Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
CJP's Cultuurknallers Week 13
28 MRT 2016 • Door Janet Lie. Beeld: The Robert Glasper Experiment • Meer blogs over Muziek Film Theater Expo Lezen

CJP's Cultuurknallers Week 13

Ga hard met John Coffey, chill met Boeddha, of dompel jezelf onder in surrealistische kunst en theater. Jouw cultuuragenda zit deze week weer bomvol wonderlijke trips.

Muziek

28 maart: The Robert Glasper Experiment
Grammy-winnende pianist Robert Glasper, die af en toe met Kendrick Lamar chillt, serveert een salade van jazz, hiphop en gospel. Met een elektronisch sausje om het af te maken.
Doornroosje, Nijmegen // 20% CJP-korting // Meer info

1 april: Jack Parow
Zuid-Afrikaanse rap met brutale teksten. De rapper met een dikke snor die zichzelf 'de koning van de trailerpark noemt, straalt zoveel sleaze uit, dat ‘fout’ nog nooit zo goed heeft gevoeld.
Metropool, Hengelo // € 2,50 CJP-korting // Meer info

2 april: John Coffey
De dynamische rockers, die vorig jaar honderdvijftig shows speelden, zijn niet kapot te krijgen. Je kunt het bloed, zweet en de tranen bijna proeven. Gelukkig van dat 'bijna'.
Podium ‘t Beest, Goes // € 2,- CJP-korting // Meer info

3 april: A Very Headway Sunday
Minifestival met progressieve rock- en metalbands van eigen bodem. Er wordt bovendien eten geserveerd, zodat je nieuwe energie hebt om te moshen alsof je leven ervan afhangt.
Duycker, Hilversum // € 2,- CJP-korting // Meer info

Film

Moonwalkers
Plottwist: wat als de maanlanding decennialang een hoax bleek te zijn, die door Stanley Kubrick is geregisseerd? Plottwist in een plottwist: wat als het niet door Kubrick, maar zijn dubbelganger is gedaan? Voor de liefhebbers van complottheoriën.

Experimenter
Gearresteerde nazi’s gaven na de Tweede Wereldoorlog aan dat ze ‘slechts orders opvolgden’. Slap en waardeloos excuus? Deze film biedt een kijkje in het Milgram-experiment, dat in 1961 liet zien dat het menselijke geweten op een enge manier te ondermijnen is.

Land of Mine
Nog een film over post-WOII tragedies. In 1945 moeten jonge, ongetrainde soldaten met hun blote handen mijnen opruimen die door de Duitsers geplaatst waren. CJP geeft kaarten weg voor dit drama.

The Russian Woodpecker
De verlaten stad van Pripyat na de Tsjernobyl-kernramp inspireerde vele horrorfilms. Maar wat is er nou echt gebeurd?

Afhankelijk van de bioscoop krijg je tot € 2,50 korting met je CJP-pas.

Expo

Chris Berens: Een moderne Jeroen Bosch
Surrealistische kunst, waarvan we niet weten of we het willen knuffelen of dat het angstaanjagende nachtmerries oplevert. Hoe dan ook: Berens trekt je in een sprookjeswereld waar enorme hoeveelheden psychedelica niet tegenop kunnen boksen.
Museum Jan Cunen, Oss // € 1,50 CJP-korting // Meer info

Chris Berens Moorland (2012, foto Jaski Art Gallery).

De Boeddha
Het boeddhisme is meer dan kitscherige Xenos-beeldjes voor huisvrouwen die zich ‘he-le-maal zen’ willen voelen, terwijl ze een wierrookstokje van de Blokker aansteken. Wees geen cultureel barbaar en steek iets op tijdens deze tentoonstelling.
Museum Volkenkunde, Leiden // € 1,- CJP-korting // Meer info

Erasmus de clown
Tracy Mackenna en Edwin Janssen maakten hun zoon Erasmus op als clown en schoten er filmpjes van. Normaal verdwijnen dit soort beelden op zolder, maar nu is de knul met zijn dikke laag make-up voor iedereen te bewonderen in deze expo.
Chabot Museum, Rotterdam // € 4,- CJP-korting // Meer info

Cally Spooner: And you were wonderful, on stage
Het spektakel van een musical-productie wordt gecreeërd in deze installatie. De cast en crew zijn onderdeel van het kunstwerk, waardoor je middenin het proces zwerft. Een performance over een performance dus.
Stedelijk Museum, Amsterdam // 50% CJP-korting // Meer info

Theater

28 maart: Alice in Wonderland
Volgt het witte konijn naar een theatrale (kindvriendelijke) LSD-trip. De live popmuziek geeft een extra dimensie aan het overbekende verhaal van Lewis Carroll, waar de thee altijd heet is en de pratende dieren brutaal zijn. 
Stadschouwburg, Amsterdam // € 5,- CJP-korting // Meer info

31 maart: Javier Guzman: Absurd verlicht
Enfant terrible van het Nederlandse cabaret fileert het dagelijkse leven, met anekdotes die elkaar vurig opvolgen. Guzman geeft zichzelf nogmaals bloot in zijn zevende show. Mooi, want onze lachspieren zijn nog niet afgetraind.
Schouwburg De Kring, // € 7,50 CJP-korting // Meer info

1 april: Soundos: Geboren met ervaring
De Marokkaans-Nederlandse stand-up comedian Soundos El Ahmadi staat met haar derde voorstelling op de planken. Ze maakt grappen over haar afkomst en de discriminatie die ze heeft meegemaakt. Hiermee doorbreekt ze alle allochtonenclichés als een baas.
Theater Zuidplein, Rotterdam // € 1,50 CJP-korting // Meer info

2 april: De zender
Op tv kunnen mensen plastische chirurgie winnen, vallen dikke mensen af voor ons vermaak en zuipen jongeren zoveel totdat ze 'korsakoff' niet meer kunnen spellen. Dit toneelstuk belicht de duistere zijde van de televisiewereld, met in de hoofdrol: een man die zijn zelfmoord live op tv aankondigt en een kijkcijferhit wordt.
Toneelschuur, Haarlem // € 2,- CJP-korting // Meer info

Lezen

3 april: Paradisolezing door prof. dr. Cees J.N. Buisman
Naast groene energie is er nu een nieuwe manier om Moeder Aarde te redden: blauwe energie. Dit wordt aangewakkerd door zout met zoet water te mengen, wat zo simpel is dat we er stroomstotende tranen van krijgen.
Paradiso, Amsterdam // € 7,- CJP-korting // Meer info

Hans Dorrestijn: De kunst van het Lijden
Tentoonstelling over de veelzijdige schrijver en cabaretier. Van Sesamstraat-liedjes tot een autobiografie over zijn opname in een psychiatrische instelling: Hans doet het allemaal. Bij de tentoonstelling wordt een gelijknamig boek over zijn leven uitgegeven.
Letterkundig Museum // € 1,50 CJP-korting // Meer info

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.