Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Wie neem je mee naar welk festival?
31 MRT 2016 • Door Rick van Veluw. Beeld: Maite de Lorenzo Bollen, Bob Travis, Herre Vermeer en Femmy Weijs • Meer blogs over Festival

Wie neem je mee naar welk festival?

Hoor je de bel? Het festivalseizoen staat weer voor de deur! (ha-ha). Maar waar ga je heen? En wie neem je mee? Wij koppelden jouw vrienden aan hun favoriete festival.

1. Oerol

Deze vriend(in) heeft een CJP-pas sinds het prille begin en is tevens de eerste persoon in Nederland ooit die quinoa kocht. Houdt niet van feesten-omdat-het-moet, maar is op zoek naar een smaakvol programma om de culturele behoeften te bevredigen. Drinkt het liefst biologische wijn en neemt altijd felgekleurde laarzen mee in de festivalkoffer.

2.  Free Your Mind

Heeft werk gevonden in de regio. Verhuist naar een appartement in Arnhem, waar steevast house opstaat tijdens het koken. Deze vriend(in) kan slecht stilzitten. Sleurt je terug de kroeg in als je naar huis wil gaan. Neemt ongeacht het weer altijd een zonnebril mee naar een festival.

3.  WOO HAH!

Draagt minstens tweemaal per week iets van Supreme. Grijpt tijdens huisfeestjes rond middernacht de AUX-kabel en dropt dan harde beats. Deze vriend(in) heeft alle platen van Public Enemy maar luistert net zo goed mixtapes van Young Thug. Is vaak te laat bij shows maar werkt zich altijd naar voren.

Hier zie je dus die vriend op WOO HAH!, met een Supreme-petje op. 

 4. deBeschaving

Studeerde in Utrecht en is daar nooit meer weggegaan. Dol op themafeestjes. Deze vriend(in) draagt de Nederlandse muziekscene een warm hart toe en luistert graag naar 3FM. Vindt De Likt een beetje gek, maar wel leuk. Zou vrienden willen worden met Jett Rebel. Drinkt op festivals alleen witbier.

5. North Sea Jazz

Heeft het goed voor elkaar. Overweegt naar Rotterdam te verhuizen en heeft geen studieschuld. Nog nooit heb je deze vriend(in) betrapt op een slechte outfit. Kan geweldig koken en nodigt vrienden vaak uit om te komen eten. Speelde vroeger trompet. Wil jouw kaartje wel sponsoren.

6. Melt! (DE)

Is nu vijf jaar op rij naar Pitch geweest en wil wel eens wat anders. Deze vriend(in) is een Amsterdammer die vroeger weleens in Trouw kwam en binnenkort eens in De School gaat kijken. Knoopt de eindjes aan elkaar met freelance werk. Luisterde al Disclosure voordat hun debuut uit was. Wil graag halve liters drinken in de bus naar Duitsland.

Met een beetje mazzel ga jij met 4 vrienden een dag naar North Sea Jazz.

7. Welcome to the Village 

Klaagt weleens dat er behalve Eurosonic nooit wat te doen is in het noorden. Stamgast van poppodium Vera. Weet veel van muziek, maar is dan ook een betweter. Kampeert iedere zomer en is verzot op zeilen. Heeft wel eens een biertje gedronken met de frontman van Django Django. 

8. Zwarte Cross

Zweert bij de Achterhoek. Deze vriend(in) is een open boek. Werkt in de keuken van een restaurant. Heeft zelf geen crossmotor, maar kijkt ieder jaar trouw de cross. Vindt dat een biertje om 9 uur ’s ochtends moet kunnen. Gebruikt het programmaboekje weinig, rent liever over het terrein.

Brommers en bands kiek'n op de Zwarte Cross.

9. Lollapalooza (DE)

Heeft ooit een fortuin betaald om naar Coachella te gaan. Kijkt filmpjes van Amerikaanse latenightshows op YouTube. Deze vriend(in) heeft thuis nog talloze festivalbandjes van Pinkpop, Lowlands en Rock Werchter liggen. Luistert Paul Kalkbrenner en Kings of Leon door elkaar. Begint na het festival aan een Europese stedentrip.

10. Amsterdam Woods Festival

Is meestal te laat met kaartjes voor Into The Great Wide Open. Vindt Terschelling sowieso ver weg. Deze vriend(in) is door werk in Amsterdam verzeild geraakt en heeft het altijd druk. Daarom niet heel veel tijd om bandjes te checken, maar desondanks fan van PAUW en Daniel Norgren. Gaat in september lekker lang op vakantie en wil eerst nog een klein festival meepakken.

Veel vrienden, veel festivals. Maar heb je ook veel geld? Nee hè? Geen nood: dankzij onze festivalactie ga jij misschien wel met 4 vrienden naar één van deze festivals. Als jullie precies dezelfde antwoorden geven op CJP’s vragenlijst, maken jullie kans op tickets. Tag je vrienden als je ze herkent in deze blog! 

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.