Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Support
Word lid Mijn CJP
CJP's Cultuurknallers week 5
01 FEB 2016 • Door Mirjam Mutzri - Beeld: Problemski Hotel • Meer blogs over Muziek Film Festival Theater Expo

CJP's Cultuurknallers week 5

Deze week speel je ouderwets gezellig een potje bingo, kijk je naar een joekel van een horrorfilm over een porseleinen pop, ontdek je kleurenfoto's van Lartigue en druk je je snor met Yora Rienstra.

Muziek

2 februari: Rhodes
Deze Britse singer-songwriter vindt het moeilijk om naar zijn eigen stem te luisteren. Gelukkig kunnen wij er wél van genieten. Verwacht dramatische songs vol piano en jazzgitaar.
Paradiso, Amsterdam // € 2,50 CJP-korting  // Meer info

5 februari: Little Simz
Tongbrekende raps inclusief charmant Engelse tongval; Little Simz spit haar duistere bars graag richting je gehoorgang. Muziek met een lekker warme hiphopsound.
Melkweg, Amsterdam // € 2,50 CJP-korting // Meer info

Little simz cultuurknallers cjp korting muziek
Verder is ze heel aardig. En haar muziek klinkt goed. Dus. (Beeld: Little Simz)

6 februari: Vastelaovendconcert de Venice
Philharmonie zuidnederland (dat spellen ze zelf écht zo) neemt je mee naar het Venetiaanse carnaval met een Limburgs tintje. Alaafrojack en Sexy als ik schrans zul je hier niet horen. Wel kun je losgaan op bekende operamelodieën van Rossini en Verdi, of meebrullen met de Limburgse volkszangeres Beppie Kraft.
Schouwburg De Domijnen, Sittard // CJP-prijs € 17,60 // Meer info

6 februari: B-Movie Orchestra 
Maak je klaar voor de grootste B-movie trip in je leven: funky filmmuziek en beelden uit cultfilms worden geblend tot een vette show. Met vooraf een B-film bingo door filmblad Schokkend Nieuws.
Tolhuistuin, Amsterdam // € 2,50 CJP-korting // Meer info

Film

Problemski Hotel
Voor het schrijven van zijn boek Problemski Hotel woonde schrijver Dimitri Verhulst tijdelijk in een Vlaams asielzoekerscentrum. In de gelijknamige film wordt de Iraanse Bipul verliefd op de Russische Lidia. Zij wil door naar Londen, terwijl hij het asielzoekerscentrum in Brussel wel prima vindt. Problemski.

The Boy
Het Engelse jongetje Brahms blijkt geen kind, maar een porseleinen pop te zijn. Horror! Zijn Amerikaanse nanny voelt zich in de maling genomen, maar Brahms heeft wel degelijk verzorging nodig. Met Lauren Cohan; Maggie Green uit The Walking Dead.

Legend
Criminelen zijn de hel, maar zolang ze hun zaakjes slim aanpakken willen we wél films over ze zien. Legend gaat over zware jongens en broers Reggie en Ronnie Kray, de grootste Britse criminelen ever. Acteur Tom Hardy speelt ze allebei. Voor welke rol valt hij in de prijzen?

legend cultuurknallers cjp korting film
Bepaald geen schatjes. (Beeld: Legend)

Janis: Little Girl Blue
‘Oh Lord, won’t you buy me a Mercedes Benz?’ Janis Joplins wens om een vierwieler is waarschijnlijk de beroemdste ooit. Dompel je twee uur lang onder in archiefmateriaal en interviews met familie, vrienden en exen van Janis, en leer dit jong overleden podiumbeest nog beter kennen.

Creed
Boksen, boksen en nog eens boksen. Adonis Johnson vertrekt naar Philadelphia en vraagt ex-boksheld Rocky om zijn trainer te worden. Die vocht ooit de legendarische wedstrijd tegen Apollo Creed, Adonis’ vader. Met Sylvester Stallone en Michael B. Jordan.

Afhankelijk van de bioscoop krijg je tot € 2,50 korting met je CJP-pas.

Expo

Lartigue, Life in Colour
Google ‘Jaques Henri Lartigue’ en je krijgt een scherm vol fantastische zwart-witfoto’s. Maar wist je dat-ie ook supermooie kleurenfoto’s maakte? Dat zie je op deze expo. De foto’s zijn trouwens een grote inspiratiebron voor regisseur Wes Anderson.
Foam, Amsterdam // € 4,25 CJP-korting // Meer info

lartigue cultuurknallers cjp korting expo
Zou ze er zelf achter zitten? (Beeld: © Jacques Henri Lartigue, via Foam.nl)

Openingsweekend Museum Rotterdam
Rotterdam is een verse plek rijker om kunst te bewonderen: Museum Rotterdam. Neem op 6 en 7 februari een kijkje in dit hippe gebouw van glas en staal en ontdek de drie expo’s die de komende jaren(!) te zien zullen zijn. Oh ja, je kunt ook gescand worden en als 3D-print in de collectie worden opgenomen.
Museum Rotterdam // gratis (daarna altijd € 50% CJP-korting) // Meer info

The Weather Diaries
Welke invloed hebben het weer, tradities en de natuurlijke omgeving van de Faeröereilanden, Groenland en IJsland op de creaties van lokale modeontwerpers en kunstenaars? Met die vraag ging kunstenaarsduo Cooper & Gorfer aan de slag. Bekijk hun foto’s van modellen, gehuld in extreem bijzondere creaties.
CODA Museum, Apeldoorn // 50% CJP-korting // Meer info

The weather diaries cultuurknallers cjp korting expo
Prima winterjas. (Beeld: © Cooper & Gorfer, via Coda-apeldoorn.nl)

De Nieuwe Smaak
Bekijk de favoriete schilderijen uit de collectie van kunstliefhebbende zakenman Geert Steinmeijer. Zijn verzameling is lekker divers: van Jacob Jordaens tot Damian Hirst en van Daubigny tot Jitish Kallat.
Rijksmuseum Twenthe, Enschede // € 4,- CJP-korting // Meer info

Theater

2 februari: Itzik Galili - Men of the Hour
Zo hectisch als het in Israël en de bezette gebieden is, zo hectisch is het ook in Galili’s dansvoorstelling. De choreograaf trommelde voor dit stuk acht (bijna naakte) dansers en twee zangers van The Israeli Opera op.
Stadsschouwburg De Oosterpoort, Groningen // Tot € 14,50 CJP-korting // Meer info

Men of the hour cultuurknallers cjp korting theater
Gespierde bilpartijen. (Beeld: © Yossi Zwecker)

4 februari: Yora Rienstra - Drukt haar snor
Baby's, gierende hormonen en vluchtneigingen; in het stuk van 'dat gekke lange wijf' (aldus Herman van Veen) Yora Rienstra zitten genoeg levens-issues om extreem sarcastisch over te doen.
Singer Theater, Laren // € 2,50 CJP-korting // Meer info

5-6 februari: Gesluierde Monologen
Twaalf bijzondere verhalen van Nederlandse moslimvrouwen zien en horen. Inclusief nagesprek met de cast; onder andere Meral Polat en Nazmiye Oral.
Ostade A’dam, Amsterdam // € 2,- CJP-korting // Meer info

6-26 februari: Mata Hari
We kennen Margaretha Geertruide Zelle allemaal, al is het maar van De Slimste Mens-app. Naast spion was ze onder haar alter ego Mata Hari ook danseres en minnares van vele hoge piefen tijdens de Eerste Wereldoorlog. Het Nationale Ballet danst haar mysterieuze verhaal.
Nationale Opera & Ballet, Amsterdam // tot € 10,- CJP-korting // Meer info

6 februari: De Grote Kunstshow
Maak kennis met nieuwe high brow-kunstwerken in het pluche van het theater. De objecten komen uit de collectie van Rattan Chadha, oprichter van kledingmerk Mexx en hotelketen citizenM.
Stadsschouwburg Amsterdam // € 5,- CJP-korting // Meer info 

Festival

5-7 februari: Grasnapolsky
Hét winterfestival in en rondom de Taj Mahal van de Veluwe: het voormalige zendstation Radio Kootwijk. Met onder andere Bombay, De Likt, Eefje de Visser, St. Tropez en Lucky Fonz III, én een boswandeling met boswachter Frank. Vogelboekje inpakken en gaan.
Radio Kootwijk // € 5,- CJP-korting // Meer info

Check elke week de cultuurknallers voor de leukste cultuurtips mét korting.

 

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.