Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Likkebaardend Lekkere Luisterlijst week 3
21 JAN 2016 • Door Martine Bakker • Meer blogs over Muziek

Likkebaardend Lekkere Luisterlijst week 3

Januari is niet alleen de tijd om je onder te dompelen in de Noordzee met een worstmuts. Het is ook de tijd om te baden in nieuwe releases, zoals die van Jett Rebel, King Charles en Sevn Alias.

1. King Charles - Gamble for a rose (album)

De nieuwe koning der indiefolkrockpop. Vind je Noah & The Whale leuk; dan kan je dit ook waarderen. King Charles is een ware poëet en een krachtige songwriter. In 2011 werd hij ontdekt in London, waar hij vaak optrad in een roze overall. Dit was twee jaar na zijn bijna fatale skiongeluk. Tien dagen lag hij daarna op de intensive care. Gelukkig herstelde hij en deze ervaring was de inspiratie voor LoveBlood; de plaat waardoor hij werd meegevraagd op tour met Mumford & Sons. Seal zou het nét iets anders zeggen, maar King Charles heeft een rooskleurige titel voor zijn nieuwe album gefabriceerd: Gamble for a rose.

2. Kanye West – No More Parties in L.A. (feat. Kendrick Lamar)

Het moet maar eens afgelopen zijn met al die feestje in Los Angeles. Ook met oranje zelfbruiners op witte lakens, trouwens. De Amerikaanse president in spé is terug en er is geen autotune te bekennen. Resultaat: het internet is in de hemel door zijn ‘oude’ sound. Kanye rapt over hoe ongeïnspireerd hij was na Lauryn Hill’s pensioen, dat zijn familie lekker verdient dankzij E! en de gevaren van appen tijdens het rijden. Verder legt hij ook uit dat als een man groot geschapen is, vrouwen dat voelen tijdens de seks. Misschien kun je je niet in alle problematiek van dit achtendertigjarige kind herkennen, maar de beat voelt goed. Alles afgeblust met het sympathieke, flowende geluid van Kendrick.   

3. Sevn Alias – Twenty Four Sevn 2 (EP)

Afgelopen weekend stonden we te bouncen tussen de muren van de Oosterpoort, op de tonen van deze achttienjarige gast. Besneeuwd Groningen smolt voor de rapkunsten van het talent uit Almere. Sevn wordt gezien als een talent van wereldformaat, met zijn Hollandse teksten. Dit is donkere hiphop met trap-invloeden, scherp en snel. Vorig jaar kwam de rapper zijn eerste mixtape uit, dit is zijn tweede EP. Hij werkte met artiesten als Jonna Fraser en Lijpe. Zo hoor ze je samen op Woosh flowen over 90-boys, Robin Hood en Koning Arthur. Ook Kifesh is een blijvertje met de simpele, dreigende beat.

4. Jett Rebel – Truck (album)

Zet dit album op en het lijkt net alsof je bij Jett in de woonkamer zit. Op Truck staan geen commerciële hitjes, maar popnummers die de artiest lekker live kan spelen. De vocals zijn niet digital getuned en hij klinkt expres soms vals. Jett is er bewust van dat het niet aansluit op de wensen van het grote publiek, maar geld is niet zijn drijfveer. Hij heeft alles zelf ingezongen, ingespeeld en opgenomen met een oude 4-track cassetterecorder. Daarvoor gebruikte hij zijn piano, een oud Premier Drumstel, een klein windorgeltje en een Gibson ES330 die hij Karen noemt. Dit album is één van een drieluik. De rest komt later dit jaar uit. 

5. And the Golden Choir – Another Half life (album)

Klinkt als een hele band, is een muzikale man in zijn eentje. In dit project is Tobias Siebert zijn eigen gouden koortje én producer. Hij combineert moderne en traditionele geluiden en maakt daar een vernieuwde popsound van. Daarbij gebruikt hij harmonica’s, zijn gitaar en een draaitafel. Met emotionele uithalen zingt hij bijvoorbeeld over zijn leven met Angelina. Het nummer Dead end street is een fijne voor onderweg. Lekker toepasselijk voor als je een weg inslaat waar een bordje bij staat met een rode T-splitsing.

6. Femme Vanille – Another Time (album)

Een bandnaam die niet alleen klinkt als een chique geurkaars, maar je ook het gevoel geeft alsof je bij een warm, geurig vuurtje zit. Another Time staat vol artistieke popliedjes met indie- en jazzinvloeden. De stem van Karindra Perrier heeft iets weg van St. Vincent, Feist en Regina Spektor. Het zit tegen het alternatieve aan. De gelijknamige single Another time kan een hit worden, want het refrein blijft hangen als een rookgordijn. Ook een goede track om onder een scene van Grey’s Anatomy te monteren, trouwens. Vooral dat stukje waar ze ‘au, au, au’ zingt.

Volg onze Likkebaardend Lekkere Luisterlijst-playlist op Spotify. We updaten deze wekelijks met de nieuwste, tofste of opvallendste muziek. Als CJP’er krijg je korting op albums bij je favoriete platenzaak.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.