Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
CJP's Cultuurknallers week 10
07 MRT 2016 • Door Janet Lie - Beeld boven: Belgica • Meer blogs over Muziek Film Theater Expo

CJP's Cultuurknallers week 10

Deze week dans je vunzig op deuntjes en duik je in de wereld van het Vlaams hedonisme. Ook ga je je lachspieren trainen met stand-up comedian Daniël Arends en loop je op de catwalk regelrecht naar de 17e eeuw.

Muziek

9 maart: Pablo Nouvelle
Geïnspireerd door de Nouvelle Vague films uit de jaren zestig, creërde de Zwitserse Fabio Friedli zijn alter-ego Pablo Nouvelle. Deze muzikant/filmmaker mixt moderne electro met ouderwetse soul en gooit er tijdens live-optredens nog een paar analoge instrumenten in als topping.
Paradiso, Amsterdam // € 2,50 CJP-korting // Meer info

10 maart: Sue The Night (Solo) & RAVVEL
Op deze intieme avond voelt het alsof je bent uitgenodigd voor een geheim feestje van Blondie en Fleetwood Mac. De Nederlandse band Sue The Night struinde vorig jaar menig festivals af en zal nu liedjes spelen van hun debuutalbum MOSAIC. Ze worden vergezeld door de duistere elektronische sound van zangeres RAVVEL.
Bird, Rotterdam // Tot € 5,50 CJP-korting // Meer info

11 maart: Lil’ Kleine
De megasuccesvolle rapper Lil’ Kleine heeft zich inmiddels in de hoofden van menig pubers en hun ouders genesteld. In het Paard van Troje zal de schepper van Stripclub en Drank & Drugs een drie uur durende show geven. Als Den Haag de volgende dag niet compleet van de kaart wordt geveegd, dan weten wij het ook niet meer.  
Paard van Troje, Den Haag // € 2,50 CJP-korting // Meer info

12 maart: Vunzige Deuntjes
Schuur tot je billen eraf vallen op klassieke R&B, hiphop en dancehall. Trek je mooiste witte broek aan, laat je overhemd open hangen, neem een ventilator mee en voel je net R. Kelly. Vunziger dan dat en we moeten zelfcensuur plegen.
Patronaat // € 1,- CJP-korting // Meer info

Film

Room
Huiveringwekkende film over de 5-jarige Jack die sinds zijn geboorte met zijn moeder (Brie Larson) in een schuur leeft. Hij begrijpt niet dat ze gevangen worden gehouden door haar verkrachter en dat er buiten de schuur een hele wereld is. Totdat hij op een dag met zijn moeder weet te ontsnappen.

Belgica
Frank en Jo runnen het extreem succesvolle rockcafé Belgica in het Vlaamse Gent, dat vele excentrieke klanten binnen hengelt. Regisseur Felix van Groeningen (The Broken Circle Breakdown) toont de hedonistische excessen van de broers tot in de ranzigste details. Het Belgische electroduo Soulwax levert de soundtrack en zorgt voor een mentale moshpit.

10 Cloverfield Lane
Een jonge vrouw wordt wakker in de kelder van een man, die zegt dat de wereld is vergaan. Maar is dit ook zo? Producer J.J. Abrams noemt de film een 'spiritueel vervolg' op de sci-fi monsterhit Cloverfield uit 2008. Tot voor kort wist niemand van dit project af, alsof het door aliens hierheen is gestuurd.

Préjùdice
Cédric heeft een vorm van autisme, is werkloos en woont nog bij zijn ouders. De relatie met zijn familie is alles behalve rooskleurig en wanneer zijn zus tijdens een familiediner vertelt dat ze zwanger is, komen de opgekropte gevoelens tot ontploffing.

Afhankelijk van de bioscoop krijg je tot € 2,50 korting met je CJP-pas.

Expo

12 maart: Fotografieworkshop exclusief voor CJP’ers
Kijk je wel eens naar de overbelichte foto’s van Terry Richardson en denk je “dat kan ik beter”? Foam organiseert een speciale workshop voor iedereen de kunst van fotografie wil beheersen. Normaal betaal je € 50,- maar omdat je lief bent en een CJP-pas hebt hoef je maar € 20,- te betalen.
FOAM, Amsterdam // € 30,- CJP-korting // Meer info

Catwalk
Birkenstocks en witte leggings lijken inmiddels onmisbare mode-items te zijn in de Nederlandse cultuur. Gelukkig was dat vroeger wel anders. Op een immens lange catwalk krijg je de Nederlandse mode van 1625 tot 1960 te zien, ver voordat het eerste pittige kapsel werd gesignaleerd in het straatbeeld. Op 17 maart is een speciale editie van CJP Serveert!
Rijksmuseum, Amsterdam // 50% CJP-korting // Meer info

De Maakbare Mens
Depressies en lichamelijke beperkingen worden vaak gezien als ‘gek’, ‘raar’ en ‘zielig’. Maar onderscheiden beroemdheden zich niet juist omdat ze op deze manier anders zijn? In deze expo kruip je in de hoofden van grote kunstenaars als Edvard Munch en Vincent van Gogh, die van hun mentale ziektes inspirators maakten. De expo is tot 10 maart te zien.
Dolhuys, Haarlem // € 2,50 CJP-korting // Meer info

Transmission
Het algemene verhaal dat over transgenders wordt geschept is: iemand wordt geboren in het verkeerde lichaam, ondergaat een operatie, en is nu gelukkig. Volgens veel mensen die transgender zijn is dit een enorme versimpeling. Deze fototentoonstelling geeft een podium aan hun eigen, unieke verhaal.
Amsterdam Museum // € 2,50 CJP-korting // Meer info

Miep (Foto: Koos Breukel)

Theater 

9 maart: In mijn hoofd ben ik een dun meisje
De media voedt ons al sinds mensheugenis valse beelden van lichamelijke perfectie.  In dit drama proberen een stel pubers zich los te maken van schoonheidsidealen, wat moeilijker wordt gemaakt door de hedendaagse selfiecultuur. 
Toneelschuur Haarlem // € 4,- CJP-korting // Meer info

9 maart t/m 10 april: Pippin 
Een blend van Cirque du Soleil en Broadwaymusicals. Hoofdpersoon Pippin wil de zin van het leven vinden door zijn leven te wagen in het leger, en te experimenteren met seks, drugs en rock’n roll. Op 25 en 26 maart biedt CJP een exclusieve avond voor pashouders.
Carré Amsterdam // tot 40% lastminute CJP-korting // Meer info

10 t/m 12 maart: Daniël Arends
Opgepast: tijdens het zien van Daniël Arends nieuwe show Carte Blanche kunnen er ongelukken ontstaan door te hard gieren en brullen. Wij zijn niet verantwoordelijk voor eventuele gekneusde ribben, extreme buikpijn of het stikken in je eigen speeksel.
De Kleine Komedie, Amsterdam // 50% CJP-korting // Meer info

11 maart: Hartstocht
Wil je een andere vorm van drama zien dan Keeping up with the Kardashians? Geïnspireerd door Hitchcock en Who’s Afraid of Virginia Wolf nemen de acteurs in Hartstocht je mee in een avond vol passie, spanning en bedrog. Probeer niet van het puntje van je stoel te vallen.
Koninklijke Schouwburg Den Haag // € 5,- CJP-korting // Meer info

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.