Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Support
Word lid Mijn CJP
CJP's cultuurknallers week 6
08 FEB 2016 • Door Mirjam Mutzri - Beeld boven: Nonsens • Meer blogs over Muziek Film Theater Expo

CJP's cultuurknallers week 6

Deze week bezoek je optredens in een Friese neushoorn, val je nog net niet in slaap in je bioscoopstoel en ga je naar een speciale Rotterdam viert de stad!-collegetour. Hier is je wekelijkse portie cultuur!

Muziek

8 februari: Officiële opening poppodium Neushoorn met o.a. Jett Rebel
Een gratis avond muziek ter ere van dit nieuwe poppodium in Leeuwarden, met een officiële opening door de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Moet je bij zijn, want zo vaak komt het niet voor dat je Jet Bussemaker en Jett Rebel op één avond ziet.
Neushoorn, Leeuwarden // gratis (en daarna 25% CJP-korting op alle concerten) // Meer info

11 februari: Denzel Curry
Deze energieke rapper uit Florida spit vanavond nummers van zijn nieuwe album 32 Zel / Planet Shrooms. Rap uit volle borst 'Y’all niggas ain’t U.L.T' uit het nummer ULT mee en drink nog een lauw biertje. Alles smaakt beter met Curry.
Paradiso (locatie Bitterzoet), Amsterdam // € 2,50 CJP-korting  // Meer info

12 februari: Blitzen Trapper
Voor een avondje melodieuze en lekkere muziek zit je bij Blitzen Trapper goed. Deze vijfkoppige band uit Portland, Oregon maakt sfeervolle folk, rock, psychedelica, roots, alt country en pop. Een beetje à la The Beatles.
Doornroosje, Nijmegen // 20% CJP-korting aan de deur // Meer info

13 februari: Making Waves Winterfest
Het zonnige Making Waves Festival komt nu met een cool feestje in de winter. Liefhebbers van techno en indie/elektronica halen hier hun hart op aan toffe acts; onder andere Applescal, GOSTO en Polynation zijn er te beluisteren.
Patronaat, Haarlem // € 2,30 CJP-korting  // Meer info

Film

Beyond Sleep
Brrr, onderzoek doen naar meteorieten in het barre, moerassige Noorse landschap en dan ook nog je expeditiegenoten kwijtraken. Ja, dan zouden wij eveneens op het randje van waanzin verkeren. Check nu de verfilming van Nooit meer slapen, het legendarische boek van W.F. Hermans, met Reinout Scholten van Aschat in de hoofdrol.

Deadpool
Wat doe je als je na een bizar experiment razendsnel geneest van je verwondingen? Special Forces-agent Wade Wilson trekt een soort spidermanpak aan en gaat als zijn alter ego Deadpool op jacht naar de man die achter zijn vriendin aanzit. Gebaseerd op de grootste antiheld van de Marvel Comics.

Cemetry of Splendour
Een groep Thaise militairen verblijft in een hospitaal op het platteland omdat ze lijden aan narcolepsie, oftewel slaapziekte. Verzorgster Jenjira voelt zich aangetrokken tot patiënt Itt en medium Keng kan in het bewustzijn van de soldaten kruipen. Film met een spiritueel en dromerig tintje.

D’Ardennen
Na vier jaar in de bak ziet het leven er heel anders uit. Kenneth wil zijn ex-vriendin Sylvie terug, maar die heeft nu wat met zijn broer Dave. Je begrijpt: drama. Van de producenten van het net zo heftige Rundskop. Met Veerle Baetens en Jan Bijvoet.

Afhankelijk van de bioscoop krijg je tot € 2,50 korting met je CJP-pas.

Expo

Maanstraal
Kunst is niet alléén om naar te kijken. Ga liggen op een zwevende lichtinstallatie van kunstenaar Rob Sweere en voel geluidsvibraties door je lijf gaan, terwijl je een gigantische foto van een lichtbol ziet. Lekker interactief.
Museum Het Valkhof, Nijmegen // € 5,50 CJP-korting // Meer info

Maanstraal cultuurknallers cjp korting expo
Nee, dit is geen sekte-ritueel. (Foto: Maanstraal - © Rob Sweere 2015)

Close-up
Beeldende kunst is niet meer wat het was. Video ook niet. Samen zijn ze als de eerste pc: totaal revolutionair. Check de nieuwste generatie filmmakers/kunstenaars (hier is nog geen apart woord voor) en lees hier alvast welke zeven je sowieso niet mag missen.
Eye, Amsterdam // € 5,- CJP-korting // Meer info

Queensize - Vrouwelijke kunstenaars uit de Olbricht collectie
Een enorm bed als aanleiding voor een expo trekt sowieso onze aandacht. De werken van deze internationale kunstenaars hebben te maken met geboorte, leven, dood, dromen en nachtmerries. Thema’s waar ook het bed symbool voor staat. Ahhh, vandaar!
Vanaf 13 februari - Museum Arnhem // 50% CJP-korting // Meer info

Balsana - Queensize cultuurknallers cjp korting expo
Yoga, nu ook voor katten. (Foto: Patricia Piccinini, Balsana, installatie, 2009. Olbricht Collection)

Animals in Art
Kijk eens hoe dieren in kunst verwerkt worden. Figuurlijk dan, hè. Varkens, pelikanen en olifanten in olieverf en ander materiaal, gemaakt door internationale hedendaagse kunstenaars. Laat je van je menselijke kant zien en ga naar de expo.
Museum Nairac // € 5,50 CJP-korting // Meer info

Martin Roemoers - Metropolis
Als een stad meer dan tien miljoen inwoners heeft, is het volgens de Verenigde Naties een megastad. Fotograaf Martin Roemers bezocht 22 van die megasteden en maakte extreem veel pics van onder andere een drukke straat in Calcutta en een vol park in Buenos Aires.
Huis Marseille, Amsterdam // 50% CJP-korting // Meer info

Theater

9 februari: We Are Here
We weten allemaal wie de eerste mannen op de maan waren (nou, zeg dan?). Minder bekend is Michael Collins, die ook mee was op de eerste maanexpeditie in 1969. Hij bleef achter in ruimteschip Columbia, waarmee hij veertien keer om de maan cirkelde. Collins' verhaal is de inspiratiebron voor deze in space muziektheatervoorstelling.
Paradiso (theaterzaal) // € 2,50 CJP-korting //Meer info

10 februari: Arminius Collegetour
Misschien ken je haar nog niet, maar in Rotterdam is ze wereldberoemd. In deze speciale Rotterdam viert de stad!-Collegetour kun je schrijfster, ontwerpster en sociaal advocaat Carrie Jansen het hemd van het lijf vragen.
Arminius congres & debatcentrum, Rotterdam // € 2,50 voor CJP'ers  // Meer info

12 februari – 9 juni: Intouchables
Vijf jaar na de Franse succesfilm Intouchables kun je nu naar het gelijknamige toneelstuk. Ken je het verhaal nog? Een verzorger uit de Parijse banlieues en een verlamde miljonair worden extreem goede vrienden. Kijk naar Huub Stapel in een rolstoel en ontdek de veelbelovende acteur Cyriel Guds in de rol van Driss.
Verschillende theaters // Tot 50% CJP-korting // Meer info

Intouchables cultuurknallers cjp korting theater
Totale man crush, hier. (Foto: Intouchables)

14 februari: Nonsens
Een niet zo verse vissoep vergiftigt 52 nonnen. De vijf overgebleven nonnen organiseren een benefietavond, om geld in te zamelen voor de begrafenissen. Moeder Overste Regina en zusters Huberta, Roberta, Amnesia en Leonora zetten hun beste beentje voor.
Theater De Voorveghter, Hardenberg //€ 2,- CJP-korting // Meer info

Check elke week de cultuurknallers voor de leukste cultuurtips mét korting

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.