Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 10
10 MRT 2016 • Door Martine Bakker. Beeld: John Coffey door Tom Roelofs. • Meer blogs over Muziek

Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 10

Afgelopen maandag was het Internationale vrouwendag. Nu de bh’s zijn geblust en het okselhaar is geschoren, geven we vandaag wat shine aan De Man. Deze week met een luisterlijst vol dudes, een exclusieve release en vooruit, twee powervrouwen met een mannelijke bandnaam.

Ares – Beter Niet Dood (EP)

Miramar is het Spaanse woord voor zeezicht. In Amerika en Argentinië zijn er plaatsen die zo heten. Zoek je Miramar dichter bij huis? Dan kun je een dagje naar het Miramar Zeemuseum in het Friese dorpje Vledder. Of je luistert gewoon naar de nieuwe single van Ares. Zijn Miramar is donker en rauw en overladen met autotune. Noem hem de Post Malone van Holland. Een geluid waarmee Ares zijn naam, God van de oorlog, eer aan doet. Al is het maar omdat hij full on rooksignalen afgeeft in zijn video. De grammen wiet zijn niet áán te slepen. Je vindt onder andere deze track op zijn gloednieuwe EP Beter Niet Dood.

John Coffey –  A House For Thee (EP)

De band begon ooit met een naam gebaseerd op die grote, donkere, magische man uit The Green Mile. Nu heeft John Coffey het concept ‘warme dranken’ zover doorgevoerd, dat er een theelijn op de markt verschijnt. Of, nou ja, een EP waar het woord thee in zit. De mannen maken keiharde muziek, die je kunt omschrijven als het ultieme rockgeluid. Of als teringherrie. Ervaar je dat laatste? Dan staat er voor jou een akoestische versie van Relief op de EP. Voor iedereen die wel van keihard raggen houdt: ‘dit zijn de hardste en ruigste John Coffey liedjes ooit’ volgens de band. Keep calm, drink tea en dans op John Coffey. 

Joshua Hyslop – Come Away (video release)

Altijd leuk als de Likkebaardend Lekkere Luisterlijst de éérste plek is waar je een nieuwe video kunt zien. Deze week hebben we een exclusieve videorelease van Joshua Hyslop. De Canadese singer-songwriter zwierf de afgelopen drie jaar van opklapmatras naar bankstel tijdens een ongoing huiskamertour. Hij verbleef bij vele mensen en trad dan op met zijn akoestische liedjes. Die verhalen heeft hij nu vastgelegd in zijn nieuwste album In Deepest Blue. Wil je zien hoe hij in het echt zijn gitaar bespeelt? Op 17 maart staat Joshua in Tivoli Vredenburg.

Gavin James – Bitter Pill (album)

Deze Ierse singer-songwriter verraste de wereld vorig jaar met zijn hit The Book of Love. De wereld is nu klaar voor zijn debuutalbum Bitter Pill. Het is inderdaad geen zoete pil om te slikken, maar een heftige emotionele achtbaan. Een van de tranentrekkers is de track 22 met de bijbehorende deprimerende video over huiselijk geweld en pesten. Gavin werkte onder andere samen met de producer van Adele en Sam Smith, wat aangeeft met welk talent we te maken hebben. Op 9 april staat hij in Paard van Troje en op 10 april in Paradiso. Heb je nog wat vastzittend verdriet om te verwerken? Kom dan een lekker potje janken.

Haty Haty – High as the sun (album)

Laten we je even uit je neerwaartse spiraal trekken. Dat kan met de elektronische tonen van Haty Haty. Het project is een samenwerking tussen singer-songwriter Blaudzun en producer David Douglas. Haty Haty is vernoemd naar het Indonesische woord voor hart, ‘hati’. Ze dragen allebei een warm hart voor indie en elektronica en die fusie zorgt voor een uniek geluid. Run-stop-non-stop-belly-flop is - fantastische tracknaam – is een nummer om van te genieten, terwijl je aan het zwembad ligt te chillen. Vrijdag lees je meer over dit duo in het interview dat ze hielden met CJP.  

Lucius - Good Grief (album)

Klinkt als een duivels horrorkind, is een vijfkoppige band uit New York. De leadzangeressen zijn vriendinnen maar lijken een tweeling. Zo hebben ze de ene keer allebei een oranje hanenkam en dan weer blonde lokken. Jess Wolfe en Holly Laessig ontmoetten elkaar op school en trokken vervolgens samen in een oud Victoriaans huis inclusief vintage opnamestudio. Nu bestaat de band uit vijf muzikanten en maken ze samen indiepopliedjes vol dynamische samenzang, percussie en gitaren. Born again teen is super catchy en Turn it around klinkt als No Doubt, St Vincent en Wild Belle die samen in een meidengroep zitten.

Volg onze Likkebaardend Lekkere Luisterlijst-playlist op Spotify. We updaten deze wekelijks met de nieuwste, tofste en opvallendste muziek.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.