Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Likkebaardend Lekkere Luisterlijst week 12
24 MRT 2016 • Door Kim Buitenhuis. Beeld: PIAS - Allen Stone. • Meer blogs over Muziek

Likkebaardend Lekkere Luisterlijst week 12

Of je nu een moederskindje bent of van roze fruit houdt; de luisterlijst heeft voor ieder wat wil(d)s. Lezen, likken en luisteren maar…

Lukas Graham – Lukas Graham

Toen kleine Lukas zeven was, vertelde zijn moeder hem al dat hij wat vrienden moest maken. Daarmee kon ‘ie dan de grote, wijde wereld veroveren. Dat is dan ook wat hij braaf doet én zingt in hit 7 Years, waarmee de zanger wereldwijd tweehonderd miljoen streams scoorde. Slimme moeder. Gezellige ghetto pop wil Lukas maken, en dat doet hij samen met zijn bandleden die luisteren naar namen als ‘LoveStick’ (drummer Mark, welk ‘liefdesstokje’ houdt hij liever privé), ‘Magnúm’ (bassist Magnus, -s +m) en 'Daugaard' (pianist Kasper Daugaard, de moeilijkste van de drie). Dat Lukas, ‘The Duke’, duidelijk een moederskindje is, laat hij nog eens extra horen in Mama Said en Happy Home. Zou ze het ook goed vinden dat ‘ie in de vroege morgen met dubbele tong zijn tanden poetst?

Birdy – Beautiful Lies

Kuise Birdy komt prima weg met een mooi leugentje om bestwil, als ze het zingend brengt. Nog altijd even skinny, maar nu niet in de liefde. Voor plaat nummer drie, die vrijdag verschijnt, ging de zangeres naar eigen zeggen op zoek naar het licht in het donker. Blijkbaar heeft ze het knopje gevonden. Hopelijk lukt dat haar op 22 en 23 april in Paradiso ook, maar dat komt vast goed met al één uitverkochte show op de teller. Haar fans zijn er ook altijd weer als de kippen bij…

Exmagician – Scan the Blue  

Met Scan The Blue heeft Hans Klok geen windmachine meer nodig. Belfast-duo Danny Todd en James Smith laten je haren net zo wapperen. Voetjes van de vloer met deze garage rock inclusief synth-invloeden. Volgens James is het liedje 'de koning', en moet het ‘bulletproof’ zijn voor ze ermee het podium op kunnen. Wijze woorden, die we het liefst zo op een tegeltje plakken. Danny kan er ook wat van: ‘Het gaat niet om de liefde, maar om hoop, vertrouwen en wraak.’ Gewoon luisteren en meewippen is ook prima.

Allen Stone – Radius

Klap maar mee met deze vrolijke brillendrager. Er is toch geen ontkomen aan, door zijn catchy nummers als Perfect World en Freedom met ‘aaaahaaamazing viiiibraaaations’. Die Allen toch; zeker niet zo koud als steen. Integendeel: hij ging door diepe depressieve dalen. Deze ‘drie-dubbel-D’ zou je niet verwachten bij zo’n ogenschijnlijke vrolijkerd. Voor ons mazzelkonten weet hij daar gelukkig weer een paar lekkere deuntjes en songteksten uit te halen. Op 28 april staat ‘ie ook nog eens speciaal in Paradiso om je oranje kater weg te zingen.

Kiran Leonard – Grapefruit

Deze Britse singer-songwriter (20) zorgt er wel voor dat wij onze vitamines binnenkrijgen. Na Bowler Hat Soup is Kiran overgestapt op roze fruit met Grapefruit. Trouwens: verwar hem niet met zanger Kieran Leonard, ook Brits. Een ‘e’ verschil. Terug naar Kiran, die er op zijn zeventiende al een debuutalbum uitpoepte en meteen vergeleken werd met Frank Zappa. Dat krijg je als je twintig instrumenten tegelijk bespeelt. Voor zijn fruitige tweede plaat is ‘ie zelfs de tel kwijt geraakt, en niet alleen als het om de muziekinstrumenten gaat. De single Pink Fruit duurt maar liefst zestien minuten en vijftien seconden. We zeiden toch dat ‘ie van roze fruit houdt.

Eva van Pelt – ZWART

Verspil geen goede oren door te horen wat ik niet zei’, zingt Eva lieflijk in je oor. Met haar debuutalbum ZWART verspil je die zeker niet. En nee, het is niet allemaal donker en treurig met dikke vrouwentranen, zoals de albumtitel doet vermoeden. De Brabantse Eva gebruikt voor haar debuut geen rijmelarij van likmevestje: ‘Je moet me altijd willen en je wil me nooit genoeg, gaat nooit eens te laat en komt nooit eens te vroeg’. Je leest het hier lekker vroeg: over zeven dagen komt haar album pas uit.

Meer luisterplezier? Volg onze Likkebaardend Lekkere Luisterlijst-playlist op Spotify. We updaten deze wekelijks met de nieuwste, tofste en opvallendste muziek.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.