Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
CJP's Cultuurknallers week 7
15 FEB 2016 • Door Mirjam Mutzri - Beeld boven: The Lady in the Van • Meer blogs over Muziek Film Theater Expo

CJP's Cultuurknallers week 7

Deze week ga je los met de dj’s van Detroit Swindle en zie je alle versies van Breitners Meisje in Kimono. Ook kijk je naar twee super sarcasten op het podium en duik je in de wereld van Hitchcock. 

Muziek

17 februari: Lemaitre
Als je dj's als Kygo en Solveig tot je fans mag rekenen, dan weet je dat je goed bezig bent. Het succes van het Noorse dance- en indiepopduo Lemaitre begon als gigantische internethype, maar de mannen toeren inmiddels in levende lijve de wereld rond. Ga vanavond los op hun uiterst dansbare tracks.
Melkweg, Amsterdam // € 2,50 CJP-korting // Meer info

18 februari: Nightfall met Norman Perryman
Laat je wegblazen door het Ebonit Saxophone Quartet tijdens hun show Nightfall, gebaseerd op The Seven Last Words of Christ van Joseph Haydn. Kunstenaar Norman Perryman projecteert ondertussen bewegende penseelstreken live op een groot scherm. Lekker multidisciplinair.
Amstelkerk, Amsterdam // CJP-prijs €  8,- // reserveren via info@ebonitquartet.com // Meer info

19 feb: Detroit Swindle
Zes uur lang in dezelfde ruimte zijn met Detroit Swindle, is zes uur lang bewegen (hallo afgetraind lijf). De Amsterdamse house, electronic en disco-dj’s Maarten en Lars presenteren vanavond hun nieuwe EP In Reverse.
BIRD, Rotterdam // Tot € 5, 50 CJP-korting // Meer info 

19 februari: King Dude
Het genre doomfolk (folkmuziek from hell) lijkt door King Dude te zijn uitgevonden. Hun gitzwarte muziek ademt dood en verderf. Een concert van deze mannen is een never ending Halloween trip, wat voor de verandering best gezellig kan zijn.
Gebr. De Nobel, Leiden // € 2,50 CJP-korting // Meer info

Film

Louder than boms
Vader Gene bereidt met zijn zonen een tentoonstelling voor van het werk van zijn overleden vrouw, die oorlogsfotografe was. Ze stierf tijdens een auto-ongeluk, maar dat was niet het hele verhaal. Die familiegeheimen ook altijd. 

Francofonia
Het is juni 1940. De directeur van het Louvre en een nazi-officier krijgen het met elkaar aan de stok, kort na de inval van de Duitsers in Parijs. 'De vijand' krijgt de leiding over al het culturele erfgoed in Frankrijk en Europa. Zullen de kunstschatten behouden blijven? Regisseur Sokoerov is gefascineerd door musea en dat heeft-ie in deze film lekker aangedikt.

The lady in the Van
Miss Shepherd parkeert haar busje semi-permanent op de oprit van schrijver Alan Bennett. Ze zou drie weken blijven, maar het werden vijftien jaren. Gebaseerd op het gelijknamige boek (van Bennett) en toneelstuk. Met Downton Abbey-gravin Maggie Smith als het ietwat schmutzige busvrouwtje.

Hitchcock/Truffaut
François Truffaut interviewde een week lang de 'meester van de spanning' Alfred Hitchcock, wat resulteerde in het ijzersterke filmboek Hitchcock/Truffaut. Filmkenner Kent Jones neemt deze filmbijbel als uitgangspunt om hedendaagse regisseurs te ondervragen over de invloed van Hitchcock op hun werk. Met onder andere Richard Linklater, Martin Scorsese en Wes Anderson.

Afhankelijk van de bioscoop krijg je tot € 2,50 korting met je CJP-pas.

Expo

Breitner: meisje in kimono
In zijn atelier aan de Amsterdamse Lauriergracht schilderde George Hendrik Breitner eind 19e eeuw vele versies van Meisje in kimono. De jonge en sensuele Geesje Kwak stond hiervoor model. Het Rijksmuseum brengt alle variaties in deze expo bij elkaar, inclusief tekeningen, foto’s en schetsen uit die tijd. 
Vanaf 20 februari // Rijksmuseum, Amsterdam // € 50 % CJP-korting // Meer info

Sign of the times: social media van de middeleeuwen
Een speldje op je borst in de vorm van een penis of vagina, maar dan met vleugels, baarden en benen. Wat wilden onze middeleeuwse voorgangers hiermee uitbeelden? In deze expo wordt gekeken naar de middeleeuwse en hedendaagse manier van communiceren met beeld.
Zeeuws Museum, Middelburg // € 4,25 CJP-korting // Meer info

Wicked Women
Hou jij ook zo van de enge (ranzige) verhalen uit The Amsterdam Dungeon? In de tijdelijke show Wicked Women voorspelt waarzegster Tante Cor uit de Amsterdamse Jordaan jouw toekomstige onheil. Maak je klaar voor het kwaad en ontdek of je vervloekt bent.
Vanaf 20 februari // The Amsterdam Dungeon // 25 % CJP-korting // Meer info

Toon Michiels - American Neon Signs by Day & Night 
Neonverlichting is bij uitstek tof als het donker is. Kunstenaar Toon Michiels leek het een goed idee om grote, vrolijke neon-reclameborden ook bij daglicht te fotograferen. Bekijk palmbomen, cactussen en cowboys op borden langs snelwegen in Reno en Las Vegas. Ook overdag zijn de borden pure eye candy.
Nederlands Fotomuseum // € 5,- CJP-korting // Meer info

Toon Michiels cultuurknallers cjp korting expo
Een wereld van verschil. (Foto: © Toon Michiels, via Nederlandsfotomuseum.nl)

Theater

16 februari en 1 april: MaroComedy
Marokkaanse, Turkse, Surinaamse en Nederlandse comedians bezorgen je een hilarische avond met sketches over vooroordelen en gênante situaties uit de multiculturele samenleving. Deze avond staat het thema ‘mannen vs. vrouwen’ centraal; nóg meer vooroordelen om over te grappen.
Koninklijke Schouwburg, Den Haag // € 5,- CJP-korting  // Meer info

17 februari: Dit zijn de namen
NTGent speelt het hondsdepressieve en mysterieuze verhaal over vluchtelingen die een zwarte man uit hun groep vermoorden en zijn hoofd met zich meedragen. Een moordenaar aanwijzen blijkt niet eenvoudig. Naar de gelijknamige roman van Tommy Wieringa.
Koninklijke Schouwburg, Den Haag // € 5,- CJP-korting // Meer info

19 februari: Nico Dijkshoorn & Herman Brusselmans
De twee zwartgalligste mannen van België en Nederland op één podium: dat kan alleen maar tragikomisch vuurwerk opleveren. En een dikke dosis tegendraadse drum- en gitaarmuziek.
Odeon De Spiegel theaters (locatie: Odeon), Zwolle // € 5,- CJP-korting // Meer info

19 en 20 februari: Ballet Vlaanderen - Van Manen/Sidi Larbi Cherkaoui
Ballet Vlaanderen voert vanavond maar liefst vier stukken op. Twee van meesterchoreograaf Hans van Manen; Solo (1997) en Four Schumann Pieces (1975). De andere twee, Faun (2013) en Fall (2015) zijn van Sidi Larbi Cherkaoui, de nieuwe artistiek directeur van Ballet Vlaanderen.
Carré, Amsterdam // 40% lastminute CJP-korting // Meer info

Ballet Vlaanderen cultuurknallers cjp korting theater
Typisch Hans van Manen, dit. (Foto: Ballet Hans van Manen, via Carre.nl)

Check elke week de cultuurknallers voor de leukste cultuurtips mét korting

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.