Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 5
04 FEB 2016 • Door Martine Bakker. Beeld: Lucky Fonz III - In je nakie • Meer blogs over Muziek

Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 5

‘Heroes, show your teeth in je nakie polyester skin. Hoe dan? Under bridges that you built for me.’ Het is toch nét een gedicht als je de albumtitels van deze week zo bij elkaar zet?

Doppelgang – Heroes (EP)

Je hebt de tweeling met besnorde bovenlippen en matchende outfits vast wel eens met hun vlechten zien zwaaien op feesten, partijen of ons magazine. Sander en Maurice de Graaf zijn sinds 2011 bezig de wereld te veroveren met hun dj-act vol acid-, jack- en tech-house. Typerend voor hun stijl zijn de flamboyante attitude en het publiek dat in de lampen hangt. Nu lanceren ze voor hun eerste eigen EP, genaamd Heroes. Een hommage aan iedereen die heeft geholpen hun imperium te bouwen. We hebben de muziek al even getest tijdens het buikspierkwartier; een uur later waren we nóg ritmisch aan het sit-uppen.

Lucky Fonz III – In je Nakie (album)

Oh, waar te beginnen met alle spitsvondige woordgrappen over adamkostuums? Allereerst geeft Lucky Fonz III zich natuurlijk bloot met zijn hiphoppende folky smartlappen. Oké. En dat was het wel. Grappen over naaktheid zijn nou eenmaal niet zóóó grappig. Wat wel leuk is: In je nakie. Deze eerlijke plaat staat vol Hollandse gedichten over het leven. In Een rare tijd bijvoorbeeld, zingt hij op een simpel melodietje over ‘de tijd dat de drugs in de rondte gingen alsof het koffie was, in een kleine groep van dertig man, onze nachtelijke klas’. Diep. Wil je hem live zien? De zanger staat dit weekend op Grasnapolsky en tourt vanaf april (hoogstwaarschijnlijk in kledij) door Nederland.

 

Jacob Bellens - Polyester skin (album)

Deze muzikale Deen kun je kennen van bands als Murder en I Got You On Tape, waar hij het brein was. Nu gaat hij solo met zijn diepe, rauwe stem die klinkt alsof je Parmezaanse kaas boven je zwarte tagliatelle staat te raspen. Eerlijke liedjes die je op je eigen leven kunt toespitsen: of je nou verliefd, verloofd of voor altijd gestopt met daten bent. Dit is indiepop met blije discopiepjes en elektrogeluiden. Aangevuld met loeihoge synthesizers, die nieuwe geluidspectra in je hersensen aanboren. Leuk feitje voor vogelspotters: er staat ook een gezellige toekan op zijn albumhoes.

Bombay – Show your teeth (album)  

Klinkt als een ramvolle stad in India, is een driekoppige indierockband uit Holland. Voorheen kon je ze kennen als het duo Bombay Show Pig, maar verandering maakt de wereld mooier. Daarom is Bombay nu een trio, met een nieuwe drummer én een nieuw geluid. De Amsterdammers experimenteerden twee jaar lang met lo-fi apparaten en rockende invloeden uit de jaren negentig. Je kunt het gruizige geluid van Bombay óók spotten op Grasnapolsky. Als de vogeltjes op de Veluwe ineens wegvliegen, weet je dat ze zijn begonnen. Slow motion is trouwens een leuke plaat om je vrienden op wakker te rocken in de bungalow.

Roos Blufpand – Hoe dan (album)

De 23-jarige Roos is een bijzonder meisje. Ze wil heel graag alles uit het leven halen, maar weet dat ze daarbij de aarde uitput. De bewuste muzikant weet ook dat als zij zorgeloos staat te dansen, er plekken op aarde in brand staan. Die emoties uit ze op haar plaat Hoe dan. In haar zelfgeschreven Nederlandse popnummers zingt ze over deze contrasten. De pianiste/zangeres heeft haar album daarom zo ecologisch-verantwoord mogelijk opgenomen. Dat deed ze op een boerderij voorzien van groene stroom, rijdend in elektrische auto’s, terwijl de crew vegetarisch at. De albumhoes is gemaakt van gerecycled karton. Geitenwollensok is het nieuwe motorrijden in een lederen jas: super stoer.

Causes – Under bridges that you built for me

De indiepopband die dansles weer op de kaart zet, met Teach me how to dance with you. Hun debuutsingle heeft een simpel gitaarlijntje, maar is doeltreffend voor je heupen. De melodramatische nummers passen in het rijtje Dotan en Kensington: ze kunnen zo een Ziggo Dome vullen. Causes komt uit Utrecht, maar heeft een Britse frontman in de vorm van Rupert Blackman. Walk on water in je iPad geeft ze bovennatuurlijke kracht en To the river kan op ieder moment van de dag. Een aanrader voor iedereen met een winterdepressie.

Volg onze Likkebaardend Lekkere Luisterlijst-playlist op Spotify. We updaten deze wekelijks met de nieuwste, tofste of opvallendste muziek. Als CJP’er krijg je korting op albums bij je favoriete platenzaak.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.