Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Wat als het leven een hiphopnummer was?
28 MRT 2016 • Door Rick van Veluw. Beeld: Incase • Meer blogs over Festival Muziek

Wat als het leven een hiphopnummer was?

‘Pussy, money, weed / That’s all a nigga need’, zo rapte een wijs man ooit. Was het maar zo makkelijk: die chick van je werk is je bitch niet en ’s avonds drink je geen lean maar gewoon een glaasje appelsap. Wat als het leven wel doorspekt was met schaars geklede dames en bonte drugscocktails?

1. CHO - Misschien Wel Hè?

De line(s): 'Koop een osso voor m’n ma en een waggie voor m’n ma want ik hou van haar'. 

Moederdag. Het is altijd een dingetje, zeker in jouw familie. Met knikkende knieën reizen je broer en zusje af naar het ouderlijk huis. Op de achterbank liggen de presentjes: in cellofaan verpakte plantenbakken, een VVV-bon in een hagelwitte envelop en de Dove cadeauverpakking van de plaatselijke drogist. Moeder neemt de cadeaus minzaam in ontvangst. Maar dan ben jij aan de beurt. Je drukt haar de sleutels van een nieuw huis én een nieuwe auto in de handen. Moeder kijkt je met grote ogen aan, barst in huilen uit en vliegt je om de hals. In het testament van je ouders schuif je een plekje op. Al heb je dat niet echt nodig met al je rapmoney.

2. Lil Wayne - Love Me (feat. Drake, Future)

De line(s): 'I’m on that good kush and alcohol / I got some down bitches I can call'

Minuten lijken uren. Je staart naar het Excel-bestand voor je. Dit is de taaiste kantoordag ooit. Gelukkig ben jij een succesvolle rapper. Met een sleuteltje open je de geheime lade van je bureau. De kenmerkende geur van wiet walmt door de kantoortuin. Uit een andere lade haal je een fles stokoude whiskey tevoorschijn. Al snel heb je geen besef van tijd of plaats meer en zoek je knetterstoned naar je telefoon. Je belt de eerste vijf nummers uit het mapje hotline bling en binnen een halfuur heb je gezelschap van Nadia, Anne, Marcia en twee dames die onder 'bad bitch 1' en 'bad bitch 2' in je telefoon staan. Tot ver na vijven blijf je op kantoor hangen. Ook rappers werken wel eens over.

3. Kanye West - I Am A God

De line(s): 'I am a God / Hurry up with my damn massage / Hurry up with my damn menage / Get the Porsche out the damn garage'

Met een bonzend hoofd word je wakker. Ergens naast je knippert een lichtje. Je graait naar de om aandacht vragende smartphone en leest het appje. 'Last night was mad real’'. Geen idee wat er is gebeurd, maar één ding weet je zeker: deze kater is sowieso mad real. In opperste staat van brakheid rol je het gigantische waterbed uit. Grootheidswaanzin komt over je wanneer je de roomservice belt. 'Ik ben een god', bulder je. Woest eis je een massage en twee dames van plezier. En laat ze de Porsche ook meteen uit de garage halen. De medewerkster van het Van der Valk hotel zegt met bibberende stem: 'Komt in orde.'

4. Rae Sremmurd - Throw Sum Mo (feat. Nicki Minaj, Young Thug)

De line(s): 'Ass fat / Yeah I know / You just got cash? / Blow sum mo

Het is zaterdagavond en je spendeert het weekend in de regio. Met vriendinnen van vroeger strijk je neer in de plaatselijke stamkroeg. De gezichten zijn bekend, het bier smaakt goed. Zo rond middernacht weet je gezelschap al hoe laat het is. De alcohol stijgt naar je hoofd en de innerlijke Nicki wordt wakker. Margje, waar je altijd naast zat tijdens Wiskunde, probeert je nog tegen te houden, maar je staat al op de bar. Het regent biljetten voor er kledingstukken op de grond liggen. De plaatselijke slager slaat een stapel twintig euro biljetten op je bil. What a time to be alive.

A$AP Rocky - 1Train (feat. Kendrick Lamar, Joey Bada$$, Yelawolf, Danny Brown, Action Bronson & Big K.R.I.T.)

De line(s): 'Bitch pussy smells like a penguin / Wouldn’t hit that shit with my worst enemy’s penis'

Euh, ja. Deze slaan we even over. 

Om helemaal in je rol als hiphopgrootheid te komen, moet je zaterdag 7 juli zeker afreizen naar Tilburg voor het Woo Hah! Festival. Met je CJP-pas krijg je € 5,- korting op een ticket. 

 

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.