Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Teenage Mutant Ninja Army
06 JAN 2016 • Door Tommie Luyben • Meer blogs over Lezen

Teenage Mutant Ninja Army

Oorlog in Nederland. We hopen dat het er nooit meer van komt, maar als het zo ver is, moeten we ons mannetje staan. Als het even kan, met een onverslaanbaar mutantenleger. En garde!

Hybriden spreken al sinds mensheugenis tot de verbeelding. Zo zit de Griekse mythologie boordevol mens-dierkruisingen. Neem Posiphaë, vrouw van Minos. Na een potje rampetampen met een stier baarde ze de Minotaurus; een monster met een mensenlichaam en een stierenkop. Disney flikkerde allerlei diersoorten door elkaar in The Wuzzles, met de karakters Hommelleeuw, Vlinderbeer en Nijlhaas als resultaat. En herinner je nog die spinnengremlin uit Gremlins 2?  Gezellig huisdier.

'Poesje mauw, kom eens gauw. Ik heb lekkere melk voor jou.'

Ook in de werkelijkheid zijn er geslaagde - en minder geslaagde - experimenten uitgevoerd om verschillende rassen met elkaar te vermengen. Deze week komt Hanna Bervoets’ nieuwe roman Ivanov uit, waarvan CJP vijf exemplaren weggeeft. Hierin leren we meer over Ilya Ivanov: een Russische wetenschapper die experimenteerde met een mens-aaphybride. Er zijn zelfs geruchten geweest dat Stalin zo een onverslaanbaar mensapenleger wilde creëren. Nogal Planet of the Apes.

Een apenleger is er nooit van gekomen. Maar als CJP nu alsnog een topleger mocht scheppen, dan weten wij wel welke wezens we inzetten om ons te verdedigen.

Anky van Grunspaard

Het beste paard van stal. Pijlsnel doch lichtvoetig is killerhorse Anky van Grunspaard. Met gemak vertrappelt ze de vijand onder haar met staal beslagen hoeven of ze worden onthoofd, met een simpele karate kick. Om te ontstressen leest Anky graag de Penny, of speelt ze met My Little Pony. Als haar lange manen worden ingevlochten, schuimbekt ze van genot. Ben je haar kwijt? Hoogstwaarschijnlijk staat ze in de gang. Bij buurvrouw Jansen.

Je mag een gegeven Anky niet in de bek kijken.

Aapke

Hij slingert van boom naar boom, van wolkenkrabber naar wolkenkrabber en van helikopter naar helikopter; grote hoogten weerhouden Aapke er niet van om zijn target uit te schakelen. Vliegensvlug klimt hij in luttele seconden naar het topje van een kerk om de tegenstander behendig er af te sodemieteren. Of om zijn lievelingsfilm King Kong na te spelen. Extra specialiteit: kan goed vlooien.

Aapke, Noot, Mies

Flamingorina's

The show must go on, ook in tijden van oorlog. Maar het voltallige ensemble van Het Nationale Ballet kan door de komst van superieure mutantendansers naar hun baan fluiten; ze kunnen niet op tegen de spectaculaire danskunsten van de Flamingorina’s (half flamingo, half ballerina). Hoog in de lucht fladderend steken deze rasartiesten hun middelvinger op naar de zwaartekracht. Sierlijk draaien ze met het hoofd en draaien talloze pirouettes op één been. Met Het Flamingomeer als nieuwe zuurstokroze klassieker. Ook in te huren voor waterballetten.

Het Flamingomeer

Zeemeeranomi

Ariël, eat your heart out; er is een nieuwe babe in zeemeerminnenland. Ze is het neusje van de zalm, de zeemeeranomi, ook wel de kabeljauwidjojo genoemd. De natte droom van alle visfetisjisten. Een schelpenbehaatje bedekt haar pronte borsten amper en haar glinsterende vissenstaart kronkelt er lustig op los. Haar lievelingsfilm? Piranha 3D.

'Al die sardientjes zijn ook mijn vriendjes.'

Sirene Joling

Je kent ze misschien wel; de sirenen uit de Griekse mythologie. Knappe babes met het lichaam van een vogel. Zij zongen zo fucking mooi dat voorbijgaande zeelui hen niet konden weerstaan en met boot en al te pletter sloegen tegen de rotsen. Gezellige meiden dus. De oorverdovende sirene die wij kennen van voorbijrazende ambulances, is naar hen vernoemd. Oorverdovend is ook Sirene Joling, die zó hoog en hard zingt, dat schedels van voorbijgangers imploderen. Wat een giller.

'Het is nog niet voorbij...'

Benieuwd geworden naar Ilya Ivanov’s praktijken? Op 7 januari verschijnt Ivanov van Hanna Bervoets, waarin ze de Russische experimenten op fascinerende wijze weet te vervlechten met de aidsepidemie aan het einde van de 20e eeuw. CJP geeft 5 exemplaren weg. Winnen? Klik hier om kans te maken.

Foto's: Firelizard5, McSmit, Dick Aaldus, Yakovlev Alexey, Puno3000, Wolf Schouten en Sergey Yellseev
Gebruikt onder Creative Commons licentie.

 

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.