Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 11
17 MRT 2016 • Door Kim Buitenhuis. Beeld: Ruud Baan - The Brahms • Meer blogs over Muziek

Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 11

Van berggeiten tot Duitse brammen: de lijst der lijsten staat vol gekkigheid. Perfect op maximaal volume! 

HÆLOS– Full Circle

Baby I can see your Ha(e)lo popt toch het eerst in je hoofd bij het zien van deze astronomische bandnaam. Net zo onvermijdelijk als de irritante neiging om nieuwe bands met ‘oude’ te vergelijken. London Grammar, The XX… Nee, gewoon HÆLOS. Brits trio Arthur Delaney, Dom Goldsmith en Lotti Bernardout, die soms klinken alsof ze een iets te strakke skinny dragen. De dromerige samenzang en lekkere beats zorgen dat stilzitten geen optie is. Geen wonder dat SXSW en Coachella op het program staan. Nu Burning Man nog. Dan kunnen ze daar fijn (met) Dust strooien, en is de cirkel weer rond.

Emmy The Great – Second Love

Derde album, tweede liefde. Zo gaan die dingen. Als journalist interviewde de grote Emmy ooit bandjes als Dam Funk en King Krule, wat volle bak inspiratie opleverde voor haar eerdere muziek. Second Love zou eerst over technologie en de toekomst gaan. Lekker vaag. Dat vond Emmy eigenlijk zelf ook. Als single leefde ze in drie steden (Londen, Los Angeles en New York), maakte 22* nieuwe vrienden, en had zo’n 365* rooftop en backyard party’s. Inspiratie alom. Uit de Swimming Pool. En dat ene moment dat je never nooit meer naar huis wil (Never Go Home). Lekker luchtig. En soms ook niet. Ook leuk: Emmy The Great staat 3 april in Paradiso.
*iets meer of minder kan ook

LIIMA - ii

Drie Denen en een Fin zaten eens op een berg in Peru. Verdwaald. Goddank stond daar een berggeit die de weg wel wist. Het enige geluid wat ‘ie produceerde was ‘ii’. Inspiratie alom voor de drie Denen en de Fin. Jubelend renden ze de geit achterna. Het bracht hen op het idee voor een nieuw leven vol ii’s. Met als resultaat bandnaam LIIMA en debuutplaat ii, mét mooi kiekje van de berggeit, en vol electronische beats en harmonieuze geluiden. Alles liive opgenomen. Zeker weten of dit alles echt waar is? Vraag het ze zelf op 9 april tijdens Motel Mozaïque in Rotterdam.

The Brahms – Belise  (EP)

Niet te verwarren met Duitse dirigent Johannes Brahms, waarvoor binnenkort een flinke fuif wordt georganiseerd: Feesten met Brahms. Nein, deze vier jonge snuiters vieren lekker hun eigen feessie. Met melodische meeslepers als Royal: ‘Tell me tell me, will you walk away when the future is made of maybes’. Plus wat meer ritmische upbeat met Feels Like Home en Backseat. Perfect voor een festivalletje hier en daar. Armen in de lucht en zwaaien maar. (Dat rijmt!) Ook goed voor die schouderbladen. Aber natürlich Johannes!

Sarah Blasko – Eternal Return

Na vijf jaar stilte, zie hier album nummer vijf. Toeval of niet; Sarah Blasko is voor eeuwig terug. De Australische ‘singer-songwritert’ zingt ook dat ze er klaar voor is. In herhaling: I Am Ready. Ze omschrijft de plaat zelf als naakt, direct, simpel en eerlijk. Of bedoelt ze zichzelf? Van ons mag ze blijven. Met haar synth pop sound en melancholische teksten werpt ze zichzelf ook nog eens voor je voeten met I Wanna Be Your Man. Zonder blaaskaak te worden.

Grant-Lee Phillips – The Narrows

‘Hoe ouder, hoe gekker’. Een Tegeltjeswijsheid die ‘Fuzzy’ Grant-Lee Philips zeker niet aan z’n cowboylaars lapt. Hij gaat al wat jaren mee en dat hoor je aan z’n wijze country sound met rockers-randje. Grote Lee komt uit California, woont in Tenessee. (Dat rijmt part two!) Dat topografische hoogstandje hoor je terug. Met nummers als Tennessee Rain krijg je zin om je trekker te pakken en het land op te rijden, met een baal stro in je mondhoek en paardenstront aan je lieslaars. Voor Smoke And Sparks heeft hij voor het gehoor nog even een slof sigaretten weggepaft. No Mercy In July van deze fijne vent, die 21 jaar geleden door Rolling Stone magazine nog werd uitgeroepen als male vocalist of the year. Zóóó 1995. Maar met The Narrows doet Grant-Lee het allesbehalve dunnetjes over op 25 april in Bitterzoet. Dit jaar nog.

Volg onze Likkebaardend Lekkere Luisterlijst-playlist op Spotify. We updaten deze wekelijks met de nieuwste, tofste en opvallendste muziek.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.