Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Support
Word lid Mijn CJP
Films met een onverwacht vervolg
07 JAN 2016 • Door Martine Bakker • Meer blogs over Film

Films met een onverwacht vervolg

Braveheart, The Green Mile en Notting Hill. Parels waarbij het mooiste aspect is: afronding. We danken de Hollywood-goden dan ook dat er (nog) geen commercieel uitbuitende vervolgen van zijn verschenen. Maar als die wel zouden bestaan, wat was de verhaallijn dan?

Als je onderstaande films niet hebt gezien en bent geen fan van spoiler alerts, staar dan gewoon vijf minuten naar de headerfoto voor jouw dagelijkse dosis scherm-kijk-ontspanning.

1. Forrest Gump

Verhaal: Een autistische jongen kan hard rennen en is op zijn buurmeisje Jenny. Hij wordt uitvinder van de smiley en de bumpersticker. Zijn leven is als een chocoladedoos: hij weet nooit wat hij krijgt.
Afloop: Jenny blijkt na een zwaar leven een superslimme zoon te hebben en Forrest is de vader! Ze trouwen, maar Jenny sterft aan AIDS.
Vervolg: Terwijl Forrest Jr. iedere dag met de bus naar school vertrekt, gaat Forrest door met zijn uitvindingen. Zo bedenkt hij The Color Run en Mud Masters Obstacle Run. Hardloopwedstrijden met een lekker gek element. De opbrengst gaat naar het AIDS Fonds. Verder brengt Forrest zijn eigen chocoladedoos op de markt genaamd: eat, Forrest, eat. De garnalensmaak is favoriet bij zijn klanten.

Het leven is als een wapperende baard in de woestijn. 

2.The Green Mile

Verhaal: Een grote, donkere man, John Coffey, zit in de gevangenis voor de moord op twee meisjes, terwijl hij ze eigenlijk met zijn superpower wilde redden en ze helemaal niet heeft vermoord.
Afloop: John Coffey wordt geëxecuteerd en de bewaker laat het allemaal gebeuren. In de jaren daarop sterven alle mensen rondom de bewaker, terwijl hij ondertussen al 108 is.
Vervolg: De bewaker blijft voor altijd in leven en zijn huid lijkt steeds meer op die van een garnalendumpling (ja sorry, we zitten nu in de garnalensferen). Hij is vervloekt met het oneindige leven door de executie op John Coffey. Op een dag wordt hij wakker in het bejaardentehuis en besluit de aarde op te schudden met een Apocalyps. Diverse mensen overleven, maar er komen ook extra zombies. Dan blijkt het dat grootste gevaar niet de zombies zijn, maar de levende mensen. John Coffey keert trouwens terug als rockster. Hij kan super goed biertjes vangen tijdens concerten.

'Kijk, je moet het biertje met je vinger volgen.'

3. Titanic

Verhaal: Een grote boot vaart naar the U, S, of A. Aan boord zit de rijke Rose met een diamantketting en de arme Jack die een narcistisch syndroom heeft en denkt dat hij een wereldleider is. 
Afloop: Als Rose en Jack handafdrukken in hun sekszweet duwden, raakte de boot een ijsberg in de vorm van de theorie van Freud. De boot zinkt. Jack gaat dood, terwijl Rose op een kastdeur ligt.
Vervolg: Terwijl de bejaarde Rose haar diamant in het water gooit alsof het niets is, blijkt Jack helemaal niet dood te zijn. Hij deed gewoon een cursus freediving en was daarnaast ook in leer bij The Iceman Wim Hof om zijn lichaam te trainen met koude temperaturen. Dat blijkt super goed voor je te zijn. Tijdens een van zijn expedities vindt hij de diamant en hij besluit Rose op haar ondankbare gedrag aan te spreken. Zij is echter op vakantie met Jack Black in het huis van Cameron Diaz.

Liefde is ijskoud. 

4. Braveheart

Verhaal: De vrouw van William Wallace wordt vermoord en daarom begint hij een leger dat tegen de Engelse machthebbers in Schotland vecht.
Afloop: William wordt gevangengenomen en gemarteld. Als hij in een Arena staat waar hij moet vechten, vraagt hij niet om vergeving, maar schreeuwt ‘freedom’ en sterft.
Vervolg: William beseft dat terug bij zijn vrouw zijn in de hemel toch niet zoveel vrijheid betekent als dat hij van te voren had gedacht. Hij moet van haar allerlei huishoudelijke klussen doen en staat iedere dag zijn kinderen op te halen bij dat schooltje naast een bloemenveld wat in zijn dromen zo idealistisch leek. Daar vraagt hij zich constant af of zijn geïncasseerde martelingen wel opwegen tegen zijn nieuwe leven. Om de pijn te verzachten koopt hij een Porsche. Dan komen er zeven vervolgen waarbij hij heeft snel en furieus straatraces houdt.

Blauw: de kleur van vrijheid.

5. Remember me

Verhaal: Tyler - wiens broer zelfmoord heeft gepleegd - en Ally - die alles uit iedere dag haalt omdat ze getuige was van de moord op haar moeder - zijn op elkaar.
Afloop: Tyler staat op 11 september 2001 in het kantoor van zijn vader op de hoogste verdieping van het World Trade Center. Er vliegt een vliegtuig in het gebouw.
Vervolg: Tyler is naast zijn broer begraven en Ally heeft nu nog meer redenen om alles uit het leven te halen (want: nog meer dode mensen). Ze boekt een reis naar Thailand om lekker te soulsearchen. Dan trekt de oceaan zich terug. Het blijkt een tsunami te zijn. Gelukkig ontsnapt ze aan de golf. Bij terugkomst in Amerika doet ze een opleiding anti-disaster management en start haar eigen bedrijf in rampontwijking.

Een moeilijk moment waarbij een minuut stilte wel op z'n plaats is. 

6. Notting Hill

Verhaal: Anna - een wereldberoemde filmster - en William - de eigenaar van een slechtlopende reisboekenwinkel in Notting Hill – worden op elkaar.
Afloop: Zij houdt een moeilijk verhaal in zijn boekwinkel over ‘dat ze ook maar gewoon een meisje is en voor een jongen staat’ en ze krijgen verkering.
Vervolg: Het blijkt superstom te zijn om een relatie te hebben met een filmster en William krijgt issues over het feit dat hij niet mannelijk genoeg is. Zo voelt hij zich omdat hij niet de kostwinnaar kan zijn. Dus vergokt hij al zijn geld, raakt aan de drank en verkoopt zijn nier op het internet. Anna komt daarachter. Na een slopende vechtscheiding vindt hij nooit meer een vrouw en vormt zij een polygamie-koppel met bejaarde acteurs Bo Hopkins en Len Cariou. Ze fuseren hun namen à la Brangelina in 'Anabolen'.

Het leek zo leuk.

Het komende jaar kun je weer heel veel vervolgfilms zien in de bioscoop (met CJP-korting). Kung Fu Panda 3, Ip Man 3, Zoolander 2, My Big Fat Greek Wedding 2, Batman v Superman: Dawn of Justice, X-Men: Apocalypse, Bourne 5, Ice Age: Collison Course, Bridget Jones’s Baby en Captain America: Civil War, bijvoorbeeld. Heb je voorspellingen over het plot van jouw favoriete film? Laat een comment achter!

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.