Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Likkebaardend Lekkere Luisterlijst week 4
28 JAN 2016 • Door Martine Bakker • Meer blogs over Muziek

Likkebaardend Lekkere Luisterlijst week 4

Wil je even afdwalen naar verre oorden of nachtelijke escapades? Wij hebben de ultieme luisterlijst voor jou. Deze week hoor je onder andere Pablo Nouvelle, I am Aisha en Sia.

1. Sia - This is acting (album)

Aaaah… niets dan liefde voor Sia. In Chandelier, de hit van haar vorige album, zong Sia over hangen aan kroonluchters. De beats op die plaat waren daar wat te mellow voor. Daar komt ze op haar zevende studioalbum op terug. Met dit geluid kun je aan de lampen hangen écht in de praktijk brengen. Bird set free is een langzame emotionele binnenkomer, maar dan gaat het gelijk over op Alive en pompt je hart tien keer zo snel. Je kent Sia waarschijnlijk als ‘die pruik’. De zangeres heeft van zichzelf namelijk een merk gemaakt. Daarbij draait het niet om haar, maar om haar lied-schrijf-skills en toffe dansjes die wonderkinderen doen op haar hits. De cover van This is acting is dan ook gesierd met een Cruella de Vil-achtig kind, dat een gek gezicht trekt.

2. Travis Mills – Don’t Need Much (single)

Voor wie de tekst van Drank & drugs al helemaal uit zijn of haar hoofd kent: hier is een Engelstalige variant. Gerapt door niemand minder dan Travis Mills. De man met een lichaam waarop een soort Prison break-kaart staat. Waar deze Amerikaanse rapper in zijn voorgaande hit met T.I. zingt over jong en dom zijn (Young & Stupid), vertelt hij nu hoeveel hij rookt en drinkt. Een echt feestbeest en daarmee een waardig opvolger van Ronnie en Kleine. Zo’n klapper van een plaat coveren is best een veilige stap voor iemand die normaal erg on the edge leeft. Zijn motto is namelijk: ‘At birth I had a near death experience... & I've been inching closer ever since.’ De bijbehorende video is een remake van toen je vroeger een stalkerbrief naar je liefde stuurde met lettertjes geknipt uit tijdschriften enzo. Of deden alleen wij dat?

3. Charlie Puth – Nine track mind (album)

Dit is die artiest met een onuitspreekbare achternaam en de wenkbrauw waar een hap uit mist. Een soort nieuwe Justin Bieber, maar dan niet poserend in een onderbroek naast een standbeeld. Charlie Puth is de stem én schrijver van When I see you again. Hij werkte samen met rapper Wiz Khalifa en werd in één klap bekend over de gehele planeet. Zijn liedjes zijn simpel: refreinen die lekker in het gehoor liggen en je zo kunt meezingen. ‘I’m only one call away’ bijvoorbeeld. Of Marvin Gaye met Meghan Trainor. Een fijne voor als je van pop houdt.

4. Pablo Nouvelle – All I need (album)

Deze likkebaardend lekkere man begon zijn muzikale carrière als hiphopproducer en werd uiteindelijk verliefd op soul uit de jaren zestig en zeventig. Nu produceert hij nummers met invloeden van Bonobo, The XX, Frank Ocean en Radiohead. De vocalisten waar hij mee werkt wisselen. Zo doet de eerste single I will  - met de stem van Sam Wills - denken aan Disclosure: soulvolle house. Het is gebaseerd op een sample van If This World Were Mine, een nummer dat Marvin Gaye ooit zong in een duet met Tammi Terrell. Daar heb je die Marvin weer! Op 9 maart kun je Pablo zien shinen in Paradiso.

5. I am Aisha - WTF ft. Jayh & Zefanio (single)

Hoewel we liefde voelen voor projecten zoals New Wave, vragen we ons toch af: waar blijven de vrouwen, de Rihanna’s van de lage landen? WTF. Gelukkig is daar I am Aisha met haar gangsterrap in een speeltuintje. ‘Je hoeft me niet te liken’, rapt ze. Maar dat doen we wel. Net zoals dat we het nieuwe talent Zefanio duimpjes omhoog geven. En turned up zijn door de boze Jayh, die laat zien dat panterprint-slippers met sokken heus wel swag hebben. Al zijn we wel wat aangedaan, doordat Jayh’s hart is gebroken vanwegemislukte vriendschappen: ‘Sommige matties zijn nep; ze gunnen je alles zolang je het niet hebt.’ Gelukkig geeft hij nu ‘geen fuck als een maagd’ meer. Het ultieme nummer om je middelvinger bij omhoog te steken of een wasje op te draaien.

6. Blaue Blume – Syzygy (album)

Volgende week staat deze Deense band op Grasnapolsky. In de kortste line-up omschrijving ooit omschrijven we ze als: ‘Deense boys die de ultieme soundtrack voor een gemaskerd ridderbal hebben ontwikkeld.’ Want dat is precies hoe Syzygy klinkt. Een dromerige popplaat vol met de dramatische stem van Jonas Smith. Het resultaat klinkt zowel avontuurlijk als klassiek. Wil je graag Deens leren? Blaue Blume betekent blauwe bloem en staat voor hoop en schoonheid. Net als de Likkebaardend Lekkere Luisterlijst. Toevallig!

Volg onze Likkebaardend Lekkere Luisterlijst-playlist op Spotify. We updaten deze wekelijks met de nieuwste, tofste of opvallendste muziek. Als CJP’er krijg je korting op albums bij je favoriete platenzaak.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.