Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Support
Word lid Mijn CJP
CJP's cultuurknallers week 8
22 FEB 2016 • Door Mirjam Mutzri - Beeld boven: Zoolander 2 • Meer blogs over Muziek Film Theater Expo

CJP's cultuurknallers week 8

Klaar voor een verse portie culturele must-sees? Deze week hoor je de muziek van Birth of Joy of Gerson Main. Ook kun je naar het toneelstuk Wachten op de barbaren of bezoek je de expo Hacking Habitat in een oude gevangenis.

Muziek

22 februari: Jane Getter Premonition
Jazz-, blues- en rockliefhebbers kennen haar vast: de jazz-rock gitarist Jane Getter. Samen met toetsenist Adam Holzman (die bij Miles Davis speelde) en bassist Stuart Hamm (tourde met Joe Satriani) geeft ze vanavond een show, met nummers van haar nieuwe album On.
North Sea Jazz Club, Amsterdam // € 2,50 CJP-korting // Meer info

23 februari: Gerson Main & ‘t Fanfare
Hij was de vrolijkste deelnemer van De Beste Singer-Songwriter seizoen 4; Gerson Main. Niet gewonnen, wel doorgebroken. Luister naar werk van zijn nieuwe album De Slechtste Singer-Songwriter, dat hij met zijn band ’t Fanfare ten gehore brengt. Zou hij eigenlijk zijn bontmuts wel eens wassen?
Sugarfactory, Amsterdam // € 2,50 CJP-korting // Meer info

25 februari: Birth of Joy – Releaseparty
In de categorie ‘nieuwe albums’ valt ook dat van Birth of Joy. Vanavond releasen ze officieel hun nieuwe plaat Get Well. Stop progressive rock-‘n-roll, stoner, grunge en een mespunt punk in een blender en je hebt het geluid van deze band. De nieuwe balletvideo van het nummer Hands Down is lekker psychedelisch.
Gebr. de Nobel, Leiden // € 2,50 CJP-korting // Meer info

26-28 februari: Sonic Acts Academy
Wetenschappelijk onderzoek begrijpen is soms gruwelijk moeilijk. Wedden dat je het wel snapt in de vorm van concerten, filmprogramma's, masterclasses en workshops? Luister tijdens deze driedaagse academy van Sonic Acts naar creatieve ideeën van kunstenaars, theoretici en wetenschappers. Met een spectaculaire opening in het Stedelijk Museum Amsterdam.
Stedelijk Museum, De Balie & Paradiso, Amsterdam // Tot € 10,- CJP-korting // Meer info

Film

Knielen op een bed violen
Heftig verhaal, over de diepgelovige plantenkweker Hans Sieves en zijn vrouw Margje. Hans raakt in de ban het geloof en verliest zijn gezin uit het oog. Naar het gelijknamige boek van Jan Siebelink. Barry Atsma en Noortje Herlaar pakken de hoofdrollen.

Anomalisa
Toffe stopmotionfilm over een klantenservice-goeroe die naast succesvol ook depressief is (dat gaat soms goed samen). Tijdens zijn zakenreis zoekt hij wanhopig naar contact. Van regisseur Charlie Kaufman, die je misschien kent van Eternal Sunshine of the Spotless mind en Being John Malkovich.

Zoolander 2
Na vijftien jaar kun je ein-de-lijk het vervolg op het hilarische Zoolander zien. Topmodellen Derek Zoolander (Ben Stiller) en Hansel (Owen Wilson) helpen Interpol-agent Penélope Cruz bij het oplossen van moorden in de modewereld. Tjokvol bizarre bijrollen.

Mediterranea
Vrienden Ayiva en Abas vluchten van Burkina Faso naar het - in hun ogen - schathemeltjerijke Europa. Ze komen aan in Zuid-Italië met hoop op een goede baan, maar kunnen alleen werken bij een sinaasappelplantage. Intense film met een actueel thema; de vluchtelingencrisis.

Afhankelijk van de bioscoop krijg je tot € 2,50 korting met je CJP-pas.

Expo

Hacking Habitat – Art of control
Heb jij nog de controle over je eigen leven? De expo Hacking Habitat laat zien dat we vastzitten in een web van technologische instituten en systemen. Internationale kunstenaars tonen hoe je je eigen habitat weer kunt hacken. Toepasselijk genoeg in een voormalig gevangenisgebouw.
Gevangenis Wolvenplein, Utrecht // € 7,50 CJP-korting // Meer info

hacking habitat cultuurknallers cjp korting expo
Voelt het al benauwd? (Foto: Fleur Wiersma)

STAR/RING
Kijk naar beroemde telefoonscènes uit Hollywoodfilms en zie hoe de telefoon een rol speelt bij liefde, moord of wereldvrede. Onder andere met het oude toestel uit Hitchcocks film Dial M for Murder.
Museum voor Communicatie, Den Haag // € 2,- CJP-korting // Meer info

HAAR! Mensenhaar in mode en kunst
Je kunt eindeloos experimenteren met je kapsel, maar wist je dat mensenhaar ook gebruikt wordt in kunstwerken en kledingstukken? Bekijk onder meer jurken, schoenen en installaties gemaakt van of geïnspireerd door menselijke lokken. CJP serveert op 13 mei een speciaal programma bij deze expo!
Centraal Museum, Utrecht // € 7,50 CJP-korting // Meer info

cultuurknallers haar in mode en kunst cjp korting expo
Lekker warm, zo'n vacht. (Foto: Ruud van der Peijl)

AKI Electrique
De studie Fine Art Media klinkt tof, maar wat doen ze daar dan? Nou, experimenteren met video, film, fotografie en nieuwe media. De resultaten daarvan laten ze zien op deze expo. Ben wel snel: de expo is t/m 28 februari te zien.
TETEM kunstruimte, Enschede // gratis // Meer info

Theater

24 februari: Kapsalon, de comedy
Bij de kapper zitten is soms als een bezoekje aan de psycholoog, maar dan mét gewassen haar na afloop. Vrienden Mo, Ab en Kemal komen dagelijks samen in Kemals kapsalon en luchten hun hart over liefdesperikelen, werk, en cultuurverschillen. Lachen gegarandeerd.
Koninklijke Schouwburg, Den Haag // € 5,- CJP-korting // Meer info

25 februari: Stop Acting Now – Extended Edition
De acteurs van theatercollectief Wunderbaum stoppen in deze docu met acteren om de wereld radicaal te veranderen. Door te gaan stadstuinieren en een tranenbar te beginnen, bijvoorbeeld. Stop acting now is de afsluiter van hun maatschappelijke project The New Forest. Met een aftertalk én –party.
Rotterdamse Schouwburg // € 11,- CJP-korting // Meer info

Stop acting now cultuurknallers cjp korting theater
Dit is pas de échte wereld. (Foto: Wunderbaum)

26 februari: Wachten op de barbaren
Misschien ken je het gelijknamige boek van de Zuid-Afrikaanse schrijver J.M. Coetzee wel. Een slaperig grensdorpje wordt bestuurd door de Magistraat en alles is koek en ei. Totdat het Rijk beslist dat er gestreden moet worden tegen de 'barbaren'; rondtrekkende nomaden. Verwacht een mix van theater, dans, video en geluidsdecor.
De Oosterpoort & Stadsschouwburg Groningen // € 7,50 CJP-korting // Meer info

28 februari: Vers Bloed – Kunst en Technologie
Een nieuwe generatie kunstenaars pitcht in maximaal twintig minuten hun ideeën over kunst en technologie. Zo onderzoekt food designer Chloé Rutzerveld waar onze beeldvorming over voedselproducten vandaan komt, en zet kunstenaar Jeroen van Loon op internet zijn DNA te koop. Hoeveel bied jij?
De Balie, Amsterdam // € 1,50 CJP-korting // Meer info

Check elke week de cultuurknallers voor de leukste cultuurtips mét korting.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.