Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
CJP's Cultuurknallers Week 12
21 MRT 2016 • Door Janet Lie. Beeld: Batman v Superman: Dawn of Justice. • Meer blogs over Muziek Film Festival Theater Expo Lezen

CJP's Cultuurknallers Week 12

Deze week duik je in de Belgische rockscene. Superman en Batman vechten het gewelddadig uit voor jouw vermaak, we gaan diep in op Sartre’s existentialisme en je schrijft, als een echte woordkunstenaar, tot in de late uurtjes.

Muziek

23 maart: Saul Williams
Als Trent Reznor en Black Sun Empire muziek met jou willen maken, weet je dat je het hebt gemaakt. Creatieve duizendpoot Saul Williams laat spoken word poetry naadloos overvloeien in experimentele hiphop.
Paard van Troje, Den Haag // € 2,50 CJP-Korting // Meer info

24 maart: Mbongwana Star
Acht straatmuzikanten uit Congo, waarvan vier in een rolstoel, laten zien dat alles mogelijk is. Hun originele mix van donkere electro-beats en traditionele Congolese muziek nemen je mee in een andere dimensie.
BIRD, Rotterdam // € 4,- CJP-Korting // Meer info

26 maart: philharmonie zuidnederland: Passioneel van klassiek naar romantiek
Op haar negende gaf pianiste Lise de la Salle haar eerste concert. Op die leeftijd lagen wij nog kwijlend op de bank Spongebob te kijken. Samen met dirigent Douglas Boyd, zwaargewicht in de klassieke muziekwereld, wekt ze Schubert en Beethoven tot leven.
De Domijnen, Sittard // € 9,60 CJP-Korting // Meer info

27 maart: Sonic Soirée #43: The Germans (BE) + Echo Beatty (BE)
De hedendaags Belgische rockscene wordt goed vertegenwoordigd door de noise-rock van The Germans en de duistere soulful sound van Echo Beatty.
Brakke Grond, Amsterdam // € 2,- CJP-korting // Meer info

Film

25 maart: Reggea Vibrations: Art Connect
Hartverwarmende docu over arme jongeren in Trinidad en Tobago, die weer hoop in het leven krijgen wanneer ze meedoen aan een kunstproject.
De Balie, Amsterdam // € 1,50 CJP-Korting // Meer info

Where to Invade Next
Michael Moore, levende nachtmerrie van conservatief Amerika, komt met een nieuwe satirische docu. Dit keer wil hij de Amerikaanse vlag in Europese landen planten en nieuwe kolonies stichten.

Batman v Superman: Dawn of Justice
De superhelden-personas van Bruce Wayne en Clark Kent worden tegen elkaar opgezet als vechthonden. Deze testosteronkanon van een film is geen exclusieve gentlemen's club, want DC's meest iconische superheldin Wonder Woman is voor het eerst te zien op het witte doek.

Bang Gang (A Modern Love Story)
Franse tieners doen alles wat God verboden heeft tijdens hete zomerfeestjes. The shit hits the fan als hun seksuele escapades op social media belanden.

Afhankelijk van de bioscoop krijg je tot € 2,50 korting met je CJP-pas.

Expo

22 maart-11 april: 5 jaar oorlog in Syrië
Dagelijks wordt er in de media en in de politiek over, maar nauwelijks mét Syrische vluchtelingen gepraat. Tijd voor een expositie die een stem geeft aan degenen die hem door geweld hebben verloren.
Humanity House, Den Haag // € 3 ,- CJP-korting // Meer info 

Hold Your Beliefs Lightly
Kunstenaar Grayson Perry, die soms als zijn drag queen-persona Claire door het leven gaat, is een heuse popster voor Engelse kunstliefhebbers. Elton John heeft een echte Perry-vaas in zijn bezit en nu kan ook jij het werk van deze excentriekeling bewonderen.
Bonnefantenmuseum, Maastricht // € 6,- CJP-korting // Meer info

In mijn verzamelingen kan ik wonen
Lies Ros verzamelt alles waar mensen geen waarde aan hechten en maakt er een tentoonstelling van. Hoarding is ook een kunst.
Boijmans, Rotterdam // € 2,50 CJP-korting // Meer info 

Kunst aan het Spaarne
De gulheid van kunstverzamelaar Bart Spoorenberg, die al jaren werken schenkt aan Teylers, wordt gevierd met een grote collectie tekeningen van nog levende kunstenaars.
Teylers Museum, Haarlem // € 4,50 CJP-korting // Meer info

Lagoon door Rinke Nijburg, 2008. (Beeld: Teylersmuseum.nl)

Theater

Ooit
Tijden vliegen voorbij en voor je het weet zit je in het verzorgingstehuis te klagen over de prijs van gehakt. Twee ooit wereldberoemde zussen proberen om te gaan met vergane glorie en de horror van het ouder worden.
Theater Bellevue, Amsterdam // € 2,- CJP-korting // Meer info

24 maart: Grenzeloos
De in Marokko geboren cabaretier Omar Ahaddaf vertelt op hilarische wijze over zijn missie om ‘allochtoon te worden’.
Orpheus, Apeldoorn // € 2,50 CJP-korting // Meer info

25 maart: Sartre zegt sorry
Laura Dolron is verliefd op bad boy (en dode) filosoof Jean-Paul Sartre, maar zijn existentialistische theorieën maken teveel kapot. Scherpe analyse over hetdoorgeslagen individualisme in onze generatie en de angst om te falen.
Theater aan het Spui Zaal 3, Den Haag // € 3,50 CJP-korting // Meer info

26 maart: Je suis Ali
Love him or hate him: iedereen heeft wel een mening over Ali B. In zijn vurige onemanshow over Zwarte Piet, discriminatie en de vluchtelingenstroom maakt hij de tongen flink los.
De Flint, Amersfoort // € 2,- CJP-korting // Meer info

Lezen

26 maart: The Writer’s Guide (To The Galaxy): The Night Shift
Sta op om drie uur ’s middags, verwarm de pizza om zes en zet de zoveelste pot koffie klaar om negen. Ploeter daarna als een echte schrijver tijdens de nachtelijke uurtjes in deze workshop.
Me We, Rotterdam // € 5,- CJP-korting // Meer info

26 maart: Zia Haider Rahman over 'Hyphenated Identities'
Nederland is een smeltkroes van culturen en etniciteiten. In deze lezing gaat schrijver Zia Haider Rahman diep in op de identiteit van migrantenkinderen in Nederland en de rest van Europa.
De Balie, Amsterdam // € 1,50 CJP-Korting // Meer info

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.