Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Test nú of je een filmnerd bent
31 MRT 2016 • Door Sara Madou • Meer blogs over Film

Test nú of je een filmnerd bent

Bij de start van het Imagine Filmfestival op 14 april is CJP’s hoofdredacteur Sara helemaal in d’r element. Hét festival voor de echte filmnerd. Maar hoe weet je of jij er ook een bent? Doe de test.

1: Wanneer een van je vrienden iets vaags zegt als: ‘Ken je die ene film, waarin zo’n man zit met van dat haar?’, antwoord je meteen met ‘No country for old men’. En dat is dan ook nog de film die er bedoeld werd.

2: Niemand wil meer in jouw team bij filmquizzen, omdat het een one man show is.

3: Iedereen wil in jouw team bij filmquizzen, omdat je altijd wint.

4: Downloaden is tegen je principes en met streaming heb je ook al moeite, al was het maar vanwege het risico op een versie van de film zoals-ie niet bedoeld is.

5: Voorafgaande aan een filmfestival ben je dagenlang bezig met het bepalen van je programma. De films die af moeten vallen spoken nog dagen door je hoofd.

6: Tijdens een filmfestival neem je een paar dagen vrij, en bivakkeer je van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat in de bioscoop. Eten, drinken en slaap zijn overschatte concepten.

7: Je bouwt je vakanties moeiteloos rondom filmreleases en -festivals. Zij het vanwege een film die alleen in het Chili een release krijgt, zij het vanwege obscure filmfestivals, zoals misschien wel het tofste filmfestival ooit voor filmnerds.

8: In je eentje naar de bioscoop is voor jou geen enkel probleem. Prima als er iemand meegaat, maar je laat écht The Night of Terror niet schieten omdat niemand van je vrienden meer durft.

9: Wanneer je je favoriete bioscoop binnen komt wandelen hoef je niet eens meer te zwaaien met je CJP-pas, maar wordt je automatisch een kaartje met korting aangereikt.

10: Als je praat met iemand die niét de charmes in ziet van een slechte film als The Room, vind je dat zo frustrerend dat het je bijna boos maakt.

11: Om nog maar te zwijgen over mede-filmkijkers die de context niet kennen van waar ze naar kijken, en bij films waarbij enige context nodig is, zoals Star Wars, voortdurend vragen stellen die voor normale filmnerds zoals jij compleet overbodig zijn.

12: Aan het eind van ieder jaar maak je een lijst met jouw favoriete producties die zijn verschenen. Mét onderbouwing natuurlijk. Het liefst val je er vervolgens zoveel mogelijk familieleden, vrienden en vage kennissen mee lastig, zij het op social, zij het in de mail of op een blog.

13: Dagen, weken of maanden voor de release van een film kaartjes kopen vind je niet idioot, maar heel logisch. Sterker nog: kon dat maar vaker.

14: Wanneer een niet eens echt filmnerd-zijnde vriend een film die nog op jouw lijstje staat al heeft gezien, raak je behoorlijk geirriteerd.

15: Als je eraan denkt hoeveel films je nog zou willen zien, en hoeveel interessante films er de komende jaren bij gaan komen, ben je geneigd om naar de anti-depressiva te grijpen.

16: Meerdere mensen hebben je geattendeerd op blog met de tekst ‘haha dit gaat echt over jou’.

Zijn meer dan twee stellingen van toepassing op jou? Dikke vette kans dat je een filmnerd bent, and proud of it (terecht, overigens). Van 14 tot en met 24 april kun je met dikke CJP-korting naar het Imagine Filmfestival in EYE, Amsterdam. Een programma vol fantasy, anime, horror en sci-fi; je inner filmnerd kan daar helemaal los.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.