Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 6
11 FEB 2016 • Door Martine Bakker. Beeld: www.aafkeromeijn.nl • Meer blogs over Muziek

Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 6

Muzikale statements over politiegeweld, tegenover dansbare tunes met de stripclub als onderwerp. De input is weer lekker divers. Deze week luisteren we o.a. naar: Dan San, Lil’ Kleine en Beyoncé. 

Aafke Romeijn – Je doet je best maar (album)

Ja, je doet inderdaad je best maar. Net zoals Aafke deed. Normaal gesproken denk je dan, ‘ah wat lief, ze heeft haar best gedaan’, maar is het resultaat helemaal kut. Dat is niet het geval bij Aafke. Sterker nog: Je doet je best maar is eigenzinnig, herkenbaar en eerlijk. Haar Nederlandse teksten (ze was niet voor niets docent Nederlands) zijn ware gedichten, gezongen op de vibraties van analoge synthesizers. M/V is de eerste single en een soort If I were a boy van Beyoncé, maar dan Nederlands. Aafke verwondert zich over het mannelijke leven in deze retro-video: in het donker naar huis lopen, een snor dragen, het laatste woord hebben. Tsja, iedereen zou toch wel eens willen testen hoe het is als je van het andere geslacht bent?

Dan San - Shelter (album)

Mensen die afgelopen weekend bij Grasnapolsky waren, weten het: de liedjes van Dan San zijn de soundtrack voor kleine geluksmomenten. Op zondagochtend was de karakteristieke streepjesvloer van Radio Kootwijk bezaaid met zittende mensen, die dromerig naar de musicerende Belgen keken. Nummers die klinken alsof Fleet Foxes en Grizzly Bear duelleren, terwijl je in op de rug van een wild zwijn over de Veluwe galoppeert. Was je er niet bij? Luister dan het kersverse album Shelter en waan je in dezelfde sprookjesachtige sferen.

Lissie – My wild west (album)

Fans van de Netflix-serie Nashville, deze is voor jullie! De Amerikaanse singer-songwriter Lissie woonde een tijdje in sterrenparadijs Californië, maar miste het Wilde Westen (waar ze oorspronkelijk vandaan komt). Logisch: wie wil er nou niet in kleine barretjes akoestisch optreden voor country-liefhebbende rednecks? Dus besloot ze terug te verhuizen en een hele rits nieuwe liedjes op te nemen met het karakteristieke Nashville-gevoel. Country-achtige folky poprock, heet dat ook wel. My wild west is haar derde studio-album en bij ieder nummer ben je er meer van overtuigd dat rode cowboylaarzen perfect zijn om 24/7 te dragen. 

Lil’ Kleine – WOP (album)

Je kent hem gegarandeerd van de gigahit Drank & Drugs, waarmee hij afgelopen zomer, samen met Ronnie Flex, niet was weg te denken bij een geslaagde feestavond. Nu komt hij met een eigen plaat genaamd WOP. Verwacht liedjes over stripclubs, drugs, geld, vriendschap, liefde en het awesome leven dat de jonge rappers leven met hun bak aan succes. De eerste single, Niet omdat het moet, is wederom een zomerhit. Wil je die vibe nu al beleven? De komende weken gaat Lil’ Kleine op tour met onder andere zijn special guests Ronnie Flex, Broederliefde en SFB. In het voorprogramma staan Bokoesam en Jonna Fraser. Oké, eigenlijk is heel New Wave dan dus compleet.

Rina Mushonga – EP

Rina werd geboren in India en woonde in Londen én Zimbabwe met haar Nederlands/Zimbabwaanse ouders. Tegenwoordig is haar thuisbasis Amsterdam. Die mix aan culturen voel en hoor je. Rina maakt een combinatie van indie, pop, rock, folk en afropop. Na debuut The Wild, The Wilderness hoor je nu haar tornado van een stem op een gloednieuwe EP. Bullet en Drive zijn onze favorieten, want deze liedjes gaan over menselijke interactie en emoties. Voor liefhebbers van Bon Iver, Jessie Ware, Flume en Seinabo Sey.

Beyoncé – Formation (single)

Niet zo catchy als Single ladies of Crazy in Love, maar man: dit is een statement. ‘I dream it, I work hard. I grind ‘til I own it,’zingt de koningin der feminisme. Of zoals een Rwandese Facebook-vriendin van ondergetekende schrijft: ‘Run the world was a female anthem...now, this right here, this right here is a Black Female Anthem!’ Toch herkent ondergetekende (gewoon afkomstig uit Zeewolde) zichzelf ook hierin: ‘Never take the country out me’. Formation is een powersong die stimuleert om hard te werken: ‘I just might be a black Bill Gates in the making’.  En een fuck you naar de politie vanuit de Black Lives Matter-movement. Zo zie je een zinkende politie auto in New Orleans en een dansend jongetje voor een politieagenten-muur. Anti-moorddadige politie, is het nieuwe vrijgezel of krankzinnig verliefd zijn.

Volg onze Likkebaardend Lekkere Luisterlijst-playlist op Spotify. We updaten deze wekelijks met de nieuwste, tofste of opvallendste muziek. Als CJP’er krijg je korting op albums bij je favoriete platenzaak. 

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.