Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Support
Word lid Mijn CJP
Brad Pitts carrière in 11 films
18 FEB 2016 • Door Mirjam Mutzri - Beeld boven: Inglourious Basterds • Meer blogs over Film

Brad Pitts carrière in 11 films

In ruim zestig films heeft Brad Pitt de meest uiteenlopende rollen gespeeld. Zo was hij detective, vampier, bergbeklimmer én baby. In The Big Short kruipt hij in de huid van gepensioneerd bankier Ben Rickert. We selecteerden zijn meest opvallende rollen.

Thelma & Louise (1991)

Als afgetrainde lifter en vers-uit-de-bak-overvaller breekt Brad officieel door als acteur. In de rol van J.D. doet hij het met Thelma in een motel, en steelt daarna al het spaargeld van Louise. Ook vindt –ie föhns heel handig om uit te leggen hoe je een gewapende overval pleegt. Hij moet alleen nog even leren om zijn broek dicht te doen.

Brad Pitt in 11 films cjp korting film

True Romance (1993)

Van vrolijke overvaller naar ultieme stoner. In True Romance speelt Brad een bijrol, maar wel een legendarische. In de huid van Floyd is hij een op de bank liggende lame ass die blowt alsof er geen morgen is. Onder invloed helpt hij een stel gangsters op weg naar een drugsdeal. Gelukkig heeft Brad deze levensstijl nooit in zijn privéleven overgenomen. Waarschijnlijk.

Brad Pitt in 11 films cjp korting film

Interview with the Vampire (1994)

Na zijn periode als zorgeloze wietroker valt Brad zijn donkere periode binnen als melancholische vampier. Louis de Point du Lac zou het goed doen in menig shampoo-commercial; zijn tweehonderd jaar oude glanzende lokken zijn net zo indrukwekkend als zijn levensverhaal. Al is het de jonge Kirsten Dunst die met deze film een Golden Globe-nominatie in de wacht sleept. Gezien het vampierenthema is het maar goed dat ze die niet heeft weten te verzilveren.

Brad Pitt in 11 films cjp korting film

Se7en (1995)

Alweer meer dan twintig jaar geleden: als kakelverse detective David Mills gaat Pitt, samen met Morgan Freeman, op zoek naar een seriemoordenaar die mensen straft volgens de zeven zonden. Een slopende race tegen de klok, die eindigt met een schokkende woestijnscène waar we nog steeds de rillingen van krijgen.  

Brad Pitt in 11 films cjp korting film

Seven years in Tibet (1997)

Zeven moorden verder, zeven jaren jonger. Zo lijkt het tenminste. Als bergbeklimmer Heinrich Harrer, een helblonde Oostenrijker, leeft Brad zeven jaar in Tibet. Hier heeft hij een enorme man crush op de piepjonge Dalai Lama. Ook als je geen Pitt-fan bent is deze film de moeite waard, vanwege de geweldige beelden van het mooie Tibet. En het One Direction-haar van Brad.

Brad Pitt in 11 films cjp korting film

Fight Club (1999)

Twee jaar later zet Brad zijn tanden in het volgende meesterstuk, waar hij als bokser Tyler Durden de stad op zijn kop zet. Toch knap, voor een hersenspinsel van Edward Norton. Maar om de regels van de fight club te volgen, kunnen we hier niet meer over zeggen. Sorry.

Brad Pitt in 11 films cjp korting film

Ocean’s Eleven (2001)

In de rol van Rusty valt er weer meer te lachen, met een sterrencast en een dikke knipoog kijkt Brad lekker weg. Strak in het pak voor het grootste deel van de film en met een stuk of wat flauwe grappen en stoere scènes, zit de vaart er lekker in. Jammer dat hij praat met zijn mond vol, maar daar kijken we wel doorheen.

Brad Pitt in 11 films cjp korting film

Troy (2004)

Met de 30 day challenge kom je er helaas niet (nee, echt niet). Brad heeft keihard moeten trainen voor deze rol van Achilles, maar het resultaat mag er dan ook wezen. Frappant genoeg scheurde hij tijdens de opnames zijn achillespees. *neuriet een zekere Alanis Morissette-hit*

Brad Pitt in 11 films cjp korting film

The Curious Case of Benjamin Button (2008)

In dit drama valt Brad voor Cate Blanchett, die in de rol van Daisy een bijzondere relatie krijgt met de steeds jonger wordende Pitt. Jammer voor haar dat zij wél gewoon ouder wordt, maar het levert een interessante en fantasierijke film op. Oh, de film gaf Brad trouwens ook een Oscarnominatie voor beste mannelijke hoofdrol. (Sean Penn ging er uiteindelijk met de prijs vandoor dankzij Milk).

Brad Pitt in 11 films cjp korting film

Inglourious Basterds (2009)

Waar The Curious Case of Benjamin Button even vluchtig de Tweede Wereldoorlog aantikt, speelt Inglourious Basterds zich daar helemaal af. In een Quentin Tarantino-film kan Brad natuurlijk geen doorsnee rol spelen. Hoewel de film overheerst wordt door Christoph Waltz' performance, vermaken wij ons ook goed met Brad als Aldo Raine, de leider van de Basterds die ons met zijn accent en grote mes de film in trekt.

Brad Pitt in 11 films cjp korting film

The Big Short (2015)

Na een niet zo glorieuze klootzak is het in 2015 tijd voor een serieuzere rol. In The Big Short is Brad de gepensioneerde bankier Ben Rickert. Met zijn kennis van zaken helpt hij twee Wall Street-mannen te profiteren van de credit bubble. Je weet wel, dat gedonder met hypotheken waardoor in 2007 de huizenmarkt en wereldeconomie instortte. Nu maar hopen dat je wijs wordt uit de karrevracht aan financiële termen in de film.

Benieuwd hoe Brad het er hier vanaf brengt? Met je CJP-pas bekijk je The Big Short met een lekkere korting. Wel zo fijn, nu de wereldeconomie nog steeds op z’n gat ligt.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.