Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Support
Word lid Mijn CJP
CJP's Cultuurknallers week 9
29 FEB 2016 • Door Mirjam Mutzri - Beeld boven: Hail, Caesar! • Meer blogs over Muziek Film Festival Theater Expo

CJP's Cultuurknallers week 9

Deze week ga je naar een festival waar wilde dingen gebeuren en raak je in trance door Rosie Lowe’s stem. Ook check je de nieuwste film van de Coen-brothers en bezoek je musea in het holst van de nacht.

Muziek

29 februari: Noah Guthrie
Beter goed gejat dan slecht verzonnen. Zanger Noah Guthrie werd op YouTube onder andere bekend met zijn cover van LMFOA’s Sexy and I know it. Gelukkig kan hij zelf ook liedjes schrijven en muziek maken. Luister vanavond naar de bluesy popnummers van zijn album Among The Wildest Things, met vooraf een Q&A.
Neushoorn, Leeuwarden // 25% CJP-korting // Meer info

2 maart: Rosie Lowe
De soul en electronica van de Britse Rosie Lowe maakt je helemaal zen; je wil alleen nog maar in opperste tevredenheid uit een raam staren. Of tussen het publiek bij haar concert staan. Daar zingt ze onder andere nummers van haar debuutalbum Control.
Paradiso, Amsterdam // € 2,50 CJP-korting // Meer info

4 maart: Charl Delemarre
Je zou het niet verwachten als je zijn naam leest, maar Charl Delemarre zingt hartstikke Nederlandstalige liedjes. Geen platte Hollandse hits, maar dramatisch-melancholische levensliederen in de categorieën ‘verloren liefdes’ en ‘innerlijke zoektocht’. Zakdoek mee!
Bird, Rotterdam // Tot € 2,- CJP-korting // Meer info

5 maart: Lily Wood & The Prick
Dit Franse duo is het brein achter het ultrabekende deuntje Prayer in C, dat door dj Robin Schultz geremixt werd. Het origineel is langzamer en klinkt lekker folky. Precies zoals de rest van hun nummers. Verwacht vanavond ook tracks van hun nieuwe album Shadows.
Melkweg, Amsterdam // € 2,50 CJP-korting // Meer info

Festival

Where The Wild Things Are (WTWTA)
Hé wild beest, van 4 tot 6 maart kun je losgaan in je natuurlijke habitat, op festival Where The Wild Things Are in Zeewolde. Naast een lekkere line-up met namen als Balthazar en Golf Panda, speel je hier ook een potje rummikub of IndieBingo en ga je van de gigantische wildwaterbaan in het zwemparadijs. Wild genoeg?
Where The Wild Things Are, Bungalowpark De Eemhof, Zeewolde // 10% CJP-korting // Meer info

Film

Hail, Caesar!
De nieuwste film van de gebroeders Coen toont een dag uit het leven van ‘studio fixer’ Eddie, die de problemen van filmstudio Capitol Pictures oplost. Tijdens de glorieuze jaren vijftig van Hollywood, welteverstaan. We krijgen de nu al epische zin ‘would that it were so simple’ niet meer uit ons hoofd. Met een dikke Hollywoodcast natuurlijk, waaronder George Clooney en Scarlett Johansson.

All you need is me
Docu over schilder Aad Donker, die in de jaren negentig met zijn twee schilderende broers aan de weg timmerde in New York. Aad vond er zijn grote liefde, maar als de relatie strandt krijgt hij waanideeën. Met unieke archiefbeelden en interviews met onder andere zijn broers Gijs en Justus.

El Botón de Nácar 
De oceaan langs de Chileense kustlijn heeft veel invloed op het leven van de Chilenen en kent gruwelijke geheimen. De Chileense documentairemaker Patricio Guzmán is geïnspireerd door de rol van water en maakte deze dromerige docu. Het overweldigende natuurschoon is pure eye candy.

The Assassin
Good looking huurmoordenares Nie Yinniang moet de gouverneur van een van de Noord-Chinese provincies vermoorden. Lastig detail: deze dude was haar ooit beloofd als huwelijkspartner. Regisseur Hou Hsiao-hsien toont een poëtische kijk op het klassieke genre van de Wuxia – de Chinese vechtfilm.

Afhankelijk van de bioscoop krijg je tot € 2,50 korting met je CJP-pas.

Expo

Photography Extended III
Een nieuwe werkelijkheid creëren door vooraf bedachte situaties of origineel bij elkaar gelegde objecten te fotograferen. Ontdek tijdens deze expo de crème de la crème van de geënsceneerde fotografie. Met werk van onder meer Popel Coumou en Scarlett Hooft Graafland.
Museum Het Valkhof, Nijmegen // € 4,50 CJP-korting // Meer info

Photography Extended cjp korting expo
Gelukkig kun je deze foto niet omstoten. (Foto: Csilla Klenyánszki)

Museumnacht010
Wat is leuker dan slapen? Nachtelijk dwalen door meer dan dertig Rotterdamse musea! Dit doe je tijdens Museumnacht010. Ga bijvoorbeeld naar de expo Verbaas mij! in Kunsthal Rotterdam of ervaar de clowneske kunst van Ugo Rondinone in Museum Boijmans van Beuningen.
5 maart // Museumnacht010, Rotterdam // € 5,- CJP-korting // Meer info

ROOD! Heilstaatvisioenen uit de Sovjet-Unie 1930-1941
Kijk naar de strakke en avant-gardistische propagandakunst van de voormalige Sovjet-Unie, in de vorm van meer dan 150 afbeeldingen en foto’s uit het communistische tijdschrift De USSR.
Museum de Fundatie, Zwolle // € 3,- CJP-korting // Meer info

ROOD! cjp korting expo
Brrr, een heilstaatvisioen (Foto: Museumdefundatie.nl)

DWDD Pop-up museum 2
Het recept voor een geslaagd tijdelijk museum: negen belangrijke tafelgasten uit De Wereld Draait Door verborgen parels uit depots van bekende musea laten vissen. Zo trok Carice van Houten kunst uit de kelder van het Kröller-Müller Museum en plunderde LuckyTv's Sander van de Pavert het Mauritshuis.
Locatie: Allard Pierson Museum, Amsterdam // 50% CJP-korting // Meer info

Theater

2 maart: Not the Tommy Cooper Story
Tommy Cooper werd beroemd door zijn mislukte goocheltrucs en herkenbare rode fez. Cabaretier Jan Jaap van der Wal en acteur René van ’t Hof geven samen met Toneelgroep Maastricht een show, geïnspireerd op de Britse komiek. Met muziek van Vincent van Warmerdam.
Theaters Tilburg (schouwburg) // Tot € 13,- CJP-korting // Meer info

2 maart-22 april: De meest zwaarmoedige voorstelling ooit (waarvan het hele publiek moet huilen)
Kom een lekker potje janken bij deze hondsdepressieve voorstelling van Theater Artemis en De Warme Winkel. De acteurs willen samen met jou tot een ‘climax in mineur’ komen. Neem je poncho mee om het droog te houden.
Verschillende theaters // Tot € 6,50 CJP-korting // Meer info

4 maart: Extremalism Revisited – Ballet National de Marseille & ICKamsterdam
Dansers uit Marseille en Amsterdam laten met heftige bewegingen zien wat een lichaam doet in extreme situaties. Jubileumvoorstelling rondom de twintigjarige samenwerking tussen choreografen Emio Greco en Pieter C. Scholten.
Stadsschouwburg, Utrecht // € 2,50 CJP-korting // Meer info

5 maart: Higgs: stand-up physics – Jan van den Berg
Natuurlijk weet je precies wat het Higgsdeeltje is, maar theatermaker Jan van den Berg weet het nét een tikje beter. Vanavond legt hij in z’n lecture performance haarfijn de werking van dit mysterieuze elementaire deeltje uit.
Isala Theater, Capelle aan den IJssel // € 2,50 CJP-korting // Meer info

Check elke week de cultuurknallers voor de leukste cultuurtips mét korting.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.