse kunstenaar Nicholas Hlobo, die met zijn installaties de mooie én gruwelijke kanten van zijn land laat zien.
Museum Beelden aan Zee, Den Haag // 50% CJP-korting // Meer info

Made in Amsterdam
Naast een hedonistisch paradijs voor drugshongerige toeristen, is Amsterdam ook eeuwenlang een broedplaats geweest voor kunstenaars. Zie de beroemdste werken die in onze hoofdstad zijn gecreëerd.
Amsterdam Museum // € 2,75 CJP-korting // Meer info

Theater

4 en 5 april: Macbeth
Shakespeare meets House of Cards in dit moderne meesterwerk. De obsessie met politieke macht maakt de liefde tussen Macbeth en Lady Macbeth kapot. Op deze dagen krijgen alleen CJP’ers een gratis tote bag van Amsterdams bekendste theater.
Stadsschouwburg, Amsterdam // € 5,- CJP-korting // Meer info

7 april: De Olieworstelaar
Erik van Muiswinkel geeft toe een ‘dikke kalende vijftiger met een dad bod’ te zijn. Maar toch deinst hij er niet voor terug om de olie te pakken en zijn worstelingen met zichzelf en het maatschappelijke debat aan ons te laten zien.
Parkstad Limburg Theaters // 10% CJP-korting // Meer info

7 april - 8 april: SWAG: True style never gets old
Wordt het tijd om achter de geraniums weg te kwijnen zodra de eerste rimpel verschijnt? Nee joh, neem een voorbeeld aan het 94-jarige mode-icoon Iris Apfel, die als een kleurrijke pauw door de straten van New York paradeert.
Tassenmuseum Hendrikje, Amsterdam // € 5,- CJP-korting // Meer info

10 april: Natak Dosti Ya Pyaar
Hindoestaanse acteurs schitteren in deze muzikale komedie over irritaties in de liefde en de grens tussen assimilatie en traditie. Met hier en daar Bollywood-gedans.
Theater Pepijn, Den Haag // € 1,- CJP-korting // Meer info

Lezen

Kaaskoppen (Beeld: DeBalie.nl).

7 april: Lezing Kaaskoppen met Robert Vuijsje
Bestaat ‘de’ kaaskop eigenlijk wel? Of is die niet omgesmolten door de multiculturaliteit van Nederland? Ter ere van zijn boek Kaaskoppen gaat Robert Vuijsje in gesprek met ‘nieuwe’, gekleurde kaaskoppen.
De Balie, Amsterdam // € 1,50 CJP-korting // Meer info

9 april: Skid Row van Desirée van Hoek
Letterlijk straatfotografie: Desirée van Hoek portretteerde het leven van daklozen in Los Angeles. Maak tijdens deze signeersessie kennis met de fotografe en pak meteen 10% korting op haar boek.
American Book Center, Amsterdam // 10% CJP-korting // Meer info

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.