Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Theateragenda 2016: dé tips om naar uit te kijken
06 JAN 2016 • Door Steven Stoffers • Meer blogs over Theater

Theateragenda 2016: dé tips om naar uit te kijken

Of je nu in Den Haag, Amsterdam, Utrecht, Groningen of Maastricht woont; in elke stad van Nederland staat een schouwburg vol toptheater. CJP tipt in één handige uitagenda de theatervoorstellingen waar je dit jaar blind een kaartje voor kunt kopen. Met CJP-korting uiteraard.

Voor toneel, cabaret, opera en dans kun je vaak al een jaar van tevoren tickets reserveren en als je te lang wacht, ben je dus soms gewoon te laat met kaarten kopen. Dus: welke theatervoorstellingen moet je nu alvast met een dikke rode stift in je nieuwe agenda zetten?

4 januari – 7 februari: Theater Utrecht - Een Soort Hades

De roemruchte Zweedse toneelschrijver Lars Norén schreef voor Theater Utrecht een vlijmscherp stuk over psychiatrische patiënten, hun familie en hun verzorgers. Heeft regisseur Thibaud Delpeut een regen van sterren opgeleverd in de Volkskrant, Telegraaf, de Theaterkrant en Scènes (en een groot interview op CJP.nl). Op 22 januari krijgen bezoekers van Een Soort Hades een CJP goodiebag bij hun kaartje! 
Tourt langs Utrecht, Meppel, Amsterdam, Gouda, Rotterdam, Den Helder, Wageningen, Den Bosch, Amsterdam, Nijmegen, Arnhem, Zwolle, Leeuwarden, Groningen, Tiel en Delft // Tot € 13,- CJP-korting // Meer info

5 januari - 7 april: De Theatertroep - Hoe echt is echt echt

Ben je wie je wilt dat je bent? Of wring je je in allerlei bochten om te zijn wie je wil zijn? Denk daar maar eens over na, tijdens je bezoek aan De Theatertroep. Eventueel met net zo’n nepdate als de hoofdpersoon meeneemt naar het huwelijk van zijn ex. 
Frascati Amsterdam, Theater aan het Spui Den Haag, Theater Kikker Utrecht, Toneelschuur Haarlem, Grand Theatre, Groningen // tot € 7,50 CJP-korting // Meer info en kaarten

12 januari – 5 maart: Het Nationale Toneel: Revisor / Little Foxes

Nikolaj Gogol schreef de komedie De Revisor al in 1835, maar anno 2015 zijn mensen nog steeds net zo stompzinnig, hebzuchtig en corrupt als toen. We dragen alleen comfortabelere kleding en gebruiken termen als ‘vriendjespolitiek’ en ‘VrijMiBo.’ Cadeautje: je krijgt er gratis de voorstelling Little Foxes bij.
In theaters in Den Haag, Eindhoven, Gouda, Alkmaar, Amsterdam, Utrecht, Groningen, Amstelveen, Heerlen en Rotterdam // tot € 17,- CJP-korting // Meer info en kaarten

11 februari: Isabelle Beernaert – Under My Skin

Topchoreografe Isabelle Beernaert zat in de jury van So You Think You Can Dance, maar zette ver daarvoor al theaterzalen op hun kop met haar emotionele voorstellingen. Under My Skin is een ballet over onderhuids verlangen, op bekende muziek van o.a. Yann Tiersen, Snow Patrol en Miles Davis.
Schouwburg Amstelveen // € 25,- CJP-korting // Reserveer nu

12 februari – 19 juni: SENF Theaterproducties – Intouchables

We zouden hier de synopsis van Intouchables uit kunnen leggen, maar we kunnen ons niet voorstellen dat je de Franse succesfilm over een miljonair en zijn onorthodoxe verzorger niet hebt gezien. Met deze keer Huub Stapel als miljonair. Tip: bestel je kaarten via de website van het theater, de Nationale Theaterkassa geeft de optie tot CJP-korting niet.
Tourt langs bijna alle grote theaters in Nederland // tot € 5,- CJP- korting // Meer info en speellijst

3 maart – 22 april: Theater Artemis i.s.m. De Warme Winkel – De meest zwaarmoedige voorstelling ooit (waarbij het hele publiek moet huilen)

Theateragenda 2016 uitagenda theater musical korting CJP Amsterdam Rotterdam Den Haag Den Bosch Utrecht Heerlen Zwolle Leiden Apeldoorn Amersfoort Gouda Delft Breda Groningen Maastricht Arnhem Nijmgen Eindhoven Tilburg Zeeland 2
Deze make-up eindigt sowieso allemaal in kleine plasjes op het toneel.

Ook bekend onder de titel: Het toneelstuk met de langste naam allertijden. Heden ten dage worden we niet vrolijk van verdriet; uit alle macht proberen we uit te stralen dat ons leven leuk is. Maar af en toe de ogen uit je kop janken is heerlijk en dan kan het maar beter niet om iets écht droevigs in je leven zijn. De theatermakers adviseren een poncho mee te nemen naar DMZVO(WHHPMH).
Verkadefabriek Den Bosch, Frascati Amsterdam, Theater aan het Spui Den Haag, Oosterpoort Groningen, Rotterdamse Schouwburg, Tweetakt Utrecht, Natlab Eindhoven //  tot € 8,- korting // Meer info

5 maart – 12 mei: Oostpool - Lulu

Vorig jaar schaarden we Lulu nog in de top 7 sexy, maar mega-dodelijke vrouwen uit de cultuurgeschiedenis en met Oostpools Lulu verstevigt ze die positie nog maar weer eens. Want als je zowel Teun Luijkx als Benja Bruijning weet te verleiden en ze vervolgens in het verderf stort, dan ben je een hele grote. Alles is liefde, maar nog nooit was die liefde zo verstikkend. CJP-Goodiebags op 9 en 10 mei!
Tourt langs bijna alle grote theaters in Nederland // tot € 17,- CJP-korting // Meer info en kaarten

12 maart – 13 mei: Het Zuidelijk Toneel - Macbeth

Heksen don’t kill people, media kill people. Schrijver Jamal Ouariachi tilt Macbeth naar de 21e eeuw, waar de politiek een speelbal is geworden van machtige mediatycoons. Iedereen die macht en status wil hebben, moet goed om kunnen gaan met de media. Zelfs een bloederige Shakespeareaanse legende. CJP-goodiebags op 4 en 5 april!
Tourt langs bijna alle grote theaters in Nederland // tot € 17,- CJP-korting // Meer info en kaarten

15 – 25 maart: Opera Forward

De Nationale Opera bestaat vijftig jaar en dat mag gevierd worden. Maar in plaats van terug te kijken op wat is geweest, blikt DNO graag naar de toekomst en organiseert het een festival met vernieuwende opera. Op het Opera Forward Festival (OFF) zie je geen stoffige highbrow, maar een nieuwe generatie die opereert (ha!) op het scherpst van de snede.
Nationale Opera en Ballet, Amsterdam // Tot € 9,- CJP-korting // Meer info 

16 april 2016: Johan Goossens - Daglicht (op=op)

Eén van de laatste kansen om de doorbraakvoorstelling van cabaretier Johan Goossens te zien. Johans cynisme en ironie worden flink bejubeld in de theaterjournaals, kranten en theaterblogs, dus zorg dat je er op tijd bij bent! Daglicht hoort gewoon op je cabaretagenda.
Schouwburg de Domijnen, Sittard // € 6,40 CJP-korting // Reserveer nu

18 mei: Nationale Opera - Don Giovanni

Don Giovanni (1787) is Mozarts meesterwerk over een Italiaanse rokkenjager. Verleiding, lust, verraad, wraak, moord: Goede Tijden, Slechte Tijden is er niks bij. Zeker omdat de antieke kostuums en decors zijn vervangen door een modern jasje. Tijdens CJP’s Operaflirt op 18 mei krijg je bovendien een gratis drankje, goede plek én een backstage rondleiding.
Nationale Opera en Ballet, Amsterdam // CJP Operaflirt = € 20,- // Meer info
Kaartverkoop: vanaf 1 april 

Musicals

Voor het laatste musicalnieuws verwijzen we je door naar, what’s in a name, musicalnieuws.nl. Maar voor de beste korting op je musicaltickets, moet je natuurlijk bij CJP zijn. Let wel even op. Bij musicals geldt vaak een last-minute actie, wat betekent dat kaarten alleen een dag van tevoren of op de dag zelf te reserveren zijn. 

Minimaal tot 31 januari: De Tweeling

Als je WOII allebei van een andere kant meemaakt, blijkt het ook voor tweelingzussen niet makkelijk daarna weer dikke vrienden te worden. In musical De Tweeling komt het prachtige boek van Tessa de Loo opnieuw tot leven, op de muziek van Ilse DeLange en JB Meijers.
DeLaMar Theater, Amsterdam // altijd 50% CJP-korting // Reserveer nu

Minimaal tot 3 april: Grease – de Musical

The one that you want. De klassieke boy-meets-girl film met John Travolta en Olivia Newton John kunnen we dromen en inmiddels zijn we ook al drie keer naar de musical geweest. Dat kan prima, want je krijgt er met een CJP-pas meestal dikke korting op. Let op: kortingen verschillen per theater, sommige theaters op de tour doen niet mee aan deze actie.
RAI Theater Amsterdam, Theater De Spiegel Zwolle, Agnietenhof Tiel, Chassé Theater Breda, Zaantheater, Theater aan de Parade Den Bosch  // Tot 50% CJP-korting // Bekijk je korting

Minimaal tot 30 april: The Bodyguard

Aaaaand aaaieaaai will always love youhoooooo! Of het nu met tranen is of van plezier; meebrullen zul je bij The Bodyguard. De film over een gevaarlijke affaire met een bodyguard maakte een superster van Whitney Houston en blijkt uitstekend te vertalen naar een musical. Wát een hits!
Beatrix Theater, Utrecht // Tot 50% last minute CJP-korting // Meer info 

Minimaal tot 30 april: Disney’s Beauty & the Beast

Als het zo’n feest is om een zoutvaatje te zijn als de musical Beauty & the Beast je doet vermoeden, dan laten we ons graag vandaag nog door een boze heks vervloeken.
AFAS Circustheater, Den Haag // Tot 50% last minute CJP-korting // Meer info 

Dit zijn wat ons betreft de topvoorstellingen van 2016 tot aan de zomer. We zullen deze lijst gedurende het jaar bijwerken, maar voor de meest actuele theateragenda ga je naar CJP.nl/theater.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.