Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Extra Speciale Likkebaardend Lekkere Luisterlijst
18 FEB 2016 • Door Martine Bakker • Meer blogs over Muziek

Extra Speciale Likkebaardend Lekkere Luisterlijst

Anderhalf jaar geleden zaten we likkend langs lippen en woelend door baarden met één prangende vraag: hoe kunnen we wekelijks de nieuwste muziek aan onze lezers serveren? Godzijdank ontsnapte de LLL aan ons brein. En man, wat vliegt de tijd. Deze week vieren we alweer ons 500-nummerig bestaan.

Al snel werd onze luisterlijst (LLL voor intimi) een begrip in muziekland. Iedere artiest wilde tenminste één donderdag in zijn of haar leven schitteren in deze muzikale lijst der lijsten. We kregen tweets van Kanye West of hij ook mocht, omdat hij ‘the greatest living artist and greatest artist of all time’ is. Naast Kanye (met Rihanna en Paul McCartney) serveerden we nog 499 nummers van binnen- en buitenlandse artiesten, uit ieder denkbaar genre. Van M.I.A. tot De Staat en van New Wave tot Tame Impala: met de Likkebaard Lekkere Luisterlijst heb je het festivalgevoel binnen handbereik.

Deze week krijg geven we EEN STAPEL CD’S weg onder de (likkebaardend lekkere) likes op Facebook voor de oldskool-schijfjes liefhebbers. Ook voor digitale types is het genieten: hier is je wekelijkse portie muziek bestaande uit de zes opvallendste liedjes, EP’s, video’s en albums van dit moment. Enjoy!

Jack Garratt Phase (album)

Geen onafhankelijk muziekjournalistiek gewauwel hier: wij zijn keihard op deze man en zijn gemberkleurige baard. Luisteren naar dit album is een enkeltje muzikale hemel. Jack is de belichaming van een self-made man en een voorbeeld voor mensen die dromen willen najagen. Het had niet veel gescheeld of de artiest was voor de rest van zijn leven basisschooldocent. Nu schittert hij op allerlei pretentieuze blogs als hét geluid van 2016. Jack heeft al zijn nummers zelf geschreven en opgenomen en daarmee staat hij in zijn eentje op het podium alsof hij een hele band is. Worry is nog steeds onze favoriet, een chakra-opener voor emoties.

Sara Hartman – Stranger in a room (cover)

Haar naam klinkt alsof ze een Hollands kaasmeisje is, maar Sara Hartman blijkt een New Yorkse die alles achter liet en naar Berlijn verhuisde. Haar inspiratie was het boek Just Kids van Patti Smith. Daarin gaat de legendarische zangeres Patti naar New York om een avontuurlijk, muzikaal leven te leiden. Ongeveer zoals Sara nu doet. Dat rauwe, jaren zeventig-gevoel in Duitsland sprak Sara aan en sindsdien gaat het goed met haar muziek. Ze coverde Stranger in a room van Jamie XX met haar dromerige stem en deze superster in de maak mag nu mee op de Europese tour van Ellie Goulding.

LNZNDRF – LNZNDRF (album)

Bassist Scott en Drummer Bryan Devendorf (The National) en trombonist/componist Ben Lanz (Beirut) dropten alvast drie nummers op hun website. Beneath the black sea, Kind things en Mt. storm. Hele diverse nummers, die elektro en drummachines combineren met een jaren 80 gevoel. Ook hoor je koortjes en harmonieuze zang. Er is vrij weinig bekend over het album, behalve dat de artiesten een persfoto hebben waarop ze alle drie een verwassen spijkerblouse dragen waar je met een kunstig oog de oceaan in kunt zien. Verder is het album opgenomen in 2,5 dag in een Amerikaanse kerk. Genoeg om aan je verbeelding over te laten!

Detroit Swindle – In Reverse (EP)

In 2011 was Lars Dales programmeur voor diverse Amsterdamse nachtclubs. Maarten Smeets draaide plaatjes in die clubs, maar zijn smaak was iets te underground, waardoor het publiek het niet begreep. Dus moest Lars hem ontslaan. Nu zijn ze een power-duo dat iedere week de house-lijst op 22tracks samenstelt en alle feestjes die er toe doen afgaat. Vrijdag lanceren ze hun EP In Reverse. Verwacht een samensmelting van house, disco, techno, en een grijns van oor tot oor op je gezicht.

Wild Nothing – Life of Pause (album)

We hadden hier Life of Pablo willen plaatsen: Kanye’s nieuwe plaat. Maar Kanye heeft nu echt het toppunt van afwijkend gedrag bereikt. Hij vroeg geld aan Mark ‘Facebook’ Zuckerberg voor zijn schuld van 51 miljoen dollar en omdat hij zichzelf zieliger vindt dan de kindjes in Afrika, waar Mark óók geld aan doneert. Onze oren klapperen nog steeds en geven hierbij de shine aan Wild Nothing. Gelukkig lijken de albumtitels op elkaar. Live of Pause is de derde dromerige popplaat van de man achter Wild Nothing, Jake Tatum. Deze jonge muzikant laat zich inspireren door indiepop uit de jaren tachtig. Op de eerste dag van de zomer, 21 juni, staat hij met een band in Paradiso. Misschien even geld vragen aan Mark Zuckerberg om een kaartje te bekostigen.

Dua Lipa – Last Dance (single)

Zet deze dame op je radar, want ze kan wel eens dé ster van de toekomst worden. De jonge singer-songwriter uit Londen heeft haar roots in Kosovo en Albanië en maakt liedjes bomvol strijkers en elektronische beats. Met haar sensuele stem zingt ze melancholische teksten. Het is dan ook niet verwonderlijk dat ze is ontdekt door het management van Lana Del Rey. Net zoals Lana heeft ze dat dramatische gevoel, maar ze zorgt wel voor tracks die je doen denken aan zomerbriesjes en cocktails. Na New Love en Be the one komt ze nu met Last Dance. Als je zo op play drukt ga je gegarandeerd los.

Volg onze Likkebaardend Lekkere Luisterlijst-playlist met alle 500 liedjes op Spotify (32 uur en 2 minuten intens genieten). We updaten deze wekelijks met de nieuwste, tofste en opvallendste muziek.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.