Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
CJP's Cultuurknallers Week 11
14 MRT 2016 • Door Janet Lie - Beeld boven: Les Innocentes • Meer blogs over Muziek Film Festival Theater Expo Lezen

CJP's Cultuurknallers Week 11

Deze week regent het festivals en bounce je op verse hiphop van Nederlandse bodem. Ook ga je gratis naar opera's zoals Bruce Wayne, maar hopelijk zonder moord aan het einde van de avond. 

Muziek

15 maart: ONVERSNEDEN: Yung Internet, Quirinus x Ashi, Kollin
Puur en onversneden Hollandse hiphop waar zelfs de grootste hater van Nederlandstalige muziek hard op gaat.
Sugarfactory, Amsterdam // € 2,50 CJP-korting // Meer info  

17 maart: Bombay + Canshaker Pi
Gruizige indierock die doet denken aan een kelderfeest met Sonic Youth en Pixies. Was je naam maar Trevor, terwijl je met lange wapperende blonde haren op je skateboard wegrolt.
Patronaat Haarlem // € 1,- CJP-korting // Meer info

18 maart: Tutu Puoane sings Joni Mitchell
De levende legende Joni Mitchell omschreef muziek ooit als ‘fluid architecture’. De Zuid-Afrikaanse/Belgische zangeres Tutu Puoane bouwt Mitchell’s muziek en poëzie om tot moderne jazzy covers.
De Doelen, Rotterdam // € 10,- CJP-korting // Meer info 

19 maart: B-Movie Orchestra + Movie Bingo
Genieten van B-films uit de jaren zestig en zeventig voelt fout en lekker tegelijk, zoals het uitknijpen van een puist. Je verdrinkt in niet-ironische ‘oohs’ en ‘aahs’ tijdens deze ode aan de kitschy soundtrack.
Podium ’t Beest, Goes // € 2,- CJP-korting // Meer info

Festival

15-25 maart: Opera Forward Festival
Opera saai? Mais non, het is de nieuwe electroindiefolkpopstep. Helemaal mooi voor de skere stakkers: als CJP’er mag je gratis naar de Hosted Nights.
Diverse locaties in Amsterdam // Tot € 146,- CJP-korting // Meer info

16-19 maart: Tilt Festival
Staan je ogen permanent in slakkenblik op je smartphone gericht? Ontkoppel je brein dan van deze digitale gevangenis en laat het weer ademen op dit literaire festival.
Diverse locaties in Tilburg // € 5,- CJP-korting // Meer info

Film

18-26 maart: Movies That Matter Festival
Confronterende cinema over Duitse neonazi’s, Cubaanse transgenders, homoseksuele moslims in Saoedi-Arabië en genocides. Je first world problems zijn nog nooit zo onbelangrijk geweest.
Diverse locaties in Den Haag // € 2,-CJP-korting // Meer info

16-20 maart: Holland Animatie Film Festival
Animatie is een ondergewaardeerde filmgenre. Dompel jezelf onder in deze nuchtere drugstrip van experimentele films, installaties en korte films.
Diverse locaties in Utrecht // € 1,- CJP-korting // Meer info

Les Innocentes
Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een Pools klooster vol zwangere nonnen, na de verkrachtingen door Soviet-soldaten. Melancholische film over een land, dat probeert om te gaan met de nasleep van een naoorlogse trauma.

In Your Arms
Loner Maria en de verlamde Niels worden verliefd. Wat je noemt een ongemakkelijke timing, want ze zijn op weg naar Zwitserland zodat de verlamde Niels legaal euthanasie kan plegen.

Afhankelijk van de bioscoop krijg je tot € 2,50 korting met je CJP-pas.

Expo

17 maart: Opening van het Outsider Art Museum
Kunstenaars die aan de rand van de maatschappij staan vanwege een fysieke of psychische beperking laten zien dat ze alles behalve ‘zielig’ zijn.
Hermitage Amsterdam // € 3,- CJP-korting // Meer info 

Philippe Halsman - Astonish Me!
Fotograaf Philippe Halsman (1906-1979) rookte sigaren met grootheden als Salvador Dalí en Alfred Hitchcock. Zie zijn surrealistische werk en fantaseer over existentiële chillsessies met dit gezelschap.
Kunsthal Rotterdam // € 6,- CJP-korting // Meer info

Alfred Hitchcock (Foto: ©Philippe Halsman Archive)

Welcome To The Imagesphere
Analoog is dood. We weten het allemaal, hoe graag de hipstermens ook met zijn analoge camera en typemachine loopt te pronken. Tijdens deze expo over het pre-digitale tijdperk, mag je klagen over ‘hoe alles vroeger beter was, de lucht nog schoon en porno nog vies’.
Moti Museum of the Image, Breda // 50% CJP-korting // Meer info 

19 maart-26 juni: If this is true… 10.000 km door Amerika op een motor
De karakteristieke koppen die portretfotograaf Robin de Puy tegenkwam op haar roadtrip door Amerika staren je aan als een arrogante verkoper in de Bijenkorf.
Fotomuseum Den Haag // € 2,- CJP-korting // Meer info

Theater

10 maart-24 april: Amandla! Mandela
Mandela vocht eenentwintig jaar tegen Apartheid, werd zevenentwintig jaar gevangen gehouden en drie jaar na zijn vrijlating de eerste zwarte president van Zuid-Afrika. Hij staat hoog op de lijst van 'mensen die beter zijn dan jij', wat zingend wordt benadrukt in deze musical.
DeLaMar Theater, Amsterdam // 50% lastminute CJP-korting // Meer info

17 maart: Holland Dance: Talent on The Move
De crème de la crème van Codarts Rotterdam strijkt neer in Amstelveen en weet een mooie blend van verschillende choreografiestijlen neer te zetten.
Schouwburg Amstelveen // € 9,50 CJP-korting // Meer info

17 en 19 maart: New Kids On The Gracht
Improvisatie sketches door een internationale groep van theatermakers en stand-up comedians, die integreren in het woeste Amsterdamse stadsleven.
Boom Chicago, Amsterdam // 50% lastminute CJP-korting // Meer info

18 en 19 maart: Bronx Gothic
Puberen is klote en al helemaal als je in de ruige buurt The Bronx in New York opgroeit. Okwui Okpokwasili verwerkt haar adolescente jaren in deze rauwe performance.
Rotterdamse Schouwburg // € 6,- CJP-korting // Meer info

Okwui Okpokwasili (Foto: Rotterdamseschouwburg.nl)

Lezen

19 maart: Boekenbal voor Lezers
Je mag misschien niet naar het échte Boekenbal, maar gelukkig is er het Boekenbal voor Lezers. Omdat luisteren naar de meester van de zwartgalligheid Maarten van Rossem al een feest op zich is.
Concertgebouw de Vereeniging, Nijmegen // € 10,- CJP-korting // Meer info

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.