Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Daten voor excentriekelingen
22 MRT 2016 • Door Janet Lie • Meer blogs over Theater

Daten voor excentriekelingen

Dating-apps als Tinder en Happn zijn passé, want iedereen en zijn moeder zit er nu op. Gelukkig bestaan er genoeg nieuwe, weirde manieren om je wederhelft te vinden.

De nieuwe voorstelling Honger van theatergroep de Fantasten draait om onze dierlijke lusten en de oneindige zoektocht naar de ideale partner. Door technologische ontwikkelingen en slimme matchmakers is deze queeste nu makkelijker dan ooit. Omdat er duizenden dating-opties zijn, vroegen wij ons af welke manieren om de ware te vinden nog níet bestaan. Kun jij raden welke dating-services echt zijn en welke we uit onze duim hebben gezogen? Onderaan de pagina staan de antwoorden. Let’s go!

1. Feromoonfeestjes

Voor de degenen die sliepen of afgezonderd cartooneske piemels zaten te tekenen tijdens biologieles: feromonen zijn chemische stoffen die onze lichamen afscheiden tijdens het zweten. Jouw klamme oksels zijn verleidingskannonnen die (onbewust) potentiële partners op dierlijke wijze aantrekken. Douchen en deo opdoen voor een date is dus jezelf cockblocken, aangezien je je primitieve sekslucht door het putje spoelt. Voor feromoonfeestjes slaap je van tevoren drie nachten lang in een (schoon) wit T-shirt, zodat het katoen jouw natuurlijke vocht optimaal opneemt. Daarna laat je het kledingstuk broeien in een doorzichtige plastic zak. Op het feromoonfeestje ruik je aan de andere zakken tot je eentje vindt die jou opwindt. Daarna word je gekoppeld aan de bijbehorende liefdespanter om hopelijk nog meer lichaamssappen mee uit te wisselen.

2. Datingsite voor geesten

Iedereen gaat ooit dood. Tenzij de liefde van je leven tegelijkertijd met jou sterft á la Romeo en Julia, is de kans groot dat je in het hiernamaals alleen ronddwaalt. Je nog levende crush lastigvallen wordt lastig. Bij elk lief briefje of roos die je achterlaat rent die persoon gillend weg, om zich vervolgens te laten opsluiten in een separeercel. Maar dat je bent overleden betekent niet dat je tot in de eeuwigheid single hoeft te zijn: er is een datingsite speciaal voor overledenen. Deze site doet niet aan leeftijdsdiscriminatie: ook al ben je 1000+ jaar, iedereen verdient liefde. Je kunt aangeven hoe je dood ging (verschrikkelijk, mysterieus, tragisch of plotseling) en daar alvast iets gemeenschappelijks in vinden.

3. Datingshow met papieren zakken

In het selfietijdperk waarin uiterlijke perfectie de norm is, biedt dit reality-programma het tegenovergestelde van oppervlakkige Tinder-dating. Je leeft tijdelijk met andere singles op een eiland, waar iedereen een papieren zak over zijn of haar hoofd moet dragen. Op die manier koppel je je los van schoonheidsidealen en leer je elkaars innerlijke pracht kennen. Je voert opdrachten uit, zoals bikiniworstelen en stukken avocado van elkaars lichaam eten. Je mag friemelen en flikflooien, zolang de zak op blijft. Dit wordt allemaal streng in de gaten gehouden door de producers. Net zoals in elk reality-programma is er veel hysterisch drama, ruzie en een overdosis mentale inzinkingen. Alleen ziet iedereen eruit als een boodschappen tas.

Maar eigenlijk gebeurt dit.

4. Dealbreaker-app

Je hebt een hekel aan techno en mensen die aan crossfit doen (nog erger: die er meer over práten dan het doen). Of je vindt juist dat alle muziekgenres behalve techno als vocale gif klinken en je hebt een hekel aan couch potatoes. Niet iedereen heeft een duidelijk beeld van wat ze in een partner zoeken, de meesten weten vooral wat ze níet willen. Met deze app vul je jouw grootste dealbreakers in en door middel van algoritmes word je gekoppeld aan potentiële vlammen die hetzelfde verfoeien als jij. Want wat is er romantischer dan met iemand dezelfde vurige haat delen?

5. Souffleur-app

Je bent op een date, maar het loopt nogal stroef. Door de zenuwen laat je per ongeluk een schrille scheet en verdoezel je dat door hard te lachen. Elk gesprekonderwerp dat je aansnijdt is nog droger dan het voorgaande en het zweet breekt je uit. Het is handig als je vrienden onder de tafel kruipen en tips kunnen geven, alsof je een Shakespeareaanse toneelspeler bent die door een souffleur wordt toegefluisterd. Met deze app stream je jouw date live voor vrienden en familie, zodat zij jou direct kunnen coachen. En vooral waarschuwen als je vinger weer onbewust in je neus zit. Dat je de privacy van jouw date schendt, is een gesprek voor een andere dag.

6. Racisten-scanner

De beginfase van daten is het leukst, wanneer je alles over elkaar leert kennen. Dolverliefd pel je de ander als een ui tot je bij de kern komt. Maar na een tijd merk je dat jouw nieuwe partner opvallend vaak over ‘die buitenlanders’ en ‘het pure ras’ praat. Wanneer er een nieuw asielzoekerscentrum in de buurt wordt gebouwd en je date in de frontlinie staat met swastikavlaggen en bakstenen, weet je dat je een fout hebt gemaakt. Met de Racisten-scanner vind je door middel van een naam en een gezichtsherkenner alle racistische berichten die iemand op social media en fora heeft gepost. Met keywords als ‘vol = vol’ of ‘alle zwarte pieten terug naar hun apenland’, weet je in no time wat voor vlees je in de kuip hebt.

Het had zo mooi kunnen zijn.

(Scroll naar beneden voor de antwoorden)

 

 

 

 

 

 

Antwoorden: 1) Waar 2) Waar 3) Niet waar 4) Niet waar 5) Waar 6) Niet waar 

De Fantasten touren vanaf 24 maart met de voorstelling Honger. Klik hier en zie hoeveel CJP-korting je krijgt in ieder theater.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.